Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΑ ΚΑΛΑ!




Μάθαμε πολλά σε αυτές τις εκλογές:

  1. Η δύναμη των επικοινωνιολόγων και λοιπών παρατρεχάμενων δημοσκόπων, εκλογολόγων και δεν συμμαζεύεται είναι τελικά περιορισμένη αν, όπως και έγινε, ο λαός βάλει το κεφάλι του να σκεφτεί και να κρίνει. Όλοι "έπαιζαν" με 5άρια-6άρια ενώ οι "ξύπνιοι" Πακοαντώναροι απαγόρευσαν τη δημοσίευση των δημοσκοπήσεων στο τελευταίο 15μερο έντρομοι μπροστά στην (υποτιθέμενη τελικά) δύναμή τους να επηρεάσουν το "πόπολο" (έτσι μας βλέπουν πάντα οι δεξιοί..). Οπότε σου λέει ο άλλος, "έτσι πιστεύετε ρε μαλάκες, ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις ψηφίζουμε; φάτε λοιπόν τη 10 άρα (για να είμαστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύει η αυτοδυναμία) και σκάστε"... Πολύ μου άρεσε λοιπόν που ο Μαύρος (ο κυβερνητικός δημοσκόπος με το περισπούδαστο ύφος) έτρεξε ΕΝΤΡΟΜΟΣ στον Πολίτη, παρουσιαστή της ΝΕΤ, δείχνοντας την απρόσμενη 10άρα! Ελπίζω να έχουμε πλέον απαλλαχτεί από αυτό τον ορυμαγδό των δημοσκοπικών ερευνών, πετάνε τα λεφτά τους όσοι τους χρυσώνουν!

  2. Αν έχεις τσαγανό, σχέδιο, χαρακτήρα, θα σε επιβραβεύσει ο λαός παρά τη λυσσαλέα επίθεση των ΜΜΕ. Και τί δεν άκουσε ο Παπανδρέου όλα αυτά τα χρόνια... Και όμως, είρωνες, πολέμιοι, υβριστές έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στη θέληση του λαού που "έφτυσε" τον ρήτορα, τον επικοινωνιακό, και στράφηκε σε αυτόν που του δημιούργησε ελπίδα...

  3. Θριάμβευσε η δύναμη του σταυρού μας, του μοναδικού όπλου που έχουμε να στέλνουμε σπίτι τους τους άχρηστους και να επιβραβεύουμε τους άξιους. Και τί δεν έχουμε ακούσει, ότι ο σταυρός είναι η αιτία της συναλλαγής του υποψήφιου με "μαύρους" χρηματοδότες, ότι έτσι εκμαυλίζονται συνειδήσεις, ότι το αυγό του Κολόμβου είναι να τον καταργήσουμε κλπ. Και όμως "πουλέν" όπως ο Αλογοσκούφης, ο Ζαγορίτης, η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο "θείος" και άλλοι με χρήμα, επιρροή, "όνομα" έμειναν απέξω! Άρα; Γιατί να καταργήσουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μας πλεονέκτημα της άμεσης δημοκρατίας για το οποίο μας ζηλεύουν άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί; Ας το φυλάξουμε λοιπόν σαν κόρη οφθαλμού!

Τί φοβάμαι:

Την μανία "νεωτερικότητας" του Γιώργου, την εμμονή να κυνηγάει το καινούργιο πάση θυσία (καλή ώρα το πείραμα με την Καραχασάν), που μπορεί να παραβλέψει κινδύνους και να αδικήσει ανθρώπους. Μπορεί έτσι να φάει φάπες εκεί που δεν το περιμένει... Αλλά επιτέλους, ΑΣ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ λιγάκι, αρκετά καθήσαμε στ'αυγά μας! Ας κυβερνηθούμε από κάποιον που θέλει να ΚΑΝΕΙ και όχι να ΜΙΛΑΕΙ!

Και αρκετά ασχοληθήκαμε με την επικοινωνία, τα φρου-φρου, τη ρητορεία, τις μαγκιές. Από τώρα θά'χουμε να συζητάμε για πολιτικές, προγράμματα, πολιτικούς, θα ξαναγυρίσουμε σ'αυτό που, από την αρχαιότητα, είναι το στοιχείο μας ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

4 σχόλια:

VAD είπε...

Σου τάλεγα,@φίλε ,πριν ενα χρόνο,θα τα καταφέρει,τα κατάφερε και θα πάει ακομα καλύτερα,θα μας δικαιώσει όλους,αντε τυχερή και η γενιά σας που ζει νεο 81!Πάμεεεεεε!
Και πούσαι,μη μου κόβεις τον ενθουσιασμο!:))))

ikor είπε...

Τσότσο, αρκετά κυβέρνησε η επικοινωνία. Ώρα να κυβερνήσει η κοινωνία!

Ώρα να μιλήσουμε για πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Συμφωνώ ΚΑΙ στις τρεις επισημάνσεις σου:

Το προ 2ετίας ερώτημα "ποιος μπορεί να κερδίσει τον Καραμανλή;" τι αξία έχει άραγε σήμερα; Είναι κριτήριο επιλογής ή κουβέντα καφενείου;

Και ο σταυρός λειτούργησε διακομματικά. Ο κόσμος ξέρει να κρίνει και να επιλέγει. Ό,τι κι αν λένε...

Σε ένα καθεστώς λίστας η Φεβρωνία, ο θείος, η Παπακώστα, ο Αλογοσκούφης και όποιος άλλος έχει επιρροή σε έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων, θα κυβερνάει ες αεί!

Αυτό θέλουμε;

Όλα καλά λοιπόν! Όπως λες και στον τίτλο σου.

τσότσος είπε...

Έχεις δίκιο Βασίλη, πέτυχε να φτάσει στην πηγή και μπράβο του. Αν τα καταφέρει και στην πράξη, τότε θα γραφτεί στην ιστορία.
Σαν μεγαλύτερος, έζησα και εγώ το '81...
Άντε φίλε μου, νά'σαι πάντα καλά και ενθουσιώδης!
Καλή σου μέρα, καλά να περνάς εκεί που βρίσκεσαι.

τσότσος είπε...

Καλημέρα Γιάννη,
Το θετικό είναι ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται και πάλι για την πολιτική. Είδες ότι κατά την προεκλογική περίοδο οι πολιτικές εκπομπές/συζητήσεις είχαν ψηλή ακροαματικότητα.
Όσο για το σταυρό, αν τον καταργήσουν, θα έχουμε βγάλει μόνοι μας, σαν κοινωνία, τα μάτια μας. Ας κατατμήσουν τη θηριώδη Β'Αθήνας και θα είμαστε εντάξει.