Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ



Αντιγράφω από την ΠΑΝΔΩΡΑ (ΒΗΜΑ, 5 Δεκεμβρίου):

"Πρώτον:
Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 ήταν να απορρίψει την πρόταση της APAX να αγοράσει μερίδιο της εταιρείας που διαδέχθηκε την Ολυμπιακή παρά την σοβαρή προεργασία που είχε προηγηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Δεύτερον:
Πολύ σύντομα ανέτρεψε τις αλλαγές στον εργασιακό κανονισμό που είχε επιφέρει η κυβέρνηση Σημίτη και χάρη στις οποίες μπορούσε να επιτευχθεί η εξοικονόμηση 50 εκατ. € ετησίως.
Τρίτον:
2 μήνες πριν τις πρόσφατες εκλογές ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, με επιστολή του προς την Κομισιόν, ανέτρεψε το νομικό κατασκεύασμα της κυβέρνησης Σημίτη, χάρη στο οποίο η διάδοχος εταιρεία είχε απαλλαγεί των χρεών της Ολυμπιακής ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό τον δρόμο για την επέμβαση της Κομισιόν στο ζήτημα"...


Έχοντας υπόψη ότι Χατζηδάκης/Τρακατέλλης, τα "αστέρια" της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, "άλλαζαν τα φώτα" στους εκάστοτε "πράσινους" Υπουργούς Μεταφορών τα προηγούμενα χρόνια με τις ερωτήσεις περί Ολυμπιακής, "έδεσε το γλυκό": Ο Χατζηδάκης νέος υπουργός Μεταφορών (πότε ξανάγινε Ευρωβουλευτής με πολυετή απουσία από την Ελλάδα και τελείως άπειρος περί τα κυβερνητικά να αναλαμβάνει "με τη μία" ένα από τα πιο βαρβάτα υπουργεία;) είναι ο πιο κατάλληλος να "θάψει" την εταιρεία που, για τους γαλάζιους, ήταν και είναι "καρφί στο μάτι" αφού:

  • τις καλές ρουσφετολογικές εποχές τις εκμεταλλεύτηκαν οι ΠΑΣΟΚοι (οι γαλάζιοι δεν προλάβανε)

  • η κεντρική ιδεολογική πεποίθησή τους είναι "όλα στους ιδιώτες, τίποτα στο κράτος" (γιατί αυτό δεν ξέρει από δουλειές...)

  • είναι ανίδεοι από management τέτοιου μεγέθους εταιρειών: στα 3.5 χρόνια που κυβερνάνε δημιούργησαν στην Ολυμπιακή 400 εκ. € νέα χρέη, πάνε φούντο τη ΔΕΗ...

Και όμως:
Γ. Κωσταντέλος, πρόεδρος χειριστών ΟΑ (τηλεόραση ALPHA Σεπτέμβριος 2005):

  • " Όταν λέγεται ότι η Ολυμπιακή έχει ζημιά 1.5 εκ. €/ημέρα, αποκρύβεται ότι έχει και έσοδα 1.35 εκ. €/ημέρα.
  • Το 1989 17000 εργαζόμενοι παρήγαγαν 105000 ώρες πτήσης, το 2003 8500 εργαζόμενοι παρήγαγαν 140000 ώρες"...

ΘΕΛΟΥΝ λοιπόν να την κλείσουν! Μια εταιρεία που της χρωστάει λεφτά το κράτος, που είναι πρότυπο ασφάλειας, που επιτελεί κοινωνικό έργο στα νησιά, που έχει γερές βάσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομή...

"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" αγόρια μου!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απαίτηση του λαού είναι σαφής. Μείωση τής ισχύος τών "εργαζομένων" σέ όλον τον δημόσιο τομέα διαφορετικά στο τέλος όλες αυτές οι εκατονταδες χιλιάδες - ξεπέρασαν ήδη το εκατομμύριο - θα κάνουν πλήρη κατάληψη της χώρας, για να μην πω θα μάς δέσουν.

τσότσος είπε...

Δηλαδή, φίλε μου, πιστεύεις ότι το πρόβλημα της Ολυμπιακής είναι οι πολλοί εργαζόμενοι; Εδώ προκύπτει ότι τα τελευταία χρόνια ανέβηκε η παραγωγικότητα των εργαζόμενων της Ολυμπιακής. Νομίζω ότι οι κυβερνώντες με την πολιτική τους θα μας δέσουν στο άρμα των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Αννη είπε...

Δηλαδή, φίλε ανώνυμε, την χώρα θα δέσουν οι εργαζόμενοι και όχι οι επιχειρηματίες στους οποίους η κυβέρνηση μοιράζει τον πλούτο της χώρας;;... Για να μας δούμε τι θα κάνουμε όταν ο μισθός θα φθάνει μόνο για να πληρώνουμε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.

scorpios είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΝΗ,ΜΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΝΕΙ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ...

Αννη είπε...

Ναί, σίγουρα φίλε scorpios, έτσι είναι και θα γίνουν ακόμα χειρότερα... Απλά όταν έγραφα το σχόλιό μου, θυμήθηκα την ταινία Corporation που έδειχνε τον ξεσηκωμό των κατοίκων μιας πόλης (του Μεξικού;) που από τη στιγμή που η κυβέρνησή τους ιδιωτικοποίησε την κρατική υπηρεσία ύδρευσης, κατέληξαν να δουλεύουν ΜΟΝΟ για να πληρώνουν τον λογαριασμό του νερού. Γι'αυτό κι εγώ έγραψα ότι στο άμεσο μέλλον (ή ήδη από τώρα...) ο μισθός θα φθάνει μόνον για ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ. Λίγο μετά από αυτό, θα φθάνει μόνο για ΕΥΔΑΠ...

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε, την απάντηση την έδωσαν οι χιλιάδες του λαού που σήμερα διαδήλωσαν την αντίθεση τους σε κάθε αντιεργατική κίνηση. διαδήλωσαν γιατί δεν αντέχουν άλλο την ανασφάλεια και την εξαθλίωση ... και προφανώς είχαν αντίθετη με τη δική σου άποψη !
δυστυχώς δεν ξέρω τι θα δούμε αύριο στις τηλεοράσεις μας...
το σίγουρο είναι ότι "κάποιοι" ένοιωσαν πανικό όταν στην 1η ώρα κατά την οποία κινούνταν η πορεία, στην πλατεία Συντάγματος είχε φτάσει μόνο το 50% της!!!!
(αυτό απλά σημαίνει ότι απέμενε άλλη μια ώρα για να ολοκληρωθεί η πορεία διαμαρτυρίας)
δυστυχώς δεν γνωρίζω τι απέγινε - θα ενημερωθώ κι εγώ όπως όλοι μας αύριο - γιατί μου προκάλεσε δυσάρεστα συναισθήματα η ξαφνική παρουσία αρκετών δεκάδων ΜΑΤατζήδων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και "αρματωσιές"... αλήθεια τι λόγο είχαν να εμφανιστούν σε μια ειρηνικότατη πορεία εργαζομένων??? (το ερώτημα είναι ασφαλώς ρητορικό ... ξέρουμε πολύ καλά ποιό σκοπό εξυπηρετούσαν ... να μη ξανασκεφτεί κανείς να διαδηλώσει!!!)

τσότσος είπε...

Χαίρομαι, Γωγώ, που ο κόσμος αντέδρασε δυναμικά, υπάρχει λοιπόν ελπίδα! Να βγει λοιπόν στους δρόμους όταν καταλάβει τί έγκλημα πάνε να κάνουν και με την Ολυμπιακή...

makistos είπε...

Εέχα υποσχεθεί να γράψω αφού παρεβρεθώ στην πορεία-απεργία της 12ης Δεκέμβρη. Η πορεία ήταν για την Ο.Α απο τις ποιο μαζικές μην πώ η μαζικότερη. Ε βέβαια αφού έφτασε ο κόμπος στο χτένι αποφάσισαν όλοι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Τι εννοώ;Οτι και οι εργαζόμενοι έχουν το μερίδιο σε αυτή την κατάσταση απο την στιγμή που ανέχονταν την κάθε αυθαιρεσία του κάθε βουλευτή-υπουργού-πολιτικού-κόμματος!
Μα τι τον ανέχεσαι και τον ξαναψηφίζεις;Γιατί δεν βάζετε δικούς σας ορκωτούς λογιστές ή αναλυτές να σας φτιάξουν πλάνο και να κάνουν έλεγχο και για την ασφάλεια σας;
Εντάξη όλα αυτα είναι ιδεατά και θα γινόντουσαν εάν η εταιρία άνηκε στους εργαζόμενους, τώρα που ανήκει(ακόμη) στο κράτος τι σκ...α κάνει και έκανε και αυτή αλλά και η πρώην κυβέρνηση με το θέμα της διαχείρισης;Απλή Διοίκηση επιχειρήσεων είναι βρε παιδί μου!και ένας απόφοιτος της αντίστοιχης σχολής θα μπορούσε να είχε φτιάξει πολλά περισσότερα απο όλους αυτούς!Τέλοσπάντων
Για να ξεκαθαριστούν πάντως κάποια πράγματα, πρέπει να γίνει γνωστόν οτι η Ο.Α έχει κέρδη όλο αυτο τον καιρό και επίσης όχι μόνο δεν πρέπει να πληρώσει στην Ε.Ε αλλά εάν το κράτος της πληρώσει τα χρωστούμενα (κάπου στα 600εκατ.€)δεν θα έχει όλα αυτά τα χρέη που της καταλογίζουν!
Ε μα τι στο καλό θέλουν να την κλείσουν για να κάνουν μια μικρότερη για ποιό λόγο;Αφού με ουσιαστικό management, οχι μόνο σώζεται αλλά ορθοστατεί παλι χωρίς προβλήματα!
Αλλά είναι τόσα τα συμφέρονται (βλ. Lufthansa, Aegean, Ευρωπαική Ένωση, Κυβέρνηση κτλ κτλ)που δεν αφήνουν να διαλυθούν τα σύννεφα απο τον ουρανό της Ολυμπιακής!!

τσότσος είπε...

Αγαπητή Μαρία (Μάκιστος) το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την ΟΑ και η κοινωνία, εθισμένη στο "δηλητήριο" που ξέρναγαν δημοσιογράφοι και άλλοι τόσα χρόνια, θεωρεί το κλείσιμο ευχής έργο...Εκτός αυτού, ακόμα και αν ο Καραμανλής θα ήθελε να κάνει κάτι να την σώσει (μπααα), έβαλε τον ευρωλιγούρη Χατζηδάκη επικεφαλής που στο DNA του είναι γραμμένο "οι Κοινοτικοί έχουν πάντα δίκιο". Καλό σου βράδυ!

αντωνης είπε...

Το ειδα τσοτσο.
Φοβαμαι οτι αυτα που λεει ο ανωνυμος, αν και ψεμματα, ισως δεν ειναι μονο θεσεις ανθρωπων που ψηφιζουν τη δεξια. Αλλά και αλλων που ειναι κεντρωοι.
Εκει πρεπει να παλεψει η Αριστερα στη χωρα μας, και για το οτι δεν γινεται με καποιο συντονισμενο τροπο ωστε να εχει αποτελεσμα φταιει κατα τη γνωμη μου το ΚΚΕ. Δεν ειμαι αντι-κομμουνιστης, απλα δεν μπορω να δεχομαι τις αποψεις οτι ολοι οι αλλοι ειναι ιδιοι. Θελω να πιστευω οτι δεν ειναι. Και αν ειναι καποιοι στην ηγεσια, σιγουρα δεν ειναι ιδιοι οι ψηφοφοροι.

τσότσος είπε...

Αντώνη, δεν πιστεύω ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι, τουτέστιν οι μετριοπαθείς πραγματιστές (που δεν παραμυθιάζονται από "ταμπέλες"), έχουν τέτοιου είδους σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις, μάλλον "ντροπιασμένοι δεξιοί" είναι που δεν τολμούν να το δηλώσουν ανοικτά.
Ναι, το ΚΚΕ κάνει αβάντες στην κυβέρνηση, νομίζω όμως ότι το κάνει από δογματισμό αφού επιφυλάσσει στον εαυτό του, σαν άλλη μια "θρησκεία", την απόλυτη γνώση του σωστού (και άρα όλοι οι άλλοι είναι "λάθος").
Ξέχνα τον συντονισμό της Αριστεράς με συμμετοχή του ΚΚΕ, μόνο η σύγκλιση ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ θα οδηγήσει κάπου.
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

αντωνης είπε...

Για μενα θα ηταν καλο να συνεργασθουν κεντρικα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, αφου δεν εχουν ιδιαιτερες διαφορες σε πολλα θεματα. Και το κανουν επιτυχημενα ηδη σε τοπικο επιπεδο, στην Τ.Α. με πολλα παραδειγματα.

(το ευχαριστω δεν χρειαζεται, ειναι χαρα μου να λεω τη γνωμη μου σε τετοια θεματα)