Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

IT'S ALL OVER NOW (Rolling Stones φυσικά...)

Νίκο είχες δίκιο...

Λυπάμαι
  • Που το 2007, μετά την ήττα, επέμενα ότι ο Παπανδρέου, εφόσον δεν έπεισε τον κόσμο για τις πολιτικές και τις προθέσεις του, έπρεπε να παραιτηθεί και να μην διεκδικήσει πάλι την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αποτρέποντας τον διαφαινόμενο διχασμό του κόμματος
  • Που πίστεψα ότι το μπλαμπλα του Βενιζέλου θα ήταν το καλύτερο φάρμακο απέναντι στον επικοινωνιακό "καταλληλότερο" (άντε γεια και να μας γράφεις...)
  • Που, απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του 2007 και των εσωκομματικών εκλογών, κόντεψα να ρίξω μαύρη πέτρα στην πολιτική και τη δύναμή της που τότε φαινόταν έτοιμη να υποταχτεί στο "φαίνεσθαι", το life style και την επικοινωνιακή ικανότητα του μόνου "άξιου" πολιτικού της ΝΔ εκείνη την εποχή, του Ρουσόπουλου
  • Που έχασα την ελπίδα μου ότι ο Έλληνας θα καταλάβει τί εστί καινοτομία, νεωτερικότητα, αταλάντευτη πίστη σε πολιτικές και ιδέες και ότι κάποτε θα δει το φως το αληθινό (άργησε όμως ο μπαγάσας)

Και να που ο τότε Γιωργάκης, ο λοιδωρούμενος από Ντερμπεντέρηδες και σουβλακο-Καραμανλήδες, και νυν ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ, αποδεικνύει με τις πρώτες κινήσεις του πόσο ροκ, πόσο μπροστά, πόσο συνεπής με αυτά που λέει είναι: διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω διαδικτύου για την πλήρωση διοικητικών θέσεων (3 χιλιάδες ήδη υπέβαλαν αιτήσεις!!), μικρό υπουργικό σχήμα, "ροκιές" στην επιλογή υπουργών, απλές συμβολικές κινήσεις (παρουσία του συνηγόρου του πολίτη στο υπουργικό συμβούλιο), κινητικότητα παντού και, last but not least, ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ/ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ (αμάν πια!).

Πρώτες κινήσεις με περισσότερο συμβολικό αλλά και ουσίας χαρακτήρα. Γιατί τί άλλο από "ουσία" είναι η επιλογή μέσω βιογραφικών των γενικών γραμματέων υπουργείων, για θέσεις δηλαδή κατ'εξοχήν πολιτικές που διαχρονικά καταλαμβάνονταν από ένθεν κακείθεν κομματόσκυλα; Τί άλλο από ουσία είναι να ξέρεις ότι ο Συνήγορός σου αναγορεύεται σε ισότιμο συνομιλητή της κυβέρνησης δημιουργώντας μας την αίσθηση ότι τα παράπονά μας για αυθαιρεσίες της διοίκησης θα εισακουστούν;

Ήταν μπροστά και συνεχίζει να είναι ο άνθρωπος...

Και τώρα οι τότε αφ'υψηλού και είρωνες και τώρα καραβοτσακισμένοι ΝΔκράτες ετοιμάζονται να αντιγράψουν το μοντέλο της απευθείας εκλογής προέδρου τους από τη βάση!! Θυμάστε που τότε διέδιδαν ότι θα πάνε μαζικά να ψηφίσουν Γιώργο γιατί με αυτόν αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ θα έμεναν 3-4 τετραετίες στην εξουσία;

Πώς τό'χε πει ο Σιούφας στη Βουλή;

Δη (έτσι ακριβώς!) πάρτι ιτς (έτσι ακριβώς!) όβερ...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ βλάχε μου!!

9 σχόλια:

NdN είπε...

Φίλε Τσότσο τα πράγματα είναι δύσκολα. Ας ελπίσουμε ο ΓΑΠ να φανεί αντάξιος των προσδοκιών όλων μας και να μην μας απογοητεύσει. Εχει μια τεραστια ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί. Εγώ είμαι αισιόδοξος οτι θα τα καταφέρει να φέρει κάτι καινούργιο στην χώρα, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Σημίτης. Ελπίζω πάντως να αποφύγει και τα λάθη του τελευταιου.

Αννη είπε...

Κι εγώ ελπίζω στον Γιώργο και τρέμω να μην διαψευσθούν οι ελπίδες των συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρη πάντως ότι θα "ανοίξει" το μάτι μας με τον πολιτικό πολιτισμό της νέας μας κυβέρνησης! Πιστεύω ότι οι αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας θα χρησιμοποιηθούν από τα κυβερνητικά στελέχη! Πόσο χάρηκα σήμερα που άκουσα από φίλο που εκτιμώ βαθύτατα για την προσφορά του στον τομέα του, να μου λέει ότι τον ζήτησε για σύμβουλό της μία από τις νέες μας υπουργούς. Εντύπωση μου έκανε γιατί είναι μη κομματικός άνθρωπος, σεμνός αγωνιστής των συμφερόντων της χώρας μας στην ευρώπη, που ποτέ δεν θέλησε να προβάλει την συνεισφορά του! Καλή αρχή στη νέα μας κυβέρνηση με τις ευχές όλων μας!!!

τσότσος είπε...

Καλησπέρα Νίκο,
Αναμφίβολα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά, αν μια τέτοια κυβέρνηση και τέτοιος πρωθυπουργός με τεράστιο "πάγκο" δεν μπορέσουν να τα αντιμετωπίσουν, τότε δεν θα μπορέσει κανείς!
Όπως λέει και η Άννη, "άνοιξε" το μάτι μας μετά την μαυρίλα των προηγούμενων ετών.
Ζεις στο εξωτερικό και έτσι γλύτωσες πολλά από αυτά που είδαν τα ματάκια μας τα τελευταία 6 χρόνια...
Σε ευχαριστώ πάντως για τις γόνιμες συζητήσεις περί Παπανδρέου, με μπόλιασες με την αισιοδοξία και την αταλάντευτη πίστη στις ικανότητες και τις προθέσεις του.

VAD είπε...

Λυπάμαι που ειμαι μακριά,ήθελα να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα του 81,ειμαι απαιτητικός;:))
Ποιος θα το πίστευε...

αντωνης είπε...

Η γνωμη μου ειναι οτι η κατασταση ειναι παρα παρα πολυ δυσκολη, και αναφερομαι κυριως στα δημοσια οικονομικα.
Πως θα πετυχει εστω και το ελαχιστο σε αυτο τον τομεα, ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω.

Ας ευχηθουμε να παει καλα η κυβερνηση μας, οχι βεβαια σε συγκριση με τους αλητες τους προηγουμενους αλλά σε συγκριση με τις συνθηκες.

Δεν ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξος, αλλά θα δειξει.

Καλη Κυριακη!

τσότσος είπε...

Βασίλη, δεν υπήρξε ατμόσφαιρα '81 αλλά αυτοσυγκράτηση. Ούτε θριαμβολογίες, ούτε υπερβολικοί ενθουσιασμοί...Μάλλον κατάλαβαν οι νικητές τόσο την κρισιμότητα της κατάστασης που παραλαμβάνουν όσο και την γενικευμένη πλέον απέχθεια του Έλληνα σε νικητές-θριαμβευτές.
Ήταν μάλλον ψήφος απελπισίας παρά συνειδητής επιλογής του καλύτερου, πρυτάνευσε, κατά τη γνώμη μου, η σκέψη ότι "αποκλείεται να γίνουν χειρότερα τα πράγματα από ό,τι τα άφησε η ΝΔ".
Καλά να περνάς!

τσότσος είπε...

Αντώνη σε βλέπω πολύ προβληματισμένο, είχα την εντύπωση ότι στο παρελθόν πίστευες πολύ στις ικανότητες του Παπανδρέου (τουλάχιστον περισσότερο από όσο εγώ).
Με λίγη τύχη, που πάντα βοηθά τους τολμηρούς, θα πάει καλά, θα αλλάξει το κλίμα και θα απελευθερωθούν υγιείς δυνάμεις. Θα δεις!
Καλό απόγευμα!

VAD είπε...

Δεν εννοώ τις θριαμβολογίες,δε με εκφράζουν,αναφέρομαι στην προσμονή του καλύτερου,άλλωστε όταν παιρνεις 10,5% περισσότερο απ'τον απερχόμενο,δεν εισπράττεις ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο ελπίδας.

Καλο βράδυ σ'όλη την οικογένεια...

τσότσος είπε...

Σίγουρα υπάρχει προσμονή του καλύτερου αλλά όχι σαν το '81. Λίγο καλύτερα να πάμε Βασίλη, λίγο στην αρχή και μετά θα αποκτηθεί η απαραίτητη δυναμική για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση...
Καλά να περνάς εκεί που βρίσκεσαι!