Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΙΔΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δεν αντέχω πλέον να ασχολούμαι με την ελληνική επικαιρότητα, από όπου και να την πιάσεις βρωμάει. Ότι προλάβω να δω από τα Google news όταν μπαίνω στο internet, κι αυτό διαγωνίως.

Η κόρη μου παρακολουθεί μαθήματα στη Νομική Αθηνών και ήρθε προχθές στο σπίτι γελώντας με όσα είχε να μου πει γιατί γνωρίζει τις υπερβολικά συναισθηματικές αντιδράσεις μου. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές πραγματικά τραβάω τα μαλλιά μου με όσα ακούω κι εύχομαι να ζούσα στο Κιριμπάτι για να μην έχω πλέον καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα…

Μου έφερε δύο φυλλάδια που μοιράζονται στη Νομική, τα οποία και σκάναρα για να είναι στην διάθεση όποιου δεν πιστεύει την κατάντια μας.
 
Σχετικά με το φυλλάδιο για τους καθηγητές, θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο. Το φυλλάδιο θεωρεί απαράδεκτο τον θεσμό της αξιολόγησης με το επιχείρημα ότι εφόσον είχαν τα προσόντα για να διορισθούν, ποιος θα τολμήσει να τους αμφισβητήσει; Κάτι δηλαδή σαν το «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Η αριστερή κίνηση που εξέδωσε αυτό το φυλλάδιο δεν έχει ακούσει φυσικά ποτέ για την ‘δια βίου μάθηση’, για σεμινάρια επιμόρφωσης για έλεγχο ποιότητας και αποτελεσμάτων, για τίποτε από όσα δηλαδή θεωρούνται δεδομένα  σε όλο τον κόσμο, εκτός Ελλάδας βέβαια. Όσοι δηλαδή θα επωφελούνταν από την αξιολόγηση των καθηγητών και πρώτοι απ’ όλους οι μαθητές, δεν δικαιούνται να έχουν άποψη για την ποιότητα των διδασκόντων. Οι μαθητές δηλαδή δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο σχολείο – πλην των καταλήψεων φυσικά! Η αριστερή αυτή κίνηση (και όχι μόνο) θεωρούν απαράδεκτο το δικαίωμα των μαθητών να κρίνουν τους διδάσκοντες. Σκάσε κι άκου δηλαδή όποια βλακεία και να σου λέει ο καθηγητής σου γιατί ‘αυτός ρε ρεμάλι πριν 20, 30 χρόνια σπούδασε άρα ξέρει τι σου λέει!’. Και φυσικά πέρα από τους μαθητές δεν δέχονται κανέναν άλλον αξιολογητή. Καμία αξιολόγηση δεν γίνεται δεκτή, ούτε ψυχολογική για να μην μας προκύψει κανένας βίαιος ή παιδεραστής καθηγητής, αλλά ούτε και σε σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο, εξάλλου τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο μένουν ακίνητα, ακριβώς όπως στον μεσαίωνα!

Το άλλο φυλλάδιο για τις αναπληρώσεις μαθημάτων στη Νομική Αθηνών είναι ακόμη τρομακτικότερο. Ξεκινάει με το γνωστό λογύδριο περί κατάργησης των κεκτημένων των φοιτητών και άλλα αριστερο-ελληνικά στερεότυπα. Η φράση που μου έκανε τρομακτική εντύπωση είναι η «Και λίγο πριν την εξεταστική και επιτέλους, τις καλοκαιρινές διακοπές, άλλο ένα περιστατικό έρχεται να ταράξει τα νερά της φοιτητικής καθημερινότητας: το πρόγραμμα αναπλήρωσης των ‘χαμένων’ μαθημάτων, που για τις επόμενες δύο εβδομάδες αναγκάζει τους φοιτητές να μεταναστεύσουν στο κτίριο της Νομικής, προκειμένου να παρακολουθούν την μία παράδοση μετά την άλλη….». Πότε έγιναν τόσο τεμπέληδες οι φοιτητές ειδικά αυτής της σχολής που είναι στην κορυφή προτίμησης των ελληνόπαιδων; Πώς δηλαδή θέλουν να παίρνουν τα διπλώματά τους; Χωρίς να πηγαίνουν στα μαθήματα; Πόσο ηλίθια νιώθω που κάνω αυτές τις ερωτήσεις…

Οι φοιτητές του φυλλαδίου θεωρούν μάλιστα σαν «τιμωρία» τις αναπληρώσεις των μαθημάτων με στόχο να «φιμώσουν τις φωνές των φοιτητών». Ακολουθεί φυσικά το ψέμα, ότι δηλαδή η Νομική έμεινε κλειστή περισσότερες ημέρες με απόφαση της Κοσμητείας παρά λόγων των καταλήψεων των φοιτητών λόγω του σχεδίου Αθηνά. Και καταλήγει ότι εφόσον οι αναπληρώσεις  αντιβαίνουν σε αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, ασκούν …τρομοκρατία.

Δηλαδή οι μέλλοντες δικηγόροι της χώρας μας επιχειρηματολογούν ότι οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τους νόμους του κράτους.
ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ - ΤΕΜΠΕΛΙΑ - ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ: το νέο σλόγκαν της ελληνικής σπουδάζουσας νεολαίας (εύχομαι ενός μικρού ποσοστού της...)

6 σχόλια:

τσότσος είπε...

Μα εξακολουθείς, Άννη μου, να πιστεύεις ότι είναι μικρό το ποσοστό; Πλανάσαιπλάνην οικτρά και σου συνιστώ να ετοιμάζεις βαλίτσες για το Κιριμπάτι, η χώρα αυτή δεν έχει σωσμό...

Ανώνυμος είπε...

γιατι τοση ητοπαθεια θεε μου!γιατι τοση μανια φυγης;που ειναι η αγαπη γι αυτον τον ερημο τοπο;ποσοι ξενοι λατρευουν αυτη την ελλαδιτσα, οπως και να ειναι!εσεις ειστε μορφωμενοι,που ειστε αξιοι,πολεμηστε με νυχια και με δοντια για τη χωρα σας και μη αφινετε να δρουν ανενοχλητα,ολους αυτους τους αριστεριζοντες τεμπελιδες φοιτητες η πολιτες!μη παρατατε το οπλα!αλοιμονο αν ολοιεφευγαν με τις οποιες δυσκολιες

Ανώνυμος είπε...

κρατατε θερμοπυλες,αννη,εχεις απολυτο δικαιο που θυμωνεις με οσα συμβαινουν γυρο μας αλλα οχι και να το βαζουμε στα ποδια ετσι ευκολα!μην απαρνιεσαιτ η π α τ ρ ι δ α σ ο υ .αλλοι χυνουν το αιμα τους γι αυτην!

τσότσος είπε...

Εγώ τουλάχιστον έχω βγάλει τα σωθικά μου (και μέσα από αυτό το blog) προσπαθώντας να πείσω, να επιχειρηματολογήσω, να προσφέρω τις γνώσεις μου σ'αυτόν τον τόπο με ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα πέφτοντας σε "τοίχους"... Βαρέθηκα, αρκετά πια...
"Όπου γη και πατρίς" πλέον, τα "αίματα" τα αφήνω για άλλους...

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια και τα ίδια, τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια μας μας έχετε κουράσει. οι δικές νεοφιλελεύθερες συνταγές οδήγησαν στο σημερινό τραγικό χάλι.

δεν πειράζει, έρχεται ανάπτυξη με μισθό 200 ευρώ και πολύ σας είναι ραγιάδες.

τσότσος είπε...

Ανώνυμος στερεότυπος βαλκάνιος ελληναράς...