Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ...


Δικαιοσύνη και κυβέρνηση της φορτώνουν ένα σκάνδαλο με μίζες, πολιτικούς, offshore εταιρείες, ακίνητα, βίλες και τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων. Στα 26 της χρόνια την έβαλαν στη φυλακή, κατηγορώντας την ότι μαζί με τις δύο μικρότερες σε ηλικία αδελφές της και σε χρόνο που ήταν ανήλικες, γνώριζαν την εγκληματική δραστηριότητα του πατέρα τους και «συνέπραξαν» στις παράνομες πράξεις του, «ξεπλένοντας» μέσω τραπεζικών λογαριασμών μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η προφυλάκιση αναγκάζει τη Σαλίνα να διακόψει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχοθεραπεία μέσω της Τέχνης. Την προφυλάκισαν ως «ύποπτη φυγής», για να εκδικηθούν τον πατέρα της, που είναι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» και κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό. Είναι η Σαλίνα Καραβέλα, το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο, η μεγαλύτερη κόρη του Χρήστου Καραβέλα, που από χθες βρίσκεται σε ένα κελί των φυλακών Κορυδαλλού, μαζί με άλλες ποινικές κρατούμενες. Η 26χρονη κοπέλα, που θεωρήθηκε «ύποπτη φυγής» από τον κ. Ζαγοριανό, δεν κρύφτηκε, αν και ενδεχομένως θα μπορούσε, αφού δεν βρισκόταν στην Ελλάδα. Αντίθετα, μόλις πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον της και εναντίον των μελών της οικογένειάς της, πήρε την πρώτη πτήση από το Παρίσι, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχοθεραπεία μέσω της Τέχνης -μάλιστα πλήρωσε δύο φορές εισιτήριο, επειδή έχασε το πρώτο αεροπλάνο- και ήρθε στην Ελλάδα, για να μετατραπεί σε... πρωταγωνίστρια ενός άθλιου προεκλογικού σόου, που σκηνοθέτησαν κυβέρνηση και Δικαιοσύνη.

Η πραγματική εικόνα:

Η κοπέλα, που αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν πολλά χρόνια φυλακή, δεν έχει καμία σχέση την εικόνα που πλάθει κάποιος διαβάζοντας το κατηγορητήριο. Το όνειρό της είναι να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχοθεραπεία μέσω της Τέχνης, για να καταφέρει να διοριστεί κάποια στιγμή στο δημόσιο Ψυχιατρείο και να ασχοληθεί με αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο από όλα: την ανθρώπινη ψυχή. Η Σαλίνα, που της προσάπτουν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 1 εκατομμυρίου ευρώ, ζούσε μια απλή ζωή, μακριά από πλούτη. Πρόσφερε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο της στον εθελοντισμό, τάιζε και φρόντιζε αδέσποτα ζωάκια. Συχνά, για να συμπληρώνει το εισόδημά της, έφτιαχνε χειροποίητα κοσμήματα και ενώ, όπως λένε άνθρωποι που τη γνωρίζουν καλά, θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει τις φιλίες και τις υψηλές γνωριμίες του πατέρα της, για να εξασφαλίσει μια καλή δουλειά, εκείνη αντίθετα προτιμούσε να παλεύει μόνη της. Σπίτι της δεν είναι η ακριβή βίλα της Εκάλης, αλλά το παλιό σπίτι της οικογένειας Καραβέλα, ένα διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας, σε ένα στενό δρομάκι μιας «λαϊκής» -κατά τα συνήθως λεγόμενα- συνοικίας της Καισαριανής. Εκεί έμενε τα τελευταία οκτώ χρόνια η Σαλίνα, μαζί με τον Βαγγέλη, τον αγαπημένο της σύντροφο. Μαζί τους ζουν και τέσσερις γάτες, μεγάλη αγάπη της Σαλίνας.Λίγα και λιτά -όχι ακριβά- έπιπλα συμπληρώνουν τη διακόσμηση του σπιτιού, που το ζευγάρι έβαψε και επισκεύασε μόνο του. Πολλές φωτογραφίες, η κιθάρα του Βαγγέλη και ένας τεράστιος πίνακας, που είναι έργο της Σαλίνας, πάνω από το κρεβάτι. «Η Σαλίνα απαξίωνε το χρήμα και έμαθε να ζει χωρίς να εξαρτάται από αυτό», λένε πρόσωπα από το στενό της περιβάλλον. Οι άνθρωποι που την ξέρουν καλά πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει ακόμη και στις σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες της φυλακής. «Εχει ψυχή μικρού παιδιού. Ενας άγγελος που νοιαζόταν και βοηθούσε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εάν χρειαστεί, να προσφέρει βοήθεια και στις συγκρατούμενές της, θα το κάνει», είπε άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά της.


ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ ΕΘΝΟΣ

Σκεφτόμουν να "πειραματιστώ" σ'αυτές τις εκλογές, να ταρακουνήσω το δικομματισμό, να στείλω μήνυμα μπλαμπλα.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ...

6 σχόλια:

katerina είπε...

Καλημέρα
Η διαφθορά ψυχών δεν ειναι ποσοτικό μεγεθος, ειναι ποιοτικό.
Εχουμε πια κάνει τόσες εκπτωσεις με αυτό το ...βελτιστο που απλά ειναι το μη χειρον, που προσωπικά νοιωθω πια με την πλάτη στον τοιχο.
Ναι συμφωνω με την ...ρήση, ή αλλάζουμε ή βουλιαζουμε... μονο που δεν συμφωνω με την τρεχουσα πολύ, μα παρα πολύ απλοική εννοια του αλλαζουμε.

Για το βουλιαζουμε πάλι διαφωνώ μονο γραμματικά, ας πουμε στον χρόνο... Βουλιαξαμε.

τσότσος είπε...

Καλημέρα φίλη μου,
Ναι, έχουμε κάνει εκπτώσεις στο παρελθόν, ναι, βουλιάξαμε, ναι, δυστυχώς μας βάζουν διαρκώς στο λούκι του μικρότερου κακού...
Όμως: το 2004 είμασταν /νοιώθαμε καλύτεροι (ΠΟΛΥ καλύτεροι), επί ΠΑΣΟΚ (ναι,ας το πούμε ανοικτά) η πολιτική ζωή δεν ήταν στον σημερινό πάτο κυνικότητας/αυταρχισμού, δεν είχαμε πήξει στη σημερινή πολιτική βλαχομπαρόκ, δεν συλλαμβάνονταν συγγενείς για να εκβιαστούν οι ένοχοι...
Ναι, Κατερίνα μου, φίλη καρδιάς, νοιώθω ότι ο μόνος τρόπος να φάνε κλωτσιά οι άχρηστοι είναι να είναι ΜΕΓΑΛΗ η διαφορά. Είμαι ΕΞΑΛΛΟΣ μαζί τους!
Τί θα κάνουμε στις εθνικές εκλογές, αυτό είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο"...
Να δούμε πότε θα βρούμε χρόνο να τα πούμε από κοντά...
Φιλιά

katerina είπε...

Τσοτσο μου διαφωνώ.
Στις εθνικές εκλογές διακυβευεται η διακυβερνηση.
Και εκει το θέμα ειναι πολύ πιο συνθετο, δεδομένου του μη αναλογικου εκλογικου νομου, δεδομένης της απολυτης ανυπαρξιας κουλτουρας συνεργασιών (τα ΑΘΛΙΑ αυτοαποκαλουμενα Αριστερά Κομματα ...που λένε ψηφιστε μας αλλά ποτέ δεν εξηγουν το γιατί, τον λόγο που ζητουν την ψηφο μας) εκει λοιπόν θα δεχτώ ...λογικές και σκοπιμότητες ψηφου. Ναι οι σκοπιμοτητες δεν ειναι μονο κακές. Και ο πολιτης πρέπει να σκεφτεί, τι συμφερει, ποιο ειναι κάθε φορά το σκοπιμο για το καλυτερο δυνατό.

Αλλά σε αυτές τις εκλογές, στις Ευρωεκλογές, με ένα ευρωκοινοβουλιο, που δνε εχει λογο ουτε καν στο προσωπο του Προέδρου της Cimmission, το διακυβευμα ειναι άλλο.
Αλλαγή πολιτικου σκηνικού. Κυριοι ή θα γινετε στοιχειωδως αξιοπιστοι ή θα σκεφτουμε πολυ, πάρα πολύ τι θα κάνουμε με την περιπτωση σας. Αυτες οι εκλογές έχουν μονο ένα διακυβευμα... ΑΛΛΑΞΤΕ. Αλλάξτε γιατί μπορουμε και να σας βουλιαξουμε. Αλλαξτε γιατί οι Δημοκρατιες έχουν διεξοδους.

Αλλάξτε γιατί ...η Δημοκρατια δεν ειναι ολογοπωλιο κανενός.
Και αυτά τα καρτελ Δημοκρατίας Τσοτσο... ειναι τόσο επικινδυνα ...όσο και όλα τα καρτελ άλλωστε....

τσότσος είπε...

Εννοείς Κατερίνα μου ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών πρέπει να είναι διττό και κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ; ΑΠΟΛΥΤΑ συμφωνούσα με αυτό μέχρι χτες και είχα σκοπό να ρίξω μήνυμα για να βοηθήσω ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί κάποια πράγματα.
Τώρα όμως θέλω μόνο ΕΝΑ μήνυμα να στείλω: ΦΥΓΕΤΕ...
Και πάλι συμφωνώ μαζί σου για το θέμα των εθνικών εκλογών, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, ακόμα και τότε που (τί διάολο) για κυβέρνηση ψηφίζουμε, ΔΕΝ θα είμαι δεδομένος: η τωρινή ΠΑΣΟΚική ψήφος μου δεν προδικάζει αν θα είναι ίδια και τότε...
Σχιζοφρενικό ε;(Δεν έχω πολλή δουλειά σήμερα στη "Βιλγαρία" και βολοδέρνω στο διαδίκτυο...)
Σε φιλώ

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι ευρωεκλογές αποφάσισα πως δεν θα πάω να ψηφίσω. Γιατί? Δεν αισθάνομαι πως ψηφίζοντας προσφέρω κάτι στον εαυτό μου πρώτα από όλα και έπειτα στη χώρα και γενικότερα στην Ευρώπη. Νιώθω ένα κενό ότι αφορά τις εκλογές, και εθνικές να ήταν το ίδιο θα έπρατα. Ενώ κομματικά είμαι κατασταλαγμένη, βλέπω πως όποιος και να βγει, τα αποτελέσματα θα είναι το ίδια. Οι αποφάσεις παίρνονται από άλλους για μένα, για μας χωρίς να συμμετέχει ο βουλευτής της επιλογής μου, γιατί έτσι αποφασίζει η Ευρώπη. Ειλικρινά, ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!! Είναι σαν να μιλάς σε κουφούς και σε τυφλούς!!! Αδιαφορία και Εγκατάλειψη... γι' αυτό λέω να τους εγκαταλείψω και εγώ πλέον, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πότε θα ξαναψηφίσω. Μας αναγκάζουν να απαρνηθούμε το δικαίωμα του εκλέγειν.

τσότσος είπε...

Καλωσήλθες βιβλιολατρεία,
Νομίζω, φίλη μου, ότι με την ψήφο μας τα τελευταία 35 χρόνια διαμορφώσαμε ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ την σημερινή Ελλάδα με τις "πάνω" και τις "κάτω" περιόδους της. Μη ψηφίζοντας αφήνουμε άλλους να την διαμορφώνουν εξ ονόματός μας...
Οι Ευρωεκλογές από μόνες τους (προς το παρόν) δεν έχουν μεγάλο ειδικό βάρος για την Ευρώπη, αν και σιγά-σιγά το Ευρωκοινοβούλιο αποκτά σημαντικότερο ρόλο (π.χ. συνδιαμορφώνει τις διάφορες ντιρεκτίβες, φρενάρει την Κομισσιόν κλπ.). Για μας όμως που τα τελευταία χρόνια κατρακυλήσαμε από το ύψος του 2004 στη σημερινή κατάντια, έχουν αυτές οι εκλογές σημασία κατά τη γνώμη μου...
Και μακριά από μένα οποιαδήποτε σύνδεση με κόμματα (ΠΑΣΟΚ), μηχανισμούς κλπ.! Απλά έχω αγανακτήσει τόσο που θέλω να κάνω κάτι και ΜΟΝΟ την ψήφο μου διαθέτω.
Ξανασκέψου το (αν μου επιτρέπεις τη συμβουλή)...