Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΚΩΛΟΦΑΡΔΕ ΓΑΠ...

Πρόσφατες εικόνες από την νεοελληνική πολιτική πραγματικότητα:

  1. Ο Σαμαράς, ο προ ολίγων μηνών εξοργισμένος με τον πρώην στενό συνεργάτη του επί ημερών "Άνοιξης" και "προδότη" που υποστήριξε την Ντόρα, άρχισε το γλύψιμο (γιατί άραγε;) υπεραμυνόμενος του έργου του στον δήμο Αθηναίων, έργο που μόνο οι δυο τους βλέπουν (;) να έχει γίνει στην πολύπαθη Αθήνα μας... Ο δε δήμαρχος, που του "βγαίνει" τελικά η αποκοτιά να δηλώσει προ καιρού την εκ νέου υποψηφιότητά του χωρίς να περιμένει κομματικό χρίσμα, άρχισε τις μπαρούφες ότι δηλ. "το κοινωνικό έργο για τους αστέγους/ανήμπορους είναι η πρακτική εφαρμογή της ιδεολογίας της παράταξης, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός"! Και η πλάκα είναι ότι μέσα στη βλακεία του είπε την αλήθεια: φιλελευθερισμός = η ιδεολογία της προκοπής των "δυνατότερων" ( σε βάρος φυσικά των "αδύνατων"), κοινωνικός= παίρνουμε μέτρα στήριξης των θυμάτων του φιλελευθερισμού δίνοντάς τους ένα κομμάτι ψωμί... Και το διατυμπανίζει επαιρόμενος...
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ ("δέκα κώλοι που ψάχνουν καρέκλα" τους είχε χαρακτηρίσει η Μαλβίνα) βγάζει τον "μπούλη" Στρατούλη να καταγγέλει ότι "η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση" φορώντας επιδεικτικά το Burberry μπλουζάκι του με φάτσα κάρτα τον γνωστό μπεζ καρώ γιακά! Ταιριάζει ο λεγάμενος με την εικόνα των φλωροαριστερών με τις πισινάτες βίλες που, καπνίζοντας το πούρο τους, διηγούνται τις εμπειρίες τους στην πρωτοπορία των αγώνων τους... Κερασάκι "συνέπειας" στον ΣΥΝ-συρφετό ο συναγελαζόμενος Βαρδινογιάννηδες νέος ΠΑΟπρόεδρος με το πάλαι ποτέ σηκωμένο φρύδι και δάκτυλο... Να τον δω ντυμένο πράσινο κασκόλ να επευφημεί τις ντρίπλες του Νίνη και τί στον κόσμο!

5 σχόλια:

VAD είπε...

Σκηνή απειρου καλλους:- Ο πρώην "κατήγορος" και επίδοξος Πρόεδρος της Δημοκρατίας(μην το ξεχνάμε κι αυτό!Δημοσίως εκδήλωσε τη φιλοδοξία του!)
να άδει εν χορώ μετά της θύρας 13,
"γ...ται ο θρύλος κι ο Πειραιάς":)))

τσότσος είπε...

Δεν θα άδει, Βασίλη, αυτό πια δεν το πιστεύω, θα συνακροάζεται όμως και, πιστεύω, δεν θα κάνει τίποτα που θα τους έθιγε πχ. να αποχωρήσει επιδεικτικά από το γήπεδο.
Θα δούμε όμως τον "κατήγορο" να ξημεροβραδιάζεται στα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα και να ακολουθεί την ομάδα στις ανά την Ευρώπη εξορμήσεις της κάνοντας και τις απαραίτητες δηλώσεις ("θα τους φάμε" κλπ.).
Θα γελάσει κάθε πικραμένος!
Καλό Σαββατοκύριακο (είσαι "πρωινός" τύπος βλέπω!).

Αλεξιάννα είπε...

Γιατί κοινωνικός φιλελευθερισμός = ενίσχυση δυνατών = προστασία των αδυνάμων που δημιουργούνται με την ενίσχυση των δυνατών και να μην ισούται απευθείας με την προστασία των αδυνάμων; Εξάλλου το έργο που έχει γίνει για τους άστεγους στο δήμο Αθηναίων με το κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο είναι σημαντικό.

Αννη είπε...

Μπορεί να είναι σημαντικό το έργο για τους άστεγους που γίνεται στον δήμο Αθηναίων (και με τη βοήθεια της Εκκλησίας, μην το ξεχνάμε αυτό!), αλλά η Αθήνα είναι πιο βρώμικη και εγκαταλελειμμένη από ποτέ... Και μην πει ο κυρ-δήμαρχος ότι δεν έχει χρήματα γιατί διαγωνισμό 110 εκ. Ευρώ ήξερε να κάνει για να του φτιάξουν το portal του δήμου!
Όσο για το άλλο μπουμπούκι, για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΟ, τι να πω; Ακόμα θυμάμαι φίλο που εργαζόταν μαζί με την πρώην γυναίκα του και ο οποίος μου έλεγε ότι η δυστυχισμένη κυκλοφορούσε μέσα στο γραφείο με σκούρα γυαλιά ηλίου για ευνόητους λόγους...

τσότσος είπε...

Γιατί, Αλεξιάννα, αυτός που πρεσβεύει τον φιλελευθερισμό πιστεύει ότι ο καθένας επιβιώνει με τις δυνάμεις του και μόνο, η παρέμβαση του κράτους πρέπει να είναι η ελάχιστη δυνατή.
Αυτό ακριβώς είπε και ο Κακλαμάνης... Αρλούμπα...
Η προστασία των αδύναμων είναι υπόθεση του κράτους και όταν αυτό επεμβαίνει, τότε μιλάμε για σοσιαλισμό και όχι φιλελευθερισμό.