Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ

Τελικά μάλλον είναι απλά τα πράγματα και, όπως φαίνεται, έχει εξεγερθεί το συλλογικό υποσυνείδητο προαιώνιας κατωτερότητας Γότθων και λοιπών προς την διαχρονική ελληνική "μαγκιά" (με την καλή έννοια)...

Για σκεφτείτε:

 1. Ζούμε χαβαλέδικα, τουτέστιν δεν δουλεύουμε με γερμανικούς ρυθμούς (αν και έχει καταπέσει και αυτός ο μύθος: δουλέψτε μαζί με Βορειοευρωπαίο και θα δείτε τη θρησκευτική ευλάβεια με την οποία "προσκυνάνε" τα καθιερωμένα lunch/coffee breaks και το γλάρωμα στα μάτια μόλις η ώρα φτάσει 5-5.30...)
 2. Έχουμε αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα που κατασπαταλάει πόρους
 3. Είμαστε διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες με συνέπεια την τρομακτική απώλεια εσόδων και την έκρηξη των δαπανών
 4. Για ψύλλου πήδημα πάμε στο νοσοκομείο (Ποιά Κέντρα Υγείας, εμείς όταν πονάει το νύχι μας κατευθείαν "στο κρατικό" που σημαίνει τεράστια έξοδα... Για βρεθείτε σε καμμιά Σκανδιναβία όπου, ακόμα και λυποθυμισμένος νά'σαι, ο οικογενειακός γιατρός σου συστήνει ανάπαυση στο σπίτι και σου απαγορεύει να πας στο νοσοκομείο για να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας!)
 5. Εισφοροδιαφεύγουμε επί δεκαετίες
 6. Είμαστε αναγκασμένοι να διατηρούμε αεροδρόμια, λιμάνια (τουτέστιν υποδομές σε εγκαταστάσεις και ανθρώπους) σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της χώρας για να μην αφήσουμε τους άμοιρους ακρίτες μας να βολοδέρνουν στην τύχη τους
 7. Πληρώνουμε απίθανα ποσά (4% του ΑΕΠ) για να προστατευτούμε από τους "φίλους" μας, όταν κάτι Αυστρίες, Ιρλανδίες κλπ. ξοδεύουν 0.5 - 1% (όταν έγινε προ ετών πυρκαγιά σε τούνελ των αυστριακών άλπεων, τα σωστικά έλικόπτερα που πήγαν επιτόπου ήταν του 2ου παγκόσμιου!)

ΚΑΙ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ:

Το έλλειμμα και το χρέος μας είναι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ με Ισπανίες, Ιρλανδίες, Αγγλίες και λοιπούς!!! Δηλαδή σκέψου να είμασταν

 • νοικοκύρηδες
 • σωστοί φοροδότες
 • να περιστοιχιζόμασταν από Λουξεμβούργιους, Ελβετούς και λοιπούς "ειρηνικούς"
 • να μην είχαμε τόσα νησιά με ανάγκες σε υποδομές (που ΔΕΝ έχουν οι σημερινοί επικριτές μας)

πού θα ήταν τα νούμερά μας! ΕΜΕΙΣ θα είμασταν οι "σείοντες τον δάκτυλον" τότε!

Φανταστείτε επίσης να κάνανε το "λάθος" Τεύτωνες και λοιποί (δεξιοί ως επί το πλείστον...) να άφηναν το Γιώργο (κουράγιο αδελφέ!) να εφαρμόσει το απλό σε σύλληψη σχέδιό του, δηλαδή νοικοκύρεμα και αυξημένη φορολόγηση με σοσιαλιστική χροιά (το βάρος στους έχοντες), χωρίς να αναγκαζόταν να (ξανα)πληρώσει ο κοσμάκης και ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ: πάει, θα τους έπαιρνε ο διάολος όλους τους τεχνοκράτες νεοφιλελεύθερους χαρτογιακάδες Βρυξελλών, Λονδίνου/Βερολίνου γιατί θα αποδεικνυόταν στην πράξη ότι "το καλό (σοσιαλδημοκρατικό) παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι"...

Άσε που και τα πρώτα στοιχεία (θετική πορεία του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο) δείχνουν ότι οι μπαγάσηδες μπορεί και να τα καταφέρουν "on their own way"!

Γιαυτό σου λέει: "κάλλιο γάιδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε", άσε να τους πηδήξουμε τους κερατάδες γιατί αυτοί είναι ικανοί (και εδώ έρχεται το υποσυνείδητο) να μας βάλουν τα γυαλιά και να ξαναζητάμε τα "φώτα" τους ακόμα και στην οικονομία (που, διάολε, εμείς στο Σίτι είμαστε οι δάσκαλοι!). Μας δίδαξαν πολιτική, πολιτισμό, επιστήμες, τέχνη... Ε όχι, να μας πάρουν από τα χέρια μας και τα οικονομικά γίνεται; Δεν γίνεται!

ΣΑΦΕΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: