Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΤΟΣΗ ΔΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...









Γυρίσαμε λοιπόν μαυρισμένοι, ξεκούραστοι (;), ξέγνοιαστοι (;), αισιόδοξοι (;), έτοιμοι (;) να αρπάξουμε ευκαιρίες, να αναδιατάξουμε δυνάμεις, να κοιτάξουμε αισιόδοξοι το φθινόπωρο, το χειμώνα που μας έρχεται... Πόσοι από μας το πέτυχαν; Τυχεροί όσοι...

Εγώ πάντως όχι: ωραία η Μήλος (να πάτε: αξεπέραστες παραλίες, ευγενέστατοι κάτοικοι, εξαιρετικό φαγητό, σχεδόν καθόλου μαζικός τουρισμός), συμπαθητική η γνώριμή μου Αίγινα (να πάτε αν μπορείτε να ξεπεράσετε την έλλειψη καλού γούστου σε κτίσματα, συμπεριφορές, μαγαζιά και να συγκεντρωθείτε στο υπέροχο κίτρινο φως της που σαγήνεψε ζωγράφους), η κατάντια όμως του πολιτικού συστήματος (και μιλώ για τους κυβερνώντες) πέρασε τον προστατευτικό ιστό που είχα ορθώσει κλείνοντας για 17 μέρες την τηλεόραση. Γαμώτο, κάποιο τίτλο εφημερίδας θα δεις που θα σε παρακινήσει να την αγοράσεις, κάποτε θα το γυρίσεις από mp3 σε ραδιόφωνο στο κινητό σου, κάποια sites θα επισκεφτούν οι υπόλοιποι της παρέας με το καινούργιο τους iPhone και, τσουπ, νάτος ο Χριστοφοράκος, ο Δένδιας, ο Σουφλιάς με τους ημιυπαίθριους, οι Τούρκοι με τις υπερπτήσεις και δεν συμμαζεύεται...
Αρχίζω και καταλαβαίνω τους γαυροβαζελοχανούμηδες που διαβάζουν στην παραλία για τα νέα μεταγγραφικά αποκτήματα των ομάδων τους (και οδηγούν στα ύψη τις κυκλοφορίες των αθλητικών εντύπων εν μέσω καλοκαιρινής ξηρασίας ειδήσεων): προτιμότερο να αγωνιάς για το νέο απόκτημα της ομάδας σου παρά να διαβάζεις για το "πιασίκολο" του χειμώνα στις τσέπες μας και να μαδάς τη μαργαρίτα για εκλογές/ανασχηματισμό!
Μου φαίνεται πως μόλις ανακοινωθούν εκλογές (ελπίζω το φθινόπωρο, τί διάολο, πώς θα ξανανοίξει τη Βουλή έρμαιο του κάθε 151ου;), θα νοιώσουμε μια αύρα με την προσμονή της πολυπόθητης "αλλαγής" (πάλι επίκαιρη μετά από 28 χρόνια!!).
Καλή δύναμη αδέλφια!

2 σχόλια:

NdN είπε...

Δεν μπορεί κανένας μας να κρυφτεί πουθενα πλέον. Κάτι θα γίνει και θα μαθευτεί ακόμα ένα "παράξενο" της πολιτικής επικαιρότητας.

Δεν ξέρω αν θα είναι μία "αλλαγή" παρόμοια του 81. Πιστεύω όμως ότι ο Γιώργος θα το παλέψει πολύ για να προσφέρει κάτι στην Ελλάδα. Τώρα αν τα καταφέρει...γεροί να είμαστε να το δούμε και να το κρίνουμε. Εγώ όμως είμαι αισιόδοξος αν και τώρα που κατέβηκα στη Θεσσαλονίκη είδα πάλι κάποιους να ετοιμάζονται να φορέσουν τα κουστουμάκια με τα οποία τους είχε βαρεθεί ο κόσμος.

τσότσος είπε...

Νίκο καλημέρα,

Δεν ξέρω αν εννοείς τους μικρομεσαίους Πασόκους δηλ. στελέχη τοπικών οργανώσεων, αυτοί είναι ίδιοι σε όλα τα κόμματα, αποπνέουν "βλαχιά" με την έννοια του "γύφτικου σκεπαρνιού"...
Νομίζω ότι, αν σε κεντρικό/ κορυφαίο επίπεδο δοθεί η σωστή εικόνα σεμνότητας/ταπεινότητας (κατασυκοφαντημένες λέξεις τα τελευταία χρόνια...), ο κόσμος θα τους προσπεράσει.