Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ "ΣΩΘΗΚΕ"...

Βγαίνει όλη η κακία.

Διαβάστε τί γράφει η Ψυχαροφυλλάδα:

"Ας μένουν τα παχιά λόγια
Βασίλης Χιώτης Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Από την ημέρα που ανέλαβε το ΠαΣοΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, κινείται με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Με τις επιλογές των πρώτων ημερών έδειξε το καλό του πρόσωπο καθώς υπήρξαν αμέσως πρωτοβουλίες που δίσταζε να αναλάβει επί χρόνια ο κ. Κ. Καραμανλής (προπέτασμα καπνού για τα παρακάτω...).

Υπάρχουν όμως και στιγμές που δείχνει τον κακό του εαυτό, όταν επιμένει και σε κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού, που αποκαλύπτουν μια παλαιοκομματική νοοτροπία και μια διάθεση εντυπωσιασμού που κάποια στιγμή θα την πληρώσει ακριβά (προειδοποίηση...).

Χρειάστηκαν δεκαπέντε ημέρες για να ομολογήσουν οι υπουργοί πως δεν μπορεί να αλλάξει μια σύμβαση που φέρει τη σφραγίδα της Βουλής (ποιος είπε ότι μια σύμβαση δεν μπορεί να βελτιωθεί; Εντέχνως παραπλανά υπονοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ τη σύμβαση!).

Τα προεκλογικά παχιά λόγια ορισμένων συνδικαλιστών και υποψηφίων βουλευτών στον Πειραιά παραλίγο να στοιχίσουν ακριβά σε μια κυβέρνηση που ξεκινά δυναμικά....

Καλή η κίνηση της αντικατάστασης κρατικών αυτοκινήτων με υβριδικά, αλλά δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεται στα σοβαρά πως και ο Πρωθυπουργός θα κυκλοφορεί με ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών. Για λόγους ασφαλείας και μόνο, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να μετακινείται με ειδικούς όρους και θα πρέπει να μείνει έξω από τις διακηρύξεις λιτότητας(Νισάφι πια: τόσο καιρό ενοχλούμασταν για τις λιμουζίνες και θαυμάζαμε τους Σκανδιναβούς πρωθυπουργούς για την απλότητά τους, τώρα "κόπτεται" ο Χιώτης για την ανάγκη ασφάλειας του πρωθυπουργού...).

Πώς ακριβώς θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος ως το 2013 όταν οι κυβερνητικές προτάσεις και στα όρια της αντισυνταγματικότητας κινούνται και είναι αδύνατον να συγκεντρώσουν πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή; (Μπα; Αντισυνταγματικός ο νόμος; Και γιατί δεν μπορεί να ψηφιστεί από τη ΝΔ; η γερμανοτραφής Ντορούλα έχει δηλώσει ότι της αρέσει...)

Τώρα λοιπόν που ολοκληρώθηκαν και οι προγραμματικές δηλώσεις και πέρασε η ευφορία της εκλογικής νίκης, καλό θα είναι να εστιάσει η κυβέρνηση την προσοχή της σε αυτά που πρέπει να γίνουν και να εγκαταλείψει εκείνα που απλώς εντυπωσιάζουν όταν ακούγονται, αλλά δεν γίνονται.

Και το ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ της κακίας του ΒΗΜΑΤΟΣ:

Γιατί ήδη έχουν περάσει οι πρώτες δεκαπέντε από τις εκατό πρώτες ημέρες και ο απολογισμός είναι πλούσιος σε υποσχέσεις αλλά φτωχός σε πεπραγμένα..."

Τόση κακία, τόση μιζέρια, τόσες εμμονές, τόση μεμψιμοιρία: Πέρασαν ήδη 15 μέρες "φτώχειας σε έργα" λέει αυτός που επί 5 χρόνια λιβάνιζε τον άπραγο...

ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!

7 σχόλια:

Sofia Voikou είπε...

Δημήτρη μου, ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι σε έξι χρόνια, περιμένουν να το πράξει ο Γιώργος σε 100 μέρες. Έλεος!!!

τσότσος είπε...

Καλημέρα Σόφη μου,
Όχι σε 100 αλλά σε 15 μέρες θέλουν να μας πείσουν ότι θα έπρεπε να τα είχε κάνει...
Νομίζω ότι, επειδή τον φοβούνται και είναι διαπλεκόμενοι με άλλους (και ειδικά την Μπακογιάννη), προσπαθούν να του τρίξουν από την αρχή τα δόντια...Δεν θα τους περάσει όμως!
Φιλιά πολλά σε όλους σας!
Υ.Γ. Η Αλεξιάννα ενθουσιάστηκε από την κριτική σου, σου έγραψε στο μπλογκ σου.

VAD είπε...

Στην εποχή του Βενιζέλου έκανε κουμάντο ο πατήρ Λαμπράκης,εκατό χρόνια μετά ο υιός προσπαθει και παρεμβαίνει στα πολιτικά πραγματα,προσκήνια,παρασκήνια κλπ,θα μου πεις μόνο αυτός ειναι;
Γάγγραινα μεγάλη...

Αννη είπε...

Είναι απίθανος ο Λαμπράκης, θέλει να το παίξει Λουδοβίκος... Έχει και τα Νέα για να λέει ότι υποστηρίζει το Γιώργο, αλλά μέσα από το Βήμα και απ´το Mega παίζει χοντρό παιχνίδι.. Μακάρι ο Γιώργος με τις ευχές όλων μας να καταφέρει να τους ξεδοντιάσει όπως έκανε και με τον Μπέννυ!

τσότσος είπε...

Πάντως Βασίλη για πρώτη φορά εμφανίζεται τέτοια εμπάθεια τόσο νωρίς. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε αυτή τη φορά και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ("φιάσκο του λιμανιού" γράφει ο Πρετεντέρης για το θέμα των χειρισμών για την COSCO). Ούτε λέξη δεν λένε πια για την κατάντια της ΝΔκρατικής διακυβέρνησης...
Καλά να περνάς εκεί που είσαι!

NdN είπε...

Φίλε Τσότσο καλησπέρα,

είναι φανερό ότι το ΒΗΜΑ ακόμα δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι κυβερνάει ο ΓΑΠ. Και όσο δεν τους κάνει τα χατήρια θα συνεχίσουν έτσι. Πάντως για να είμαστε και ειλικρινής, ο Χιώτης είναι αυτός που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΝΔ οπότε δεν θα μπορούσε να γράφει και κάτι καλό για το ΠΑΣΟΚ.

τσότσος είπε...

Καλημέρα Νίκο,

Το ότι ο Χιώτης καλύπτει το ρεπορτάζ της ΝΔ δεν σημαίνει ότι κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ, απλά ενημερώνει τους αναγνώστες για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ.
Το να λέει ότι σε 15 μέρες ο απολογισμός είναι φτωχός, ε, πάει πολύ...