Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΟΜΕΛΕΤΤΑ

Λύσσα κακιά...

"Δυσλειτουργίες στο κράτος", "αργείτε", "φύλλο συκής τα βιογραφικά", "φιάσκο στο λιμάνι", "διώχνουμε τους ξένους επενδυτές", "μας τά'ψαλαν στις Βρυξέλλες" κλπ.κλπ.

Ένας μήνας πέρασε και ΠΑΣΟΚοι, ΜΜΕ (φίλια), σχολιαστές την πέφτουν στη Μπιρμπίλη, στην Κατσέλη, στον Παπακωσταντίνου (οι άλλοι προς το παρόν τη γλυτώνουν, θά'ρθει και αυτών η σειρά τους...) γιατί, λέει, δεν ξέρουν τί να κάνουν με τα προβλήματα που τους κληροδότησαν οι άλλοι.

Μα φυσικά, σε 40 μέρες έπρεπε να τα λύσουν όλα, τί διάολο, γιαυτό τους ψηφίσαμε, χ...καμε αν τα εμπόδια είναι βουνό, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, μας κορόιδεψαν... ΕΜΕΙΣ, οι αφισοκολλητές τους βγάλαμε (μας άφησε χωρίς δουλειά και ρόλο ο Παπανδρέου πανάθεμά τον), τί νόημα έχει να είμαι στο κόμμα και να μην γεύομαι εξουσία, άμα τό'ξερα...

Τσουπ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με το πρώτο γκάλλοπ που δείχνει υποχώρηση του ενθουσιασμού και έδεσε το γλυκό...

Κουβέντα για τους άχρηστους που μας έφεραν σ'αυτά τα χάλια και έχαιραν πρωτοφανούς ανοχής επί χρόνια (όχι μέρες όπως οι σημερινοί...), καμμιά θετική γνώμη για την τιτάνια προσπάθεια που δείχνει να έχει αναλάβει η κυβέρνηση όχι μόνο για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλά και να αλλάξει κατεστημένες νοοτροπίες δεκαετιών, να φέρει την προ πολλού αναμενόμενη (και τώρα επιχειρούμενη) επανάσταση αποκομματισμού του κράτους, την ακύρωση "του μπάρμπα από την Κορώνη", του "βύσματος"!

Σιγά τώρα μη πιστέψουμε ότι οι γραμματείς επιλέγονται με αξιοκρατικά κριτήρια, ότι η γνώμη μας ακούγεται μέσω της δημόσιας διαβούλευσης! Αυτά παιδί μου είναι για τη Σκανδιναβία, εμείς (οι παντογνώστες) ξέρουμε ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αυτά δεν γίνονται!

Τί και αν φωνάζαμε κάποτε "Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα", τί και αν λέγαμε ότι επιτέλους θέλουμε να γίνουμε "Ευρώπη", να επικρατήσει διαφάνεια και αξιοκρατία, να απελευθερώσουμε κρυμμένες δυνάμεις, να πιάσουμε τους φοροφυγάδες, να έχουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα... Τα λέγαμε, τα πιστεύαμε (;), όταν βλέπουμε όμως τίς πρώτες ειλικρινείς (γαμώτο!) προσπάθειες προς τα εκεί που (δήθεν) ποθούσαμε, τότε ΔΕΝ μας αρέσει και αρχίζει η γκρίνια, η μιζέρια, η κακία...

Γιατί, όλα κι'όλα, εμείς οι "βλάχοι" θέλουμε τελικά τον κομματάρχη μας, τον "μπάρμπα" που θα μας εξασφαλίσει, θα μας διορίσει, θα μας δώσει τη "δουλίτσα" που προσδοκούσαμε και, αφού "τρυπώσουμε" (γιαυτό άλλωστε οργανωθήκαμε σε κόμματα, να βρούμε το "μπάρμπα" ντε!), ε, τότε ας βγάλουμε τους γνωστούς "δεκάρικους" περί διαφάνειας και δεν συμμαζεύεται...

Τον Παπανδρέου τον βγάλαμε μπας και, αφού τα συμμαζέψει τα ρημάδια, να μοιράσει φέουδα, εξουσία, χρήμα σε μας, τους "αγνούς" αγωνιστές που πάντα τον πιστεύαμε και, τί διάολο, είμασταν πάντα δίπλα του (με "ανιδιοτελή" κίνητρα εννοείται!)...

Τέτοιο κλίμα πάει να διαμορφωθεί σιγά-σιγά στη χώρα όπου διάφοροι παρατρεχάμενοι λιγούρηδες της εξουσίας συμμαχούν με τα, για πρώτη φορά, απειλούμενα διαπλεκόμενα (εμείς στους θώκους μοιράζουμε σε σας την πίττα) συμφέροντα σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να ναρκοθετήσουν την πορεία των πραγμάτων προς ένα καλύτερο αύριο...

Και η "αμέτοχη" κοινωνία, όλοι εμείς που είμαστε έξω από όλα αυτά τα παιχνιδάκια, κοιτάμε απαθείς;

Ε ΟΧΙ! Συμμμετέχουμε στη διαβούλευση, στέλνουμε βιογραφικά, κοιτάμε μπροστά, κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες των "αναλύσεων", προβλέψεων για αποτυχία, προχωράμε, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ και στο τέλος θα ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ...

Πάρτε πέντε, ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!!


11 σχόλια:

Αννη είπε...

Ο Γιώργος (τέρμα το Γιωργάκης!) δείχνει να είναι σε πολύ σωστή γραμμή! Επιτέλους, κάποιος που μίλησε για τις δυνατότητές μας και δείχνει προς την σωστή κατεύθυνση! Εμείς (τουλάχιστον...) ας τον βοηθήσουμε στο έργο του!

Peter είπε...

Γκρινιάζουν για να γκρινιάζουν.
Γκρινιάζουν για να πουλάνε. Γκρινιάζουν γιατί δεν ξέρουν για τι άλλο να γράψουν. Γκρινιάζουν γιατί βλέπουν να έρχεται η σειρά τους.
Μερικοί γκρινιάζουν γιατί δε μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους, κάποιοι άλλοι γιατί δεν καταλαβαίνουν τις αλλαγές που γίνονται, κάποιοι άλλοι γιατί σίγουρα φοβούνται, φοβούνται πολύ.
Δύσκολο να δεχτούν ότι γίνεται προσπάθεια να σταματήσει το ρουσφέτι. Δεν τους βολεύει.
Τι; Αξιοκρατία; Και τι θα γίνει με τους δικούς μας, που περίμεναν πως και πως μια θέση στο Δημόσιο; Τι θα γίνει με τα "βλαστάρια" μας που δεν έχουν τα κότσια να πάνε μπροστά;
Ας το καταλάβουν οι καλοβολεμένοι που θέλουν να καλοβολέψουν και το σινάφι τους. Οι μέρες τους πέρασαν κι ας ελπίζουμε ανεπιστρεπτί.
Πεντέμισι χρόνων πισωγύρισμα δεν διορθώνεται ούτε σε 40 μέρες, ούτε σε ένα χρόνο.
Εύκολα καταστρέφεις, αλλά δύσκολα δημιουργείς.
Και τα δικά μου δαχτυλάκια ανοιχτά.

τσότσος είπε...

Ερμή λέμε και οι δύο τα αυτονόητα, ελπίζω ο λαός να μην τσσιμπήσει ό,τι του σερβίρουν όσοι θέλουν να μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν.
Αισιοδοξώ...
Καλά να περνάς!

Αλεξιάννα είπε...

Τι να πει κανείς όταν το εθνικό άθλημα της Ελλάδας είναι η γκρίνια... Αυτό αρέσει στο μέσο Έλληνα: να γκρινιάζει και να μιζεριάζει. Το ΠΑΣΟΚ το ψήφισε για να μπορεί να γκρινιάζει με την ησυχία του πιστεύοντας ότι ο Παπανδρέου δεν θα καταφέρει τίποτα. Γιατί σου λέει άμα δεν τον ψηφίσω πώς θα ισχυρίζομαι μετά ότι τα δοκίμασα όλα και τίποτα δεν πέτυχε; Γι' αυτό και έμειναν οι άχρηστοι τόσο καιρό, γιατί έδιναν στον Έλληνα την ευκαιρία να γκρινιάζει με τα χάλια τους.

vagnes είπε...

...είμαστε οι πιο πολλοί πρέπει να το πιστέψουμε επιτέλους φίλε μου οι πιο πολλοί και οι πιο σιωπηλοί, να συμφωνήσω.
Όμως το ποτάμι αυτό όλων όσων ζητούμε -τόσα χρόνια πια- την αξιοκρατία και την αξιοπιστία δεν γυρνάει πίσω δεν θα το αφήσουμε να γυρίσει πίσω. Στηρίζω το Γιώργο τώρα περισσότερο από πριν τις εκλογές που ήμουν ... διστακτικός. Τώρα δεν έχω αμφιβολίες, το μόνο που φοβάμαι είναι, αν όλοι αυτοί που φωνασκούν τον πείσουν ότι είναι οι πιο πολλοί..

τσότσος είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω, Αλεξιάννα, ότι οι πιο πολλοί τον ψήφισαν με το σκεπτικό που λες, θα ήταν κατάντια...
Αιρετική και (ελπίζω να αποδειχτεί) λανθασμένη η εκτίμησή σου γιατί αλλιώς μας πήρε ο διάολος...

τσότσος είπε...

Καλησπέρα Βαγγέλη,

Και εγώ τον στηρίζω φανατικά τώρα, πιστεύω/ελπίζω ότι δεν θα κάνει πίσω και θα εμπεδωθούν στην κοινή συλλογική συνείδηση οι αναγκαιότητες των κινήσεών του για διαφάνεια/αξιοκρατία....
Πάντως οι διάφοροι σχολιαστές ακόμα και "φιλοπασοκικών" εντύπων έχουν "λυσσάξει" ιδιαίτερα με τις προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς.

NdN είπε...

Οπως τα λές ακριβώς φίλε Τσότσο. Ούτε λέξη αλλάζω. Οι συγκρούσεις θα είναι πολλές και οι γκρίνιες ακόμα περισσότερες. Στο τέλος το ταμείο. Μεχρι τότε θα έχουμε να κάνουμε με όλους όσους πιστεύουν ότι όσο πιο πολύ βρίζουν τόσο πιο..."αριστεροί" γίνονται.

Nikos Lioliopoulos είπε...

"Γιατί, όλα κι'όλα, εμείς οι "βλάχοι" θέλουμε τελικά τον κομματάρχη μας, τον "μπάρμπα" που θα μας εξασφαλίσει, θα μας διορίσει, θα μας δώσει τη "δουλίτσα" που προσδοκούσαμε και, αφού "τρυπώσουμε" (γιαυτό άλλωστε οργανωθήκαμε σε κόμματα, να βρούμε το "μπάρμπα" ντε!),"
ετσι ακριβως!
Εξαιρετικο άρθρο.

τσότσος είπε...

@NdN,

Νίκο, νομίζω ότι η βασική κριτική προέρχεται από τα ΜΜΕ και όχι από τον κόσμο καθώς και από το ανεκδιήγητο ΚΚΕ. Άρα φοβούνται την ανεξαρτησία και τη "γαϊδουριά" σκέψης του Γιώργου. Πόσο θα επηρεάσουν τον κόσμο δεν ξέρω, ελπίζω πως όχι.
Όπως λες ΕΜΕΙΣ θα κάνουμε ταμείο στο τέλος χωρίς "υποβολείς" που προσπαθούν να φτιάξουν "κλίμα" (πρόσθεσε και τους "βαθείς" ΠΑΣΟΚους στους "δολιοφθορείς").
Καλό βράδυ και σε ευχαριστώ!

τσότσος είπε...

Νίκο, καινούργιε φίλε, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Θεωρώ τιμή μου που επικοινώνησες μαζί μου και έφερες φρέσκο αέρα από την παρεξηγημένη επαρχία σε μας, τους "ξερόλες" Αθηναίους.
Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου!