Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ...



Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ:


"Ο θείος μας έσωσε
Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή λειτούργησε από την πρώτη ημέρα μόνο επικοινωνιακά. Βγήκε με ψέματα- ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ομολόγησε ότι τα έλεγε γνωρίζοντας ότι είναι ψέματα- χαρακτηρίζοντας τον κ. Κ. Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής. Συνέχισε με την απογραφή του Αλογοσκούφη. Αλλαξε τον τρόπο προσδιορισμού του ελλείμματος που χρησιμοποιούσε το ΠαΣοΚ, για να εμφανίσει την οικονομία κατεστραμμένη και τον υιοθέτησε ξανά για να δείξει ότι την εξυγίανε. Εφτιαξε τον ψευτονόμο για τον βασικό μέτοχο ενώ γνώριζε ότι δεν θα περάσει από τις Βρυξέλλες. Στο ενδιάμεσο κατέστρεψε τα πάντα. Εκαψε τα δάση, την Αθήνα, τα ασφαλιστικά ταμεία με τα δομημένα, οι κουμπάροι και οι φίλοι του Πρωθυπουργού συμμετείχαν στα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Μπερδεύτηκε με το πιο σκοτεινό κύκλωμα της Εκκλησίας για να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, νομιμοποίησε τις οφσόρ των υπουργών της και πολλά άλλα. Ολα αυτά τα αντιμετώπιζε επικοινωνιακά. Μετά έδιωξε τον αρχιεπικοινωνιολόγο Θ. Ρουσόπουλο και πέρασε μια μικρή κρίση ώσπου οργανώθηκε ξανά σε άλλη βάση. Τώρα όλοι είναι θεωρητικοί της επικοινωνίας. Δεν χρειάζονται αρχιεπικοινωνιολόγο. Ετσι ο υπουργός Υγείας πανικοβάλλει τους πολίτες με τη γρίπη, το οικονομικό επιτελείο μάς πανικοβάλλει με τη διεθνή κρίση, ο υπουργός Παιδείας ανοίγει διάλογο για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά θέλουν... χρόνο. Ολοι παριστάνουν ότι εργάζονται και ότι προχωρούν στο έργο τους. Ποιο έργο τους; Κανένα έργο πουθενά. Τι περιμένει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση; Προφανώς να κερδίσει χρόνο για να αρπάξουν και τα τελευταία ευρώ που υπάρχουν στον πάτο του κρατικού κουμπαρά τα κομματικά στελέχη. Και αν αρχίσουμε να πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας, να οργανώσουν ένα εσωκομματικό πραξικόπημα στο ΠαΣοΚ, συνεργαζόμενοι με κάποια στελέχη του και διασπώντας το κόμμα. Τραβηγμένο; Από τα μαλλιά. Αλλά και σε αυτό το τρελό σενάριο ελπίζουν οι σατανικοί νόες της Ρηγίλλης. Και η υπόθεση των συνταγματολόγων δεν μυρίζει και πολύ ωραία. Με λίγα λόγια, αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη όλων των εποχών, η κυβέρνηση που απέτυχε σε όλα, που έδιωξε τη μοναδική υπουργό που πήγε να κάνει μια σοβαρή μεταρρύθμιση, την κυρία Γιαννάκου, που απέλυσε τον αρχηγό της ΕΥΠ μόλις συνέλαβε τους απαγωγείς, που επικρότησε και αντάμειψε όλους τους απατεώνες, δεν θέλει με τίποτε να φύγει. Ευτυχώς που ο θείος του Πρωθυπουργού μάς έβαλε στην ΕΟΚ και δεν γίνεται πραξικόπημα. Λέτε να κάνουν πόλεμο; "


ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ!!!

7 σχόλια:

ikor είπε...

Φοβερή η ανασκόπηση της τελευταίας 5ετίας!

Καλό μεσημέρι!

Αννη είπε...

Τα ίδια με τον δημοσιογράφω λέω κι εγώ τα τελευταία χρόνια στους φίλους μου και με κατηγορούν σαν υπερβολική... Μακάρι να βγούμε λάθος...!

τσότσος είπε...

Γιάννη καλημέρα,

Επιτέλους κάποιος λέει τα πράγματα με τ'όνομά τους, το θέμα είναι ότι ΤΩΡΑ ξεσπάθωσε το ΒΗΜΑ που βλέπει ότι έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία...
Αν τα είχε πει νωρίτερα, ποιος ξέρει, ίσως είχαμε γλυτώσει την επανεκλογή και επακόλουθη αποθράσυνσή τους το 2007...

NdN είπε...

Μια χαρά είναι η περιγραφή της 5ετίας. Καθόλου άδικο σε τίποτα από όσα λέει το άρθρο. Το ζήτημα είναι πλέον τι θα αλλάξουν οι επόμενοι, γιατί ακόμα "μία από τα ίδια" (ακόμα και αν είναι λίγο καλύτερα) δεν θα αντέξει η χώρα.

Peter είπε...

Ο θείος του είχε πει κάποτε: "Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο". Ο ανιψιός και η παρέα του αποφάσισαν να μετατρέψουν το τρελοκομείο αυτό σε τσιφλίκι τους.
Τον θείο διάλεξαν οι συνταγματάρχες για να παραδώσουν στα χέρια του την πληγωμένη Ελλάδα και στα χέρια του ανιψιού η Ελλάδα και η δημοκρατία πληγώνονται όσο ποτέ άλλοτε μετά τη μεταπολίτευση.

τσότσος είπε...

Καλημέρα Νίκο, πέρασες καλά στις διακοπές σου;
Μακάρι οι επόμενοι να πετύχουν τους στόχους τους που, σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις για τον Παπανδρέου, είναι πολύ φιλόδοξοι και αναγκαίοι (διαφάνεια, περιβάλλον κλπ.). Ελπίζω να δικαιωθείς στις προσδοκίες σου και, αν ναι, θα είμαστε όλοι καλύτερα!
Εγώ πάντως, επειδή βλέπω τα πάντα συγκριτικά ("ένα βήμα ψηλότερα, μετά τα επόμενα"), πιστέυω ότι ακόμα και σε επίπεδο απλής διαχείρισης η Ελλάδα θα πάρει μια πρώτη ανάσα, θα αλλάξει το κλίμα.
Μετά θα έχουμε καιρό να ζητάμε περισσότερα.

τσότσος είπε...

Καλωσήλθες Ερμή από την πανέμορφη Σουηδία!
Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την σκληρότητά των λόγων σου, το ίδιο αισθάνομαι και εγώ!
Ελπίζω μόνο... Μακάρι ο Παπανδρέου που έχει δει πολλά από το σουηδικό μοντέλλο να μας κάνει λίγο πιο Ευρωπαίους, όπως είμασταν το 2004.