Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

(ΞΑΝΑ)ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ


Προσπαθώ, ανθρωπάκο, να καταλάβω τη θέση σου που σε κάνει τόσο έξαλλο με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που επέβαλε ο Παπανδρέου και τη συνοψίζω, αν δεν κάνω λάθος, στα εξής:

  1. Θα μπορούσαμε, λες, να μαζέψουμε το "χαρτί" από τις αγορές τον Οκτώβριο που τα spreads ήταν χαμηλά ("η κυβέρνηση μετέτρεψε την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού" διατυμπανίζει ο Σαμαράς)
  2. Δεν χρειαζόταν να αποκαλύψουμε πλήρως το ακριβές μέγεθος του ελλείμματος, μπήκαμε έτσι μόνοι μας στο στόμα του λύκου

  3. Ο μπαγάσας ο Παπανδρέου μας οδήγησε στο λύκο όχι μόνο από ανικανότητα αλλά ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ούτως ώστε η εκ του αποτελέσματος αδύναμη Ελλάδα να υποταχθεί στα κελεύσματα των ισχυρών (δηλ. των Αμερικάνων) που επιδιώκουν εδώ και τώρα να κλείσουν τα εξωτερικά μας μέτωπα (Μακεδονικό, ελληνοτουρκικά). Ούτε το κριτήριο της ανικανότητας και ερασιτεχνισμού δέχεσαι, ευθέως μιλάς για ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σχεδίου παράδοσής μας στο ΔΝΤ με σύνδεση με τα εξωτερικά...

  4. "Απόδειξη" των παραπάνω είναι η φράση που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σαχινίδης ότι "από τον Οκτώβριο φαινόταν ότι το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος".

Ακολουθώ λοιπόν το συλλογισμό σου:

Δηλαδή θα πήγαινε τον Οκτώβριο στα μουλωχτά να σηκώσει καμμιά 10αριά δις και οι ανίδεες αγορές θα του τά'διναν και αργότερα που θα ανακοινώναμε το έλλειμμα θα τους κουνούσαμε το μαντήλι!

Και γιατί δεν έγινε έτσι;

Μια εξήγηση υπάρχει και την δίνεις απομονώνοντας μια φράση του Σαχινίδη (ο δύστυχος αποκάλυψε κατά λάθος το σχέδιο): μας κυβερνάει συμμορία απατεώνων με επικεφαλής το "παιδί των Αμερικανών" (έτσι δεν τον λένε οι ΝΔκράτες;) που υπέκλεψε την ψήφο μας έχοντας ΣΧΕΔΙΟ από πριν να μας "δέσει" χειροπόδαρα.

Απατεώνας ολκής λοιπόν ο Παπανδρέου, μας εξαπάτησε, εκ προθέσεως ασέλγησε στο πτώμα μας... Επί της ουσίας προδότης... Χειρότερος και από τον αρχιδολοπλόκο Μητσοτάκη λοιπόν!

Γιατί, κατά τα λεγόμενά σου, το καράβι θα μπορούσε να αρμένιζε για καιρό στρωτά (αφού θα παίρναμε το παραδάκι με χαμηλά επιτόκια, όπως λέει και ο Σαμαράς) και κάτω από τη μύτη των αγορών θα βάζαμε τάξη στα του οίκου μας (περιορισμός σπατάλης, στη φυλακή οι φοροφυγάδες και οι επίορκοι υπουργοί, υπάλληλοι κλπ.) χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι. Οπότε όταν θα ξαναβγαίναμε στις αγορές (στις 19 του Μάη, σε 7 μήνες από τις εκλογές, μη το ξεχνάμε), οι αγορές θα παρέβλεπαν το κολοσσιαίο χρέος μας και θα μας επιβράβευαν για το συμμάζεμα που ΦΥΣΙΚΑ θα το είχαμε πετύχει σε τέτοιο χρόνο-ρεκόρ, τί διάολο, μάγκες από αρχαιοτάτων χρόνων είμαστε (το δυστύχημα είναι ότι ΑΥΤΟ πίστευε ΚΑΙ ο Παπανδρέου: γιαυτό έφτιαχνε και ξανάφτιαχνε προγράμματα σταθερότητας μπας και πείσει...).

Ας βάλω όμως και εγώ, ο αντίθετος με σένα, κάποια άλλα στοιχεία στον (ελπίζω καλοπροαίρετο) προβληματισμό σου:

Ολα αυτά γιατί; γιατί ο Παπανδρέου να θέλει να αυτοκτονήσει; γιατί να μην πάρει τα ευρώπουλα τον Οκτώβριο και απερίσπαστος να ασχοληθεί με τα 'πράσινα' άλογά του;

Δεν καταλάβαινε ότι, υποσχόμενος ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης μη συμβατό με τις πολιτικές του καπιταλισμού (συμμάζεμα ΚΑΙ ανάπτυξη με έμφαση στην καινοτομία) και ευρισκόμενος "φάουλ" σε λίγους μόλις μήνες από τις εκλογές, θα τον έπαιρνε ο κόσμος (και ειδικά ο πανέξυπνος έλληνας) με τις πέτρες διαβλέποντας το άθλιο σχέδιό του; (μέχρι στιγμής πάντως τους αλογοσκούφηδες παίρνει ο λαός με τις πέτρες αναγνωρίζοντας ότι, ακόμα και αν κάνει λάθη ο πυροσβέστης, ο εμπρηστής είναι το πρόβλημα!).

Και καλά, αμερικανάκι αυτός, έτσι κι αλλιώς δεν φημίζεται για την ευφυία του, ΚΑΝΕΙΣ από όλους αυτούς που έχει μαζέψει γύρω του δεν του άνοιγε τα μάτια δείχνοντάς του πόσο εύκολο είναι να δανειστείς χωρίς να μυριστούν τα χάλια σου οι διεθνείς τραπεζίτες-κερδοσκόποι;

Και πώς θα δανειζόμασταν τον Οκτώβριο όταν ο Παπαθανασίου δήλωνε από το καλοκαίρι ότι ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2009 Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ; Τότε είναι που θα ξύπναγαν οι κοιμισμένες (λέω τώρα...) αγορές που θα καταλάβαιναν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα!

Μήπως του την είχαν στημένη οι συνένοχοι (Μέρκελ και σια που της την πέφτουν πια και οι δικοί της για την βλακεία της) του Καραμανλή που έκαναν τα στραβά μάτια επί 5 χρόνια και φοβήθηκαν μήπως (λέω μήπως) η, έστω ξεδοντιασμένη, σοσιαλδημοκρατία βρεθεί μπροστά τους; Μήπως άρχιζε δειλά να αχνοφαίνεται κατ'αρχάς στην Ευρώπη (Θαπατέρο, Σόκρατες και ο δικός μας) μια ΑΛΛΗ πολιτική πλατφόρμα που, σε συνεργασία με τον Ομπάμα, θα άρχιζε να βάζει χέρι στον ασύδοτο καπιταλισμό των αγορών; Και γιαυτό οι λύκοι, που διαισθάνθηκαν τον κίνδυνο, προτίμησαν να δαγκώσουν όσο είναι καιρός;

Δηλαδή από ΕΝΑ λάθος (λέω εγώ) του Οκτωβρίου (δηλ. που δεν δανειστήκαμε τότε) κινήθηκε η παγκόσμια κερδοσκοπία, που, κατά τα λεγόμενά σου, μέχρι τότε κοιμόταν και το ντόμινο έπιασε αμπάριζα τους πάντες;

Και από αυτό το λάθος (που αργά το κατάλαβε ο δικός μας και βγήκε να πείσει τους μερκελοσαρκοζήδες ότι κινδυνεύει το ευρώ) προέκυψαν μηχανισμοί στήριξης, θηριώδη πακέτα, ανακρίσεις σε βάρος των κερδοσκόπων και τον οίκων αξιολόγησης;

Και καλά εμείς (είπαμε, σχέδιο εκ προμελέτης εξυφάνθηκε...), οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί που πήραν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια μέτρα (με τις απαραίτητες προσαρμογές βέβαια, αυτοί δεν έχουν να μειώσουν θηριώδη 14άρια) είναι μαλάκες; (εκτός αν πιστεύεις ότι και αυτοί έχουν εκπονήσει παρόμοια "εγκλήματα" κατά των λαών τους όπως ο δικός μας...)

Και στο αντιστρέφω:

Γιατί να μην δεχτείς ότι πάλεψε ο Παπανδρέου να αποφύγει το πικρό ποτήρι και, όταν είδε ότι δεν είχαν αποτέλεσμα οι προσπάθειές του, το γύρισε σε πανευρωπαϊκό κάλεσμα άμυνας και ΠΕΤΥΧΕ να αφυπνίσει τους κουτόφραγκους; Γιατί δηλαδή δεν δέχεσαι ότι μπορεί και να είμαστε ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ στην προσπάθεια θωράκισης του ευρώ συμπαρασύροντας τους μέχρι χτες καθεύδοντες σε πρωτόγνωρες διαδικασίες; ΔΙΑΟΛΕ, ερχόμαστε από μακριά, μια στάλα μυαλό το διαθέτουμε, την πολιτική την έχουμε στο αίμα μας, ε, ταρακουνήσαμε τους αργόστροφους Γερμανούς. Ο Ομπάμα ήδη τό'πιασε και άρχισε να καλεί σε ανακρίσεις τους οίκους για τις αξιολογήσεις τους... Θα ακολουθήσουν και άλλοι...

Άστα να πάνε λοιπόν, φίλε μου, ας βάλουμε όλοι τη γκλάβα μας να δουλέψει, ας σηκώσουμε τα μανίκια μπας και σωθούμε σε κάποια χρόνια, ας ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τη συνομωσιολογία...

Και ας φασκελώσουμε τη μούρη μας που εκλέξαμε, 2 φορές μάλιστα, τον πλέον άχρηστο πολιτικό που πέρασε ποτέ από αυτό το δύσμοιρο τόπο (μας έφαγε η μανία της ανανέωσης βλέπεις...).

20 σχόλια:

Αννη είπε...

Εσύ, η τσαούσα και μερικοί ακόμα γράφετε λογικά. Έχει χαθεί πλέον η μπάλα και στο διαδίκτυο...

tsaousa είπε...

Άσε Άννη, άσε...

Το λινκάρω με λύσσα.

Ανώνυμος είπε...

Ομοίως αδερφε...

stefanos είπε...

ΨΕΥΤΗ...
Κάτι κωλόπαιδα της ΠΑΣΠ τον παίρνουν το κατόπι...
(ναι της πράσινης ΠΑΣΠ είναι αυτοί που τον ξεφωνίζουν)
Όλοι οι άλλοι τον αγαπάνε τον ανθρωπο...

stefanos είπε...

* Για τον Αλογοσκούφη ο λόγος παραπάνω
** Γειά σου Τσαούσα
*** Γειά σου Σαϊτα

Αννη είπε...

Μπράβο ρε Στέφανε! Εξαιρετικό δείγμα Νεοέλληνα είσαι όπως κι οι υπόλοιποι φίλοι σου. Όποιοι διαφωνούν μαζί σας ή θεωρούν τον Αλογοσκούφη και την παρέα του καταστροφείς είναι ΠΑΣΠ. Και όποιοι βλέπουν συνωμοσίες πίσω από την σημερινή κυβέρνηση είναι πατριώτες. Ουάου! Φοβερή συλλογιστική!

tsaousa είπε...

Άννη, ο Στέφανος ειρωνεύεται. Για μπες στο μπλογκ του.

Γεια σου Στέφανε. Σ΄έσωσα πάλι.

tsaousa είπε...

Αννη το 1 ΚΛΙΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Αννη είπε...

Ουπς! ΣΥΓΝΩΜΗ Στέφανε, σε μπέρδεψα με κάποιους Γιώργους και μοναχικούς λύκους που τριγυρνούν σε άλλα blogs. Υποβάλω δήλωση μετανοίας. Θα την δεχτείς; ;)

Unknown είπε...

μπραβο..καλο. πολυ καλο..συνεχιστε παιδια κατι αρχιzει να αλλαζει..

castor

Unknown είπε...

μπραβο..καλο. πολυ καλο..συνεχιστε παιδια κατι εχει αρχισει και αλλαζει..

castor

τσότσος είπε...

Γεια σε όλους σας!

@tsaousa σε ευχαριστώ...
@Σαϊτα σε ευχαριστώ και σένα...
@Στέφανε, τα μπινελίκια στον αλογομούρη δείχνουν ότι ο Έλληνας καταλαβαίνει και δεν παραμυθιάζεται.
Castor, έβγαλα τα "σωθικά" μου, βαρέθηκα την μπουρδολογία. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

tsaousa είπε...

Μη λες για Μοναχικό λύκο γιατί έχω πολλά ράμματα για τη γούνα του.
(πού να 'ξερες τι ζόρι τραβάει ο πρώην Πασόκος και νυν εκδικητής...)

tsaousa είπε...

Γεια σου Τσότσο!

tsaousa είπε...

Γεια σου Castor.

τσότσος είπε...

Τσαούσα, τί μας νοιάζουν πρώην/νυν Πασόκοι, εκδικητές ΣΥΝασπισμένοι, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ θέλω, να πεισθώ, να αναθεωρήσω, να κρίνω, να γίνω καλύτερος γαμώτο!
Αυτό λείπει από όσυς βγάζουν απωθημένα, εμμονές, στερεότυπα...

Και γαμώτο (πάλι):
Ούτε πασόκος είμαι, ούτε "ανέξοδος" επαναστάτης, απλά προσπαθώ να καταλάβω τί είναι καλύτερο για τη χώρα μου. Και τώρα βλέπω ότι γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να πάμε μπροστά, να λύσουμε χρόνια προβλήματα σε χρόνο dt...
Γεια και σε σένα!

tsaousa είπε...

Ακριβώς.
Κι εγώ έτσι προσπαθώ να καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου, τι είναι καλύτερο.
Κι ας ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Απλώς δεν θα το ψήφιζα αν δεν υπήρχε σύγκλιση στη θεώρηση των πραγμάτων.
Διότι, ούτε πλούσια είμαι, ούτε βολεμένη, ούτε ξεβολεμένη, ούτε ηλίθια, και συμφωνώ πως είναι απαραίτητη η συμμετοχή μου στην αναδόμηση της χώρας, γιατί για κάτι τόσο σημαντικό πρόκειται.

Τεκμήρια; Τι τεκμήρια έχουν;
Θα σου πω από την εμπειρία μου εδώ. Όσοι μπλόγκερς ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, έγιναν ξαφνικά Κομμουνιστές και μιλούν για τις γνωστές "κρεμάλες".
Τα τεκμήρια του ςείναι ένα: η τσέπη τους.
Νομίζεις νοιάζονται για τον εργάτη, τον συνταξιούχο, τον ιδιωτικό υπάλληλο;
Όχι.
Την τσέπη τους νοιάζονται εις βάρος της χώρας και όλων των υπολοίπων που τους κρατάνε μάλιστα το χεράκι στις πορείες με ένα ...δειλό δάκρυ στην άκρη του μετιού ...

tsaousa είπε...

*ματιού (δάκρυσα κι εγώ απ΄τη συγκίνηση...)

Αννη είπε...

Ναι, πολύ δάκρυ πέφτει στο διαδίκτυο.. Γίναμε πολύ γλυκεροί. Πολλά δάκρυα και πολλές κρεμάλες. Ταυτόχρονα!

τσότσος είπε...

Δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ με την έννοια του διηνεκούς, έχω ψηφίσει κατά καιρούς τους πάντες εκτός ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Ψηφίζω κάθε φορά αυτό που κρίνω συμφέρον για τη χώρα (ειλικρινά το λέω). Αν με δεις λοιπόν αύριο να ψηφίζω κάτι άλλο, μην παραξενευτείς, θα στο τεκμηριώσω τσαούσα.

Και ας δουλεύω στο δημόσιο και ας πονάει τώρα η τσέπη μου (αμάν πια αυτή η τσέπη, τόσο παραδόπιστοι έχχουμε γίνει, το ΜΟΝΟ κριτήριο να είναι η τσέπη;). Εκεί που μας έφεραν οι άχρηστοι, θα πονέσουμε...

Σε φιλώ...