Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

"ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΕΙΤΩ..."









Τελικά, Σημιτάκο μου, τα σκάτωσες...

  • Πρωθυπουργάρα ολκής, που ούτε στο νυχάκι σου δεν σε φτάνει ο "Νέρων" Κωστάκης,
  • Με έργο πανθομολογούμενο εντός/εκτός Ελλάδας (μας "εκτόξευσες" μεγάλε!),

  • Στοχοπροσηλωμένος όσο κανείς πριν από σένα,
  • Απλός, "κινέζος" στην καθημερινότητά σου (πού ακούστηκε, διαρκώς σε όπερες και θέατρα ήσουν, δεν μετράνε αυτά για τους ελληνάρες), περπατούσες από το σπίτι σου για το γραφείο,

Πώς διάολο "κατάφερες" και σου τα χώνουν οι δικοί σου (δικοί σου;) που όλα αυτά τα χρόνια της παντοδυναμίας σου σε έγλυφαν (εκτός από το γλύψιμο των κόκκαλων της εξουσίας που απλόχερα γεύονταν...), δεν μπορώ να καταλάβω...

Και όμως καταλαβαίνω:
Θέλησες να κάνεις τον Έλληνα Ευρωπαίο. Και ποιος σου'πε ότι το θέλει;

Επαρχιώτης μίζερος είναι, με "θεοποιημένο" το πίτσι-πίτσι, τη συναλλαγή, ο μικρόκοσμός του μέχρι τη φραπεδιά στο Κολωνάκι και το ουζάκι στην πλατεία του χωριού του φτάνει... Τί καταλαβαίνει αυτός από προεδρίες ΕΕ, εγκώμια για Ολυμπιακούς, ΟΝΕ (αυτό πια!); ΤΙΠΟΤΑ, τη μαιζονέττα του σε καμμένα να χτίσει θέλει και να μοστράρει το Καγιέν του στα στενοσόκακα του χωριού του ("να σκάσει ο Μήτσος από τη ζήλεια του"...). ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ τρομάρα σου!


Κάπως έτσι την πάτησες με τα διάφορα λαμόγια που σε περιτριγύριζαν και σου αμαύρωσαν την εικόνα του άξιου διαχειριστή που με κόπο φιλοτέχνησες. Δεν ήξερες (είναι δυνατόν;) τί λαμογιές απεργάζοντο οι κολλητοί σου;


Από δίπλα και οι διάφοροι "Παπαντωνίου" που με τις "αξιομνημόνευτες" δηλώσεις τους ("η άνοδος του χρηματιστηρίου αντικατοπτρίζει τον δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας") χαντάκωσαν τους νοικοκυραίους που θέλανε να "βγάλουν" το Καγιέν που λέγαμε εν μια νυκτί... Δεν τα'ξερες, δεν σε ενδιέφεραν ("ας πρόσεχαν" είπες ένα χρόνο μετά το κραχ του χρηματιστηρίου για τους χαντακωμένους "επενδυτές"); Κάπως έτσι εξόργισες τους Έλληνες και ήταν έτοιμοι να σε "μαυρίσουν" το 2004...


Και τελικά φοβήθηκες μη χάσεις από τον άσχετο και έδωσες το "δαχτυλίδι" στον πιο άσχετο όπως αποδεικνύεται από την θλιβερή πορεία των τελευταίων 4 χρόνων...Καλά ρε "κινέζε", δεν είχες ιδέα μέχρι πού μπορεί το παιδί να φτάσει, ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ'ΚΑΝΕΣ;;




Και συν τοις άλλοις τον ταπώνεις για τις ασυναρτησίες περί δημοψηφισμάτων που είπε... Δεν καταλάβαινες ότι του'δωσες ευκαιρία να μεγαλώσει και ότι θα σε βαρέσει; Και πες, εσένα δεν σε νοιάζει, σκέφτηκες όμως όλους αυτούς που τώρα "ψάχνονται" τί θα ψηφίσουν;


ΝΑΙ, ρε μεγάλε, συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είσαι, τί γίνεται όμως τώρα που ο Γιωργάκης αλωνίζει εκεί μέσα και οι πραγματικοί ή δήθεν σοβαροί έχουν βγάλει το σκασμό αφήνοντάς τον να κατηφορίζει όλο και πιο κάτω;

Και διάολε, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ο μέσος μη κομματικός προοδευτικός πολίτης που δεν εμπνέεται από τα "νταηλίκια" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και, φυσικά, δεν ψηφίζει Λιαποβουλγαράκηδες;;


ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

Κάπως έτσι όμως η περίοδος της πρωθυπουργίας σου, αντί να γραφτεί με χρυσά γράμματα, καταντάει να λοιδωρείται ακόμα και από αυτούς που αναδείχτηκαν από σένα...

8 σχόλια:

theodore είπε...

Δράμα,δράμα,δράμα.....
Μόνο αυτή η λέξη περιγράφει την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα έχει αλωθεί από ερασιτέχνες σαλταδόρους που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν όλο τους το κόμπλεξ απέναντι στο κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στον 21ο αιώνα.
Στόχος του ΓΑΠ ήταν από παλιά η διάλυση του σοσιαλιστικού κόμματος και η ίδρυση ενός κοσμοπολίτικου απολίτικου σχηματισμού,που να θυμίζει έντονα το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.
Μεγάλα λόγια δηλαδή κι από ουσία τίποτα.
Η πιστεύει κανείς ότι η αλλαγή που επαγγέλεται ο Ομπάμα σημαίνει κάτι;
Δυστυχώς είναι πλέον μιά ανάσα από το να πετύχει τον στόχο του.
Ισως τον Σεπτέμβρη να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ και με το πρόσχημα ότι θα απαγορευτεί στους άνω των 60 ετών να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια,θα καθαρίσει άπαντες τους πασόκους παλαιάς κοπής.
Ετσι θα χαθούν άνθρωποι που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο,όπως ο Κακλαμάνης.
Οπως όλοι καταλαβαίνουμε το παιχνίδι είναι στημένο.
Η επιλογή μας θα είναι ανάμεσα στην καθαρόαιμη δεξιά και στην ντεμέκ δεξιά του ΓΑΠ,που θα κρύβεται κάτω από μιά δήθεν προοδευτικότητα.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το εχουμε ξανα πει χιλιαδες φορες...Τελος εποχης για το ΠΑΣΟΚ...

τσότσος είπε...

@ theodore
Καλημέρα, καλό μήνα!

Σημαντικό αυτό που λες περί πρόθεσης του ΓΑΠ από παλιά να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, από πού προκύπτει αυτό;
Για τον Ομπάμα ελπίζω να μην είναι μόνο λόγια, ο δικός μας όμως, ο ΓΑΠ δηλ. μόνο λόγια και "διαδικασίες" είναι...Μανία με την ανανέωση έχει, τυφλά όμως, με πιθανό αποτέλεσμα, όπως σωστά λες, να χαθεί πολύτιμη εμπειρία του παρελθόντος...
Αν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ τότε διευκολύνονται οι εκσυγχρονιστές, Βενιζέλος κλπ. να φτιάξουν κάτι καινούργιο χωρίς να κατηγορηθούν σαν αποστάτες.

@ preza
Καλό μήνα,
Το θέμα είναι "μετά το ΠΑΣΟΚ τί;" Τί μπορεί να ψηφίσει ο μέσος, μετριοπαθής προοδευτικός πολίτης; Το βλέπεις στις δημοσκοπήσεις πόση σύγχυση υπάρχει...

vagnes είπε...

...ειπα να μπω και εμεινα...
η στρατηγικη του Γιωργου ειναι η εξης: κανουμε να φαινονται μικρα τα επιτευγματα του Πασοκ μεχρι σημερα και μεγαλωνουμε τα αρνητικα του.
Δεν ειμαι πολυ μακρια απο το να πιστεψω αυτο που ο theodore λεει για το στοχο του ΠΑΓ (οχι ΓΑΠ) και θελει ψαξιμο κι αυτο κατα ποσο ειναι αληθες, εχει πολλα ερωτηματικα η περιπτωση (;;;;)

Διαφθορα παντα θα υπαρχει σε καθε εξουσια σημασια εχει σαν αρχηγος, να μπορεις και μεσα απο τα αρνητικα φαινομενα να βγαινεις νικητης.
Ψιλα γραμματα για Γιωργους αυτα ομως...

theodore είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους.
Ο ΓΑΠ από τότε που ασχολήθηκε με το ΠΑΣΟΚ,φρόντισε να κρατάει αποστάσεις τόσο από μεγαλοστελέχη της εποχής του Ανδρέα,όσο και από την οργανωμένη βάση του κινήματος.
Επηρεασμένος από την αμερικάνικη διαπαιδαγώγηση που είχε λάβει,μετατράπηκε σε αποδέκτη των θεωριών των Αμερικάνων περί εμπλοκής του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία της εποχής (17 Ν).
Η μητέρα του φρόντισε να του φτιάξει ένα ευρύ δίκτυο γνωριμιών με άτομα που κινούνταν κοντά στο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ.
Ανθρωποι που από τότε μιλούσαν για την παγκοσμιοποίηση,την θεοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,τον σεβασμό των μειονοτήτων,την υπερθέρμανση κ.λ.π.
Οι άνθρωποι αυτοί βοήθησαν τον ΓΑΠ πολλαπλώς,τόσο με τις γνωριμίες τους,όσο και οικονομικά.
Μπορείτε να διαβάσετε αρκετά στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.nemecismag.gr/article01.htm
Αλλωστε δεν είναι τυχαία η πρόσφατη δήλωση Αμερικάνου πολιτικού ότι "ο Γιώργος μας χρωστάει,ας μην το ξεχνάει αυτό".
Επίσης σε συνεντεύξεις που έδωσε παλιότερα αρνήθηκε να απαντήσει αν νοιώθει αριστερός και μάλιστα τόνισε ότι στην εποχή μας δεν υπάρχει πιά η διάκριση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ενα μη πολιτικοποιημένο άτομο,που έλειπε σχεδόν πάντα από την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές για την χώρα.
Ενας πολιτικός που ακόμα και σήμερα κατανοεί πολύ καλύτερα την αμερικάνικη κουλτούρα και νοοτροπία απ'ότι την Ελληνική.
Ενας γιός που έχει υποσχεθεί στον εαυτό του να μείνει στην Ιστορία ως κάτι τελείως διαφορετικό από τον πατέρα του.
Και τα καταφέρνει μιά χαρά.

τσότσος είπε...

Καλωσήλθες, καλό μήνα Βαγγέλη!
Ο ΠΑΓ (αλήθεια, τί διαφορετικό είναι από το ΓΑΠ;) όμως ήταν πάντα μέσα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επωφελείτο από τις συγκυρίες, γιαυτό θεωρώ αχαρακτήριστη την τωρινή συμπεριφορά του.

@ theodore, καλό μήνα και σε σένα!
Εξαιρετική η ανάλυσή σου, σε ευχαριστώ!
Είναι λοιπόν "αμερικανάκι", ίσως γιαυτό δεν τον θέλουν οι Έλληνες...
Δεν είναι κακή η προσέγγιση θεμάτων όπως η προστασία μειονοτήτων κλπ. ούτε αν μετέτρεπε το ΠΑΣΟΚ σε αμερικανικού τύπου Δημοκρατικό κόμμα (δεν είμαι γνώστης του τρόπου λειτουργίας και της φιλοσοφίας αυτού του κόμματος).
Το βασικό είναι ότι, είτε καταλαβαίνει την νοοτροπία του Έλληνα είτε όχι, απαξιώνει ένα τεράστιο έργο στο οποίο, εδώ είναι το καυφό, συμμετείχε...
Νομίζω ότι τελικά, είτε κατέβαινε στις εκλογές ο Σημίτης και έχανε, είτε όπως έγινε η διαδοχή, ο ΓΑΠ θα ήταν έτσι και αλλιώς ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λόγω της προσωπολατρίας των κομματικών σε ό,τι έχει σχέση με Παπανδρέου.
Το κακό είναι αυτό στο οποίο καταλήγω: ΤΙ ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;

αντωνης είπε...

Τσοτσο, καλημερα.
Η ερωτηση σου η τελευταια ειναι πολυ ευστοχη και απασχολει πολυ κοσμο. Η απαντηση μου σημερα ειναι ΤΙΠΟΤΑ. Και εννοω κανενα απο τα κομματα της σημερινης Βουλης.
Γιατι πρεπει παντα να "νομιμοποιουμε" ολα τα λαμογια μεσω της ψηφου μας;

Ειμαι και εγω πολυ απογοητευμενος μετα και απο τα γεγονοτα με τη SIEMENS, τα οποια διελυσαν καθε πιστη μου σε ολους τους θεσμους. Και εχω βαρεθει να με δουλευουν ΟΛΟΙ τους.

τσότσος είπε...

Καλημέρα Αντώνη,
Το κακό είναι ότι η κυνική περίπτωση Τσουκάτου, είτε έδωσε τα χρήματα στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι, διέλυσε την αυταπάτη που πολλοί είχαμε, ότι δηλ. οι σοσιαλιστές είναι διαφορετικοί από τους δεξιούς που μόνο την "κονόμα" σκέφτονται...
Ποτέ δεν πίστεψα στην αποχή και την αρνητική ψήφο, φοβάμαι ότι ένα από τα δύο θα το κάνω... Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Το θέμα είναι ότι η θέση μας (αποχή ή άκυρη ψήφος) δεν προσμετράται πουθενά, άρα θα περάσει απαρατήρητη.
Καλή εβδομάδα!