Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!

"Σοφέ" μου λαέ, Σήκωσες στα ουράνια αυτούς που σου έταξαν εναλλακτικούς, αδάκρυτους δρόμους... Χλεύασες τους "αυτοδύναμους" στέλνοντάς τους στα τάρταρα... Επιβράβευσες τους "αδούλωτους" περιμένοντας να στηθούν τα δικαστήρια και οι κρεμάλες... Έστειλες τους ναζιστές στη Βουλή, φαντάζομαι, Καλαβρυτινέ, γιατί θα έχει γεμίσει το μαρτυρικό χωριό σου με λαθρομετανάστες (τι άλλο να σκεφτώ άραγε;)... Εξαφάνισες τους προδότες που, μαλάκες όντες, πήραν εν τη αγνοία τους, την καυτή πατάτα πριν από 2.5 χρόνια στήνοντας εκ του μηδενός χρηματοδοτικούς μηχανισμούς όταν είχαν κλείσει ΟΛΕΣ οι κάνουλες (παρεπιπτόντως το πουλαίν σου, ο Τσίπρας, σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ το Φεβρουάριο του 2010 ζητούσε ακριβώς αυτό!)... Και τώρα τι;; Βλέπεις τους βλαχοαλαζόνες ΣΥΡΙΖίτες τρομοκρατημένους μπροστά στην ευθύνη που τους έδωσες να νοσταλγούν το πεζοδρόμιο που εκείνοι εξέθρεψαν... Μαθαίνεις για τους "καμμενοχαϊκάληδες" ότι στήνουν φάρσες σε εντολοδόχους διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης... Εξιτάρεσαι με την κολοκυθιά που παίζεται αυτές τις μέρες για το σχηματισμό κυβέρνησης και, φαντάζομαι, το απολαμβάνεις (αλλιώς δεν θα διέλυες τον τρισκατάρατο δικομματισμό).. Απολαμβάνεις το πελιδνό ύφος του Σαμαρά και τα κομμένα φτερά του Βενιζέλου και πανηγυρίζεις για την εξαφάνιση των "κηπουρών"... Άντε λοιπόν, μάγκα και καραμπουζουκλή ελληναρά μου, να δω πώς θα κυβερνηθείς τώρα... Υποπτεύομαι, εδώ είσαι και εδώ είμαι, ότι η συζήτηση τον Ιούνιο, μετά την διαφαινόμενες νέες εκλογές, θα επικεντρώνεται σε κατάρες στον ΓΑΠ, που ο άθλιος δεν πήρε τα τσάμπα λεφτά των Ρώσων, Κινέζων και Αράβων τότε που του τα έδιναν χωρίς όρους και μας έβαλε στο λούκι του μνημονίου. Γιατί δεν νομίζω να περιμένεις ότι τα σκληρά καρύδια, Σόιμπλε, Μέρκελ και σία, θα κιοτέψουν μπροστά στους "γίγαντες" Τσιπροκαμμένους που θα έχουν πάρει αέρα τα πανιά/μυαλά από την νίκη του Hollande... Για να μην παρεξηγηθώ: ΑΓΑΛΜΑ θα στήσω σε όποιον καταφέρει να βρει και να υλοποιήσει "αναίμακτο" εναλλακτικό δρόμο σε απάνεμα νερά και θα ζητήσω από αυτό το ταπεινό blog μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από όλους αυτούς που μετά μανίας προσπάθησα να πείσω για την αναγκαιότητα και τον μονόδρομο του μνημονίου... Σαν μη τυπικός Έλληνας ξέρω να παραδέχομαι τα λάθη μου...

11 σχόλια:

Αλεξιάννα είπε...

Ναι ο Τσίπρας θα τα κάνει όλα αυτά, να είσαι σίγουρη...

Αννη είπε...

Το υφάκι του Τσίπρα πάντως δεν αντέχεται.. Γί αυτό και θα κρατήσει 3 μέρες την εντολή για να παίζει τον wannabe πρωθυπουργό..
Έχουν να δουν τα ματάκια μας ακόμα..

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα αλλά θέλει -λέει- να μας σώσει! Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι η δανειακή σύμβαση που ψηφίστηκε στη Βουλή, μόνο με ψηφοφορία στη Βουλή μπορεί να καταργηθεί? Καλά στο κόμμα του δεν έχει πρωτοετείς φοιτητές της νομικής να του το εξηγήσουν για να μην εκτίθεται? Το μορατόριουμ που διαλαλεί ότι θα επιβάλλει, διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους και όχι με το Βενιζέλο/Σαμαρά, κάποιος παρακαλώ να τον ενημερώσει και γι΄αυτό! Αμ το άλλο που θέλει λέει να επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή? Μήπως να κρατικοποιήσει και τη "Μίσκο" ή τον "Μπάρμπα Στάθη"? κτλ κτλ Φοβάμαι όταν σκέφτομαι ότι από τη μια είναι αυτός και από την άλλη η ΧΑ.... Για το Σαμαρά δεν το συζητώ, αυτός φέρνει περισσότερο σε ακροβάτη του τσίρκο μεντράνο,

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα υποστηρίξω την επιλογή του ελληνικού λαού.
1. Γιατί είναι κακό να «τολμήσει» να αντιταχθεί στο μνημόνιο; το οποίο αφ’ ενός δεν βγαίνει, αφ’ ετέρου όπως δήλωσε την τελευταία εβδομάδα ο Παπαδήμος ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει 77 νέα μέτρα από Μάιο - Ιούνιο (νέες μειώσεις μισθών, φορολογία κλπ).
2. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι. Αλλά ούτε βλαχοαλαζονικά, ούτε υπεροπτικά συμπεριφέρθηκε. Θα έλεγα πολύ ταπεινά χάρηκε την αύξηση των ψήφων του, και προσπαθεί όντως να δημιουργήσει κοινή βάση για κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός που ΚΚΕ και ΧΑ είναι εκτός διαλόγου. Τι να κάνει να μην κατέβει στις εκλογές, επειδή ενδέχεται να μην πιάσει μια οριακή πλειοψηφία;
3. Εκτιμώ όμως ιδιαίτερα, αυτά που αναφέρεις στο τέλος. Επειδή γνωριζόμαστε και προσωπικά, και έχω και εκεί την ίδια άποψη, είσαι πολύ υπεύθυνη, ειλικρινής και πραγματικά πιστεύω ότι θα χαιρόσουν, αν η πραγματικότητα σε διαψεύσει και προχωρήσουμε μπροστά και σε αντίθεση με το μνημόνιο.
4. Πιστεύω όμως, ανεξάρτητα με την εξέλιξη του εγχειρήματος (μπορεί να μην γίνει τίποτε, να ενωθούν όλα τα κομμάτια του μνημονίου και να νικήσουν στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου), ο άνεμος της αντίθεσης στο μνημόνιο, η νίκη του Ολάντ και μια κοινή βάση στις PIIGS χώρες (και όχι μόνο), θα δώσουν μια άλλη πνοή για δημιουργία και ανάπτυξη και κόντρα στους διεθνείς κερδοσκόπους και τα ντόπια λαμόγια.
Με πολύ εκτίμηση
Γιώργος

Αλεξιάννα είπε...

Θα ήθελα να σχολιάσω το 1.
Είναι κακό να αντιταχθεί ο λαός στο μνημόνιο, επειδή από το μνημόνιο στην ουσία θέλει να αντιταχθεί μόνο στις υποχρεώσεις του. Έχει τα κότσια να αντιταχθεί και στα οφέλη του; Όταν δηλαδή ακυρωθεί η σύμβαση και τον επόμενο μήνα δεν έρθουν τα λεφτά, θα γυρίσει ο Έλληνας να πει "δεν πειράζει, ας έχουμε στάση πληρωμών"; Ή μήπως θέλει τα οφέλη αλλά όχι τις υποχρεώσεις; Έτσι, όχι δεν έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ συζητήσιμο, κατά πόσον το μνημόνιο προωθεί την επιβίωση και ανάπτυξη της χώρας, ή τα κέρδη για τους κερδοσκόπους.
Πάντως στη περίπτωση που επαναληφθούν οι εκλογές τον Ιούνιο, και δεδομένων κάποιων στραβοπατημάτων που έγιναν πρόσφατα από τον εντολοδόχο κ. Τσίπρα και επειδή είναι καλύτερη μια μέτρια ή κακή κυβέρνηση, από τη πλήρη απουσία κυβέρνησης (για τον όποιο λόγο), ενδεχομένως θα έπρεπε να ψηφιστεί κάποιο από τα κόμματα του μνημονίου.
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

τι να πω.ευχωμαι ολοι εμεις να πεφτουμεεξω και να εχουν δικιο ολοι οι αντιμνημονιακοι πραγμα απιθανο δυστυχως.

Αννη είπε...

Ανώνυμε/η @2.23:

Η αιτία του κακού μας είναι ο Σαμαράς που με τη στάση του τον Μαιο 2010 έκλιεσε το μάτι στον αστό βλαχοέλληνα ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις και έτσι αποενοχοποίησε την αντιμνημονιακή και αντιευρωπαϊκή στάση με το πρόσχημα, τρομάρα του, να υπάρχει αστικό αντίβαρο στους εξ ορισμού αντιευρωπαίους αριστερούς (ναι, ναι ΚΑΙ τον ΣΥΡΙΖΑ του πρώην ΚΝίτη Τσίπρα εννοώ, 5η φάλαγγα του ΚΚΕ είναι...).
Αντί να ελέγξει ΑΛΥΠΗΤΑ τον Παπανδρέου για τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησής του ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ τον έτσι να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που, διάολε, μας επιβάλει το μνημόνιο (όλοι οι μαλάκες μόνο στα εισπρακτικά μέτρα εστιάζουν...) και ΜΕΤΑ να πετάξει στη μούρη της τρόικας, με το θάρρος του καλού μαθητή, τις λάθος συνταγές (νά η πραγματική επαναδιαπραγμάτευση!), λούφαζε στη γωνία κλείνοντας το μάτι σε ένα εύπιστο λαό.
Αν για κάτι χαίρομαι μέσα στην καταστροφή της κυριακάτικης ηλιθιότητας είναι που αυτός ο αρχιμαλάκας "απολαμβάνει" τα επίχειρα της κακίας του...
Νά´σαι καλά, προφανώς συμφωνώ μαζί σου....
Τσότσος

Αννη είπε...

Γιώργο,

1. Δες τι απάντησα πιο πάνω: ΠΡΩΤΑ κάνεις ό,τι απαιτείται,ανοίγεις τα γαμημένα επαγγέλματα (πιο φτηνά έρχεται να μεταφέρεις ντομάτες από την Ολλανδία στην Ελλάδα παρά να τις μεταφέρεις από ένα σημείο της Ελλάδας σε άλλο, είπε η Λαγκάρντ!) και, αφού δεις τα αποτελέσματα ΤΟΤΕ λες ότι δεν βγαίνει το μνημόνιο που επί της ουσίας ΔΕΝ εφαρμόστηκε, πάρ´το χαμπάρι!
2. Μάλλον άλλα πράγματα βλέπεις, εκπλήσομαι που δεν διακρίνεις το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεών του.
3. Φυσικά, αν υπήρχε τέτοιος τρόπος μαγικός (λες και εμένα μου αρέσει που μειώθηκε ο μισθός ή έχω να κερδίσω από το μνημόνιο...).
4. Τα περί επιπτώσεων από τη νίκη του Ολλάντ τα αντιπαρέρχομαι, είναι μέλλων αόριστος. Άλλωστε, όπως λέει η Μέρκελ, ο Μόντι, ο Μπαρόζο, ανάπτυξη χωρίς να υπάρξουν προηγουμένως διαρθρωτικές αλλαγές, μόνο περαιτέρω ελλέιμματα και χρέη θα συσσωρεύσουν (αυτό δεν θέλει ο πεμπτοφαλλαγγίτης σαμποτάροντας Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ πήγε να γίνει αυτά τα 2.5 χρόνια;).
Ας μαζέψουμε πρώτα τα του οίκου μας και μετά μιλάμε για ανάπτυξη. Αλλά αυτά είναι για σοβαρούς λαούς, όχι για τεμπέληδες όπως εμείς (όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 5 μέρες κοσκινίζει...).
Προφανώς συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Αλεξιάννας...
Τσότσος

Αννη είπε...

Γιώργο,
Όταν έχεις πρωτογενές έλλειμμα (σήμερα, μετά τις βάρβαρες περικοπές, έχουμε ακόμα 2 δις πρωτογενές έλλειμμα), από κάπου πρέεπι να τα βρεις δηλ. από τα λεφτά του μνημονίου...
Δεύτερον: τα χρέη προηγούμενων ετών, δηλ. αυτά που δανειστήκαμε για να έχουμε την πλαστή μας προηγούμενη ευημερία δεν πρέπει να τα γυρίσουμε πίσω; Δηλ. παίρνεις σαν ηλίθιος διακοποδάνειο για να πας στις Μπαχάμες, δεν πρέεπι να να το πληρώσεις πίσω στην τράπεζα; Ας είχες το μυαλό σου να μην το πάρεις..."Στοιχειώδες", που έλεγε και ο Σέρλοκ Χολμς...
Τσότσος

Ανώνυμος είπε...

ο ελληνικος λαος τα τιναξε ολα στον αερα γιατι ξευολευτηκε,γιατι εχασε τα ρουσφετια και τις μιζες κ.λ.π.λυπαμαι για την ελλαδα που ο θυμος τελικα νικησε την λογικη.