Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ


Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Οι άτσαλες, σκληρές προσπάθειες των τελευταίων 2 ετών έχουν στόχο την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ελλείμματος στα προ του 2004 επίπεδα: μέχρι τότε δανειζόμασταν περίπου 8-10 δις το χρόνο, την 2ετία 2008-2009 25-35 δις το χρόνο (μιλάμε για πρωτογενή ελλείμματα, χωρίς τα τοκοχρεολύσια δηλαδή). Ποιος φούσκωσε και ξεχείλωσε έτσι τον δημόσιο τομέα ώστε να ματώνουμε σήμερα;;

Ο περί ού ο λόγος αύξησε το χρέος κατά 60% περίπου σε 5 χρόνια. Και οι μεν Παπανδρέου και Σημίτης το πήγαν στα 180 δις δίνοντας αξιοπρεπή διαβίωση στους απόκληρους την περίοδο 1981-1989 (ο πρώτος) και φτιάχνοντας ευρωπαϊκού επιπέδου έργα (ο δεύτερος). Ο αρχιμαλάκας "κουρασμένος" τί έφτιαξε προσθέτοντας 120 δις στο συνολικό χρέος;; (το 2009 το πρωτογενές έλλειμμα έφτασε στο πρωτοφανές ύψος των 24 δις και το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών από 5% του ΑΕΠ το 2003 έφτασε το 15% το 2008! - παγκόσμια πρωτιά...).

Απλά ο λοβοτομημένος νεοέλληνας από τα φτισίδια του Οκτωβρίου 2009 (θυμάστε που οι ΝΔκράτες δεν τολμούσαν να βγουν στο δρόμο;) τα χώνει τώρα στους ΠΑΣΟΚους, όχι γιατί απέτυχαν να βάλουν μια τάξη στο μπουρδέλο (μακάρι να ήταν αυτό το κίνητρο) αλλά γιατί δεν κατάφεραν:
  • και δανεικά να βρουν (που βρήκαν)
  • και εκτός ΔΝΤ και ΕΕ πηγές χρηματοδότησης να βρουν π.χ. από τους Ρώσους, Κινέζους κλπ. (που ΔΕΝ μας δάνειζαν παραπέποντάς μας στο ΔΝΤ)
  • και χαμηλά επιτόκια να εξασφαλίσουν (που εξασφάλισαν αν λάβουμε υπόψη ότι οι αγορές μας δάνειζαν με 10άρια στις αρχές του 2010)
  • και να διαγράψουν το χρέος στο ΣΥΝΟΛΟ του (ε, μόνο κατά 50-60% κατάφεραν) ακολουθώντας την κλασσική ελληνική συνταγή "δανεικά κι αγύριστα"
  • και την λογιστριούλα Μέρκελ δεν κόντραραν όταν επέμενε σε όρους  γρήγορου νοικοκυρέματος (παρεπιπτόντως: η λογιστριούλα ασκεί αφόρητες πιέσεις στους γερμανούς κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο PSI...)
Διάολε, να εξισώνουμε (τί λέω, να επιβραβεύουμε δημοσκοπικά) τον εμπρηστή με τον (έστω) αποτυχημένο πυροσβέστη, ε, αυτό είναι πέρα από κάθε λογική!!

Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω:

Υποτίθεται ότι ο Έλληνας, εκτός από την τσέπη του, λατρεύει τα παιδιά του, όμως η γενιά μας δεν θέλει να πιει το πικρό ποτήρι μπας και οι επόμενες καταφέρουν να ζήσουν σε κράτος της προκοπής με νοικοκυρεμένα οικονομικά. Άρα, επί της ουσίας, ο "περήφανος", "αλτρουιστής" σημερινός καραμπουζουκλής μεταθέτει το "φαρμάκι" στα παιδιά του...

Γιατί, μη γελιόμαστε, "δη πάρτυ ιτς οβερ" (που έλεγε και ο Σιούφας): δανεικά και αγύριστα γιοκ πλέον από τώρα και στο εξής...Και χώρες-μπουρδέλα, όπως καλή ώρα η δική μας, αποκλείεται πλέον να βρίσκουν ευρώπουλα στα δέντρα...

3 σχόλια:

Αλεξιάννα είπε...

Αυτό για τα παιδιά τους, το βλέπουν μάλλον από διαφορετική σκοπιά: αν παρθούν κι άλλα μέτρα η χώρα θα βυθιστεί στην ύφεση για χρόνια (άρα θα έχουν πρόβλημα τα παιδιά μας εκτός από εμάς τώρα), ενώ αν χρεωκοπήσουμε θα πιούμε εμείς το πικρό ποτήρι για καμιά δεκαριά χρόνια (αφού οι λοιποί Βαρουφάκηδες τους έχουν πείσει ότι μια χρεωκοπία είναι κάτι τόσο απλό) και μετά τα παιδιά μας θα απολαύσουν την ανάπτυξη!

τσότσος είπε...

Τότε που οι φτηνές εξαγωγές μας θα πλημμυρίσουν όλο τον κόσμο και θα εκθρονίσουμε τους Γερμανούς από την 1η θέση,ε, Αλεξιάννα;
Τότε λοιπόν τα παιδιά μας θα φάνε με χρυσά κουτάλια...

Αλεξιάννα είπε...

Ε, ναι τότε βέβαια!!