Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ...

"Επειδή αύριο η κρίσιμη αναμέτρηση. Και επειδή ήρθε η ώρα της πολιτικής ενηλικίωσης κάθε πολίτη αυτής της δύσμοιρης μισοχρεοκοπημένης, χρεοκοπημένης ή μεγαλοχρεοκοπημένης γεωγραφικής κουκίδας.
Επανέρχομαι λοιπόν στη διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου και επιμένω στην αρχική μου εκτίμηση. Κόντρα στη λοιδορία και το υβρεολόγιο όλων αυτών που πιστεύουν ότι η θέση του Πρωθυπουργού ήταν μια σάχλα, ένας εκβιασμός και μια υπόκλιση στις Τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.
Αντικειμενικά λοιπόν:

 Αδιαφορώντας για τις προθέσεις του Παπανδρέου και για τις παράπλευρες εκτιμήσεις του καθενός.

 Ετσι στα ίσα και σταράτα:

 Θέλεις δεν θέλεις η πρόκληση λέει κάτι το εντελώς απλό. Εγώ είμαι με το μνημόνιο, με την επιτήρηση, με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με την ευρωζώνη και φυσικά με το συγκεκριμένο σύστημα το καπιταλιστικό. Σκοτώθηκα όλους αυτούς τους μήνες σαν επαίτης σε όλον τον κόσμο να κυκλοφορώ, να προσπαθώ να πείσω, να βρω επενδύσεις και τη χώρα να τη σώσω πριν φουντάρει από τον γκρεμό.
Δεν σου αρέσει; Ωραία.
Ψήφισε Αντώνη Σαμαρά που μέσα σε μερικούς μήνες θα εξαφανίσει τα ελλείμματα και θα μας βγάλει από το μνημόνιο, την επιτήρηση και θα επαναφέρει τη χώρα σε καλύτερη τροχιά.

Τώρα αν δεν σου αρέσει κανένας από τους δύο ψήφισε Αριστερά. Που σημαίνει έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κρατικοποίηση τραπεζών και εθνικοποίηση μεγάλων βιομηχανιών.
Απλά πράγματα. Που σημαίνει βγες από την προσωπική σου πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία, σύνελθε, ανέλαβε τις ευθύνες σου, συνειδητοποίησε το κόστος κάθε επιλογής σου και προσπάθησε να σκοτώσεις τον παροιμιώδη παλιμπαιδισμό σου. Ιδού οι εκλογές που θα κρίνουν την ωριμότητά σου. Ιδού και η ώρα της αφεντιάς σου. Ολα τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες κουκουνάρες και νεοελληνικές χαζομάρες. Γιατί όπως έχω πει δεκάδες φορές κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα. Γιατί Παπανδρέου για την κατανάλωση και Παπαρήγα για μια βολική θέση στο Δημόσιο και τζάμπα Υγεία, μόνο σε επιθεώρηση, σε κάποια βλαχομακακία!"

Δημήτρης Δανίκας (ΒΗΜΑ)

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

1 σχόλιο:

Αλεξιάννα είπε...

Η χειρότερη ώρα του Έλληνα, ο οποίος δεν θέλει ποτέ να παίρνει ευθύνες. Μόνο να είναι κόντρα στην κυβέρνηση και να κρίνει. Του αρέσει του Έλληνα που ο Παπανδρέου άλλα είπε προεκλογικά και άλλα έκανε. Γιατί αλλιώς πώς θα παραπονιόταν και θα γκρίνιαζε; Να δούμε τι θα συμβεί αν γίνουν εθνικές εκλογές. Θα σκεφτεί ώριμα και θα ψηφίσει αυτόν που κρίνει σωστότερο ή φοβούμενος πως μετά θα πρέπει να το βουλώσει θα ψηφίσει αυτόν που του τάζει εύκολες λύσεις;