Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

"ΧΟΝΤΡΑ ΚΕΦΑΛΙΑ" 2 (PAINT IT BLACK...)


Έλεγα για τα Βουλγάρικα χοντρά κεφάλια και ξέχασα τα δικά μας που όταν "ενεργοποιηθούν" τύφλα νά'χουν όλα τ'άλλα:
Οι πανιώνιοι, λέει, δεν ήθελαν (γιατί είναι πλακωμένοι με τους ΑΕΚτζήδες;) να δοθεί το γήπεδο της Ν.Σμύρνης στην ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα της και, στη μανία τους να το αποτρέψουν, έσκαψαν το χορτάρι, ξήλωσαν τα γκολπόστ και το κατέστρεψαν με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί να γίνει το ματς αλλά ούτε αυτό του "αγαπημένου" τους Πανιώνιου!!

Ο δε Ολυμπιακός δεν δίνει το "Καραϊσκάκη" γιατί, δικαίως, φοβάται μην το κάνουν καλοκαιρινό οι "ευγενείς φίλαθλοι" της ΑΕΚ που αναγουλιάζουν όταν βλέπουν κόκκινα καθίσματα!

Σκέφτομαι ότι αυτή τελικά είναι η κατάρα και η μιζέρια της Ελλάδας που μετατρέπει κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια σε σισσύφεια: πάθη συνδυασμένα με απίστευτη χοντροκεφαλιά, μικροσυμφέροντα, "βούτηγμα" σε μικρολεπτομέρειες και απώλεια της γενικής εικόνας είναι οι "σκύλλες/χάρυβδες" που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν οτιδήποτε δεν εντάσσεται στο απίθανο μείγμα συναισθημάτων, ορμών, θυμικού και ά-λογου λόγου ιδιοτελών, εμπαθών, χοντοκέφαλων συνελλήνων που λες και χαίρονται να αποτυγχάνουν όσοι πάνε να μας σηκώσουν λίγο ψηλότερα...

Οι μαλάκες οι Πανιώνιοι αποτύπωσαν απλά αυτό που συχνά μας ταλανίζει και καταστρέφει ό,τι η πράγματι έξυπνη γκλάβα μας "κατεβάζει". Γιατί από μυαλό, και δεν το λέω ειρωνικά, σκίζουμε: τώρα που συνεργάζομαι με Αυστριακούς και Γερμανούς (κατά τεκμήριο από τους ικανότερους και οργανωμένους λαούς) και συγκρίνοντας είδος/εύρος σκέψης, προσέγγισης δύσκολων τεχνικών θεμάτων και αποτύπωσης πολύπλοκων συμπερασμάτων στο "χαρτί", ε, τότε όχι απλά "στεκόμαστε" αλλά συχνά βάζουμε τα γυαλιά στους τεύτωνες!

Τί να το κάνεις όμως; Αυτοί, συχνά μέτριοι, δεν χάνουν το στόχο, δεν ασχολούνται με μαλακίες (καλή ώρα σαν τους πανιωνάρες), πιάνουν το πράγμα από το Α και το πάνε τουλάχιστον στο Δ, ενώ εμείς μένουμε στο Α (και αν...) ενώ έχουμε δυνατότητες να το πάμε τουλάχιστον ως το Κ...

Απορώ πού τη βρίσκει την αισιοδοξία ο Παπανδρέου ότι θα τα καταφέρουμε... (εντάξει, μπορεί νά'μαι λίγο υπερβολικός αλλά βγήκα από τα ρούχα μου μ'αυτά που διαβάζω...)

4 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Καθολου υπερβολικος δεν εισαι..

Αλεξιάννα είπε...

Στην Ελλάδα προτιμούμε να καταστρέψουμε και τον άλλον και ας καταστραφούμε εμείς, παρά να τον ωφελήσουμε και να ωφεληθούμε κι εμείς μαζί. Τρανότερο παράδειγμα από τους οπαδούς του Πανιωνίου δεν υπάρχει! Τελικά τι θα γίνει με τον αγώνα της ΑΕΚ;

VAD είπε...

Ανεγκέφαλοι,τίποτα παραπάνω....

τσότσος είπε...

Νίκο καλησπέρα, χαίρομαι που συμμερίζεσαι την άποψή μου.

Βασίλη, πέρα από την "ειδική" κατηγορία στην οποία εμπίπτουν αυτοί οι "φίλαθλοι" νομίζω ότι δείχνουν μια παθογένεια της φυλής, τουτέστιν το ανεξέλεγκτο θυμικό, όπως τονίζει και η Αλεξιάννα.
Παρόμοια κατάσταση δεν θα δημιουργούσαν ας πούμε Γερμανοί οπαδοί.