Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Βαυκαλιζόμουνα σαν μαλάκας επί χρόνια ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σοβαρής (κυκλοφοριακά) επιρροής tabloids σε αντίθεση με Γερμανία/Αγγλία όπου η Bild, Daily Mail και λοιπές πατσαβούρες ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.
Παρέβλεπα το γεγονός ότι οι δικές μας "κίτρινες" (Χώρα, Αυριανή κλπ.) κρέμονταν στα μανταλάκια δίπλα στις "σοβαρές" και είχαν το ίδιο impact στον περαστικό, που έτσι κι αλλιώς έχει πάψει προ πολλού να αγοράζει εφημερίδες...

Ώσπου, ακούγοντας τις παντός είδους μαλακίες που διακινούνται πλέον στο ελλαδιστάν περί γκαουλάιτερ, broker Παπανδρέου, συμφωνημένου σχεδίου υποδούλωσης του "περιούσιου" στο Δ' Ράιχ και δεν συμμαζεύεται, άρχισα να προβληματίζομαι για το ρόλο των ΜΜΕ στη χώρα μας...
Σκέφτηκα ότι οι δικές μας φυλλάδες (σοβαρές και μη), τα κανάλια και οι αστοιχείωτοι, αμόρφωτοι μαρκουτσοφόροι κάνουν το ίδιο ή και περισσότερο κακό από την κάθε Bild, για τον απλούστατο λόγο αφού:
  1. Η κάθε Bild έχει σαν αντίβαρο εφημερίδες ΜΕΓΑΛΗΣ κυκλοφορίας εγνωσμένου κύρους που ενημερώνουν, από τη δική τους σκοπιά ασφαλώς και με βάση τα συμφέροντα της χώρας τους, την κοινή γνώμη που τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη.
  2. Στη Γερμανία η συντριπτική πλειοψηφία βλέπει τα επίσης εγνωσμένης αξίας ΚΡΑΤΙΚΑ κανάλια ARD/ZDF, ενώ εμείς, εκτός από την αποχαύνωση που μας "προσφέρουν" Τράγκες, Παπαγιάννηδες και λοιποί, καταπίνουμε αμάσητα τις "περισπούδαστες" αναλύσεις Πρετεντέρηδων, Βαρουφάκηδων και δεν συμμαζεύεται, που αλωνίζουν στα ιδιοτελών συμφερόντων MEGA, KONTRA, ALTER κλπ. Ούτε λόγος βέβαια να παρακολουθήσουμε την ψύχραιμη ΝΕΤ, αυτή βλέπεις έχει αλωθεί από την ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα...
Και νά τα αποτελέσματα:


  1. Αντί η κεντρική άποψη της κοινής γνώμης να ήταν η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των δισταγμών της προηγούμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει το ΘΕΟΣΤΑΛΤΟ μνημόνιο, αναλωνόμαστε σε μαλακοαναλύσεις περί συνομωσίας των "ξένων" (σιγά μην τους πούμε εταίρους...) και νοσταλγούμε την δραχμή μας που θα την κάναμε στο πιτς φυτίλι "πετσετάκια" για να απογειώσουμε τις "αστείρευτες" εξαγωγές μας (λες και όταν την είχαμε κοντράραμε τη Γερμανία στις εξαγωγές...).
  2. Χάβουμε αμάσητα τα "ζάππεια" του "εν δυνάμει" που, έτσι όπως το ξεκίνησε (ευτυχώς, μετά τις φάπες από τη Μέρκελ, κάτι αρχίζει να καταλαβαίνει...), πήγαινε φουλ για νόμπελ οικονομίας υποσχόμενος ανάπτυξη ΧΩΡΙΣ δραστικό νοικοκύρεμα και χωρίς περικοπές (βλέπεις, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Ιρλανδοί και Ισπανοί δεν έχουν τέτοιου βεληνεκούς οικονομολόγο και ακολουθούν την πεπατημένη των περικοπών).
  3. Η συσσωρευμένη μαλακία όλων αυτών των τυχάρπαστων, αφού διήγειρε την συντριπτική πλειοψηφία των κρυψίνοων, κουτσομπόληδων, αλαζόνων καραβλαχονεοελλήνων, διοχετεύτηκε σε αντίστοιχου μεγέθους ηγετίσκους της πολιτικής σκηνής που ονειρεύονται μεγαλεία θώκων και εθνοσωτήριες απελευθερωτικές εκστρατείες και εφορμούν να διαλύσουν όποια ψήγματα αξιοπιστίας μας έχουν απομείνει.
  4. Το τελευταίο "φρούτο" που μας ταλανίζει είναι ότι ΟΛΑ τα χρήματα που μας δανείζουν πάνε για να σωθούν οι "κακές' τράπεζες και όχι ο λαουτζίκος, ξεχνώντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των δανεικών των τελευταίων δεκαετιών (που ζητάμε να διαγραφούν ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ) πήγαν για να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις που, αλλιώς (χωρίς δανεικά δηλαδή) θα ήταν επί δεκαετίες καθηλωμένοι/ες σε επίπεδα χρεοκοπίας (πώς αλλιώς θα αυξάνονταν σε μια ελλειματική χώρα με χαμηλή παραγωγικότητα; χωρίς δανεικά;). Τώρα πρέπει να πληρώσουμε σ'αυτούς που μας δάνειζαν το ποσοστό ευημερίας που απολαμβάναμε χωρίς να το δικαιούμαστε (αφού ΔΕΝ το χρηματοδοτούσαν οι πόροι που παράγαμε). Άλλωστε, αφού το πρωτογενές έλλειμμά μας είναι ακόμα ψηλό, ή θα είχαμε περαιτέρω περικοπές ή θα δανειζόμασταν (από πού αν δεν ήταν το μνημόνιο; α, ξέχασα, οι αδελφοί μας Ρώσοι θα μας τα έδιναν χωρίς όρους τιμώντας τον λαό που τους έδωσε τα φώτα της Ορθοδοξίας...).
Τελικά, αν προέκυψε κάτι που με κάνει "περήφανο" από αυτή την κρίση είναι η απόδειξη ότι καταγόμαστε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  από τους "αρχαίους ημών": μόλις ενέσκηψε η επιδημία του λοιμού στην αρχαία Αθήνα στα πρώτα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου οι Αθηναίοι κάλεσαν σε απολογία τον Περικλή και του επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο γιατί δεν τους προστάτεψε από τα δεινά της...
Πραγματικά ενθουσιάστηκα που έτσι απαντάμε στους κάθε λογής Φαλμεράιερ αν και, από ό,τι φαίνεται, ΜΟΝΟ τις μαλακίες των προγόνων μας κληρονομήσαμε...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΜΟΝΟ τις μαλακίες των προγόνων μας κληρονομήσαμε... "
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου!
Βέβαια για να κληρονομήσουμε τα καλά τους, χρειάζεται κόπος προσπάθεια, αγώνας και διαθέση. Τρέχα γύρευε δηλαδή... που καιρός για τέτοια! Εμείς έχουμε τις φραπεδιές μας, τις τσιφτετελιές μας και τα....γιαούρτια μας βεβαίως! Σιγά μην κάτσουμε να κουράσουμε το μυαλό μας, σιγά μην αναζητήσουμε λύσεις και διέξοδο στην ανάληψη των ευθυνών μας, στην πνευματική μας ανάταση, στη δημιουργικότητα κ.ά!
Κληρονομήσαμε τη μαλακία των προγόνων μας γιατί δε χρειάζεται ούτε κόπο ούτε τρόπο, αντίθετα δεν κληρονομήσαμε όλα τα υπόλοιπα καλά τους γιατί χρειάζονται και πολύ κόπο και ακόμα περισσότερο τρόπο!

Αννη είπε...

Συμφωνώ, τα καλά των προγόνων μας φαίνεται να τα κληρονόμησαν και να τα ανέπτυξαν οι "κουτόφραγκοι".
Εμείς μείναμε κολλημένοι στην λογική του παραλογισμού και στην έλλειψη οποιασδήποτε σκέψης. Πάντως αυτή η συνωμοσιολογία που μας διακατέχει μου φαίνεται σαν σύνδρομο από το Βυζάντιο..

τσότσος είπε...

Φίλε μου, σε ευχαριστώ για το σχόλιο, είμαστε λίγοι όμως όσοι σκεφτόμαστε έτσι...

Ο Ράμφος, Άννη μου, λέει ακριβώς τα ίδια για τους "κουτόφραγκους"...
Για τα περί συνωμοσιολογίας ίσως να έχεις δίκιο...