Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Help us save the strays in Greece, indiegogo campaign

 
                                  
        
 
        Ο τίτλος της ανάρτησης είναι και ο τίτλος της καμπάνιας για τα αδέσποτα στο site indiegogo που δημιούργησε η κόρη μου Αλεξιάννα μαζί με την κυρία Μαριάνθη Ζαμπέτα, την κυρία που διατηρεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων Fazoo Farm.
        Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η κόρη μου πάντα είχε μεγάλη αγάπη στα ζωάκια και όταν άρχισε να βγάζει τα δικά της χρήματα ξεκίνησε να τα βοηθάει εθελοντικά και με δικά της έξοδα. Κάπως έτσι,  με τη διάθεση να σώσει όσα περισσότερα αδέσποτα μπορούσε, καταλήξαμε να έχουμε οικογενειακώς ένα σκύλο, τρεις γάτες μέσα στο σπίτι και καμιά δεκαριά στον κήπο. Τις στείρωσε όλες -πλέον δεν ακούγεται πουθενά στο δρόμο μας το γνωστό κάλεσμα της θηλυκιάς γάτας για ζευγάρωμα- όχι επειδή δεν θεωρούμε αξιολάτρευτα τα γατάκια, αλλά επειδή εκεί έξω υπάρχουν ήδη τόσα αξιολάτρευτα γατάκια που ψάχνουν για οικογένεια. Στείρωσε και άλλες θηλυκές και αρσενικές γατούλες, δεν έμεινε μόνο στον κήπο μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή,  τις έπιασε πολλές φορές μετά κόπων και βασάνων, τις πήγε στον κτηνίατρο όπου στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν και μετέπειτα έχει αναλάβει την ευζωία τους ταϊζοντάς τες και παρέχοντάς τους πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ό,τι χρειαστούν. Τις φορές που βρήκε νεογέννητα γατάκια πεταμένα στα σκουπίδια δεν δίστασε να τα μαζέψει, να τα φροντίσει, να ξυπνάει μέσα στη νύχτα να τα ταϊζει, να αγωνιά πάνω από την εύθραυστη ζωούλα τους και τελικά να τους βρει μια σωστή οικογένεια όπως έχει κάνει και με άλλα γατάκια που ευτυχώς δεν στερήθηκαν τόσο απάνθρωπα τη μαμά τους. Βρήκε τυφλά γατάκια, ακόμα και στις διακοπές της, και τα περιέθαλψε, τους παρείχε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και με δικά της έξοδα, όταν διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα κανείς δεν τα ήθελε, τα έστειλε σε σωστές, ελεγμένες οικογένειες στη Γερμανία (ενδεικτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ιστορία της τυφλής Μπιρμπίλως). Και πόσα άλλα που δεν θυμαμαι, πόσα αδέσποτα που με τη βοήθειά της έζησαν και βρήκαν αγάπη.
         Για τη Μαριάνθη Ζαμπέτα δεν έχω να πω πολλά, μιλάει από μόνο του το έργο της που μπορείτε να το δείτε και στην ιστοσελίδα του Fazoo στο facebook. Η κυρία αυτή διατηρεί με τελείως δικά της έξοδα ένα καταφύγιο στο Κορωπί, ένα χώρο όπου φιλοξενούνται πάνω από 60 σκυλάκια και 20 γατάκια, μέχρι να βρουν μια οικογένεια να τα αγαπήσει. Ζωάκια που σώθηκαν από άθλιες συνθήκες (ενδεικτικά μπορείτε να δείτε το άλμπουμ "Επέζησα και σε περιμένω για να αρχίσω να ζω!"), υποσιτισμένα, κακοποιημένα, άρρωστα και με πολλή προσπάθεια έγιναν καλά και βρήκαν -ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα ψάχνουν- τους ανθρώπους τους. Από τα χέρια της έχουν περάσει εκατοντάδες αδεσποτάκια, εκατοντάδες ψυχές που σώθηκαν χάρη σε αυτή.
        Τα έξοδα για αυτές της δραστηριότητες είναι πάρα πολλά και εκ των πραγμάτων, όσο και αν θέλουν οι δύο γυναίκες να βοηθήσουν όσο περίσσοτερα αδέσποτα γίνεται, είναι αναγκασμένες να περιθάλψουν περιορισμένο αριθμό αδέσποτων. Γι' αυτό το λόγο δημιούργησαν την καμπάνια αυτή στο indiegogo, το site όπου ανεβαίνουν καμπάνιες με συγκεκριμένα οράματα και όποιος τα συμμερίζεται μπορεί να βοηθήσει οικονομικά. Βοηθώντας τις δύο αυτές γυναίκες θα σωθούν κι άλλα αδέσποτα, τόσα όσα επιλέξουμε όλοι μαζί με τις συνεισφορές μας. Ακόμα και ένα ευρώ μετράει! Μπείτε στην καμπάνια και δείτε και τα δωράκια που δίνονται ως ανταμοιβή σε κάποια ποσά! Αν πάλι δεν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά, μπορείτε να βοηθήσετε έμμεσα κάνοντας share και κοινοποιώντας την καμπάνια σε φίλους και γνωστούς.
        Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε και την ανάρτηση "Ας βοηθήσουμε όλοι τα αδέσποτα" στο blog της Αλεξιάννας.
 
Να είστε καλά :)
 
 
 

2 σχόλια:

VAD είπε...

Κρατώ πάντα το όμορφο αφήγημα με το γατάκι, που μου ειχε στειλει η Αλεξιάννα:)

Καλή Μεγαλοβδομάδα ευχομαι,
Καλό Πάσχα...

τσότσος είπε...

Καλημέρα Βασίλη,
Αν μπορείς, διέδωσε σε παρακαλώ το μήνυμα της καμπάνιας για να βοηθήσουμε τα καημένα τα ζωάκια.

Καλή Ανάσταση!