Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΗΓΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ!!

Μπράβο ρε κουμπάρε, έβαλες τα γυαλιά στον "πολιτισμένο" και "καθώς πρέπει" σύγχρονο κόσμο μας, ειδικά στο άντρο των "φλωρογιάπηδων", στο Νταβός!!

Επιτέλους μίλησε κάποιος τη γλώσσα της αλήθειας και ξεσκέπασε τους θρασείς δολοφόνους που τολμάνε να λένε ξεδιάντροπα τις μ...κίες τους στηριζόμενοι στην υποκρισία και την νωθρότητα του διεθνούς ακροατηρίου τους, που το μόνο που σκέπτονται είναι η καλοπέρασή τους ("δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να πάμε στο δείπνο" είπε το ανθρωπάκι που συντόνιζε τη συζήτηση!).

Και εμείς; Πού ήταν ο άλλος "κουμπάρος", ο λεβέντης μας, ο καραμπουζουκλής πρωθυπουργός μας;; Μπα, σιγά μην πήγαινε στην μακρυνή Ελβετία...

Και η χαμογελαστή δρακουλιάρα μας, η "ντίβα" της διπλωματίας μας; Πήγε; Και αν ναι, πού ήταν; Σιγά μην μίλαγε να υπερασπιστεί τους αθώους... Αυτά θέλουν τσαγανό και, δυστυχώς για μας, δεν τα διαθέτουν πλέον οι ηγέτες μας...

Τί ψάχνω και εγώ ο μαλάκας...

Μπράβο ρε Τούρκε, υποκλίνομαι και ταυτόχρονα ντρέπομαι...

Δείτε το βίντεο, είναι στα τούρκικα (δεν κόλωσε ο "μέγιστος") με αγγλικούς υπότιτλους...



16 σχόλια:

Αννη είπε...

Αυθόρμητα τον χειροκρότησα μόλις τον άκουσα. Να γιατί κάποιοι άνθρωποι γίνονται ηγέτες του λαού τους. Τολμάνε να υπερασπίζονται πότε-πότε και το δίκαιο των αθώων. Τώρα, εάν το έκανε (που μάλλον έτσι είναι!) για το συμφέρον της χώρας του ή για να πιέσει τα αμερικανάκια, αυτό είναι άλλο θέμα. Τον σκοπό του τον πέτυχε και ΜΠΡΑΒΟ του! Ας τον μελετήσουνε τα δικά μας ανθρωπάρια που λένε ότι κυβερνάνε τον τόπο μας...

(μίλησα για μελέτη και ξεκαρδίστηκα στα γέλια. Είναι δυνατόν να δουλέψουν αυτά τα ηλίθια;)

ikor είπε...

Δεν ήταν εύκολο αυτό που έκανε ο Ερντογάν. Την ώρα που όλοι σιωπούσαν και σκέφτονταν τι θα φάνε!

Αν ήταν εκεί κι ο δικός μας, μάλλον την επερχόμενη συναγρίδα θα σκεφτόταν...

Μπράβο στον Ερντογάν, για όποιον λόγο κι αν το έκανε! Είναι μεγάλη επιτυχία να εκφράζεις τον απλό κόσμο σε τέτοιο καθωσπρέπει επίπεδο.

Αλεξιάννα είπε...

Κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορείς τους δολοφόνους και να υπερασπίζεσαι τάχα το δίκαιο των αθώων Παλαιστινίων, όταν ως πρωθυπουργός επιτρέπεις ή έστω παραβλέπεις παρόμοιες καταστάσεις στο Κουρδιστάν. Για να μιλήσεις για το δίκαιο των λαών και κυρίως των ανίσχυρων πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να έχεις παλέψει γι'αυτό ή -επειδή δεν είναι πάντα δυνατό αυτό- έστω να μην έχεις βάλει κι εσύ το λιθαράκι σου στη βίαιη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσο για τον τουρκικό λαό, που υποδέχτηκε τον Ερντογάν ως ήρωα, τι να πω; Να τον υποδέχτηκαν έτσι επειδή νοιάστηκαν ξαφνικά για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων -ο ίδιος λαός που έχει διαπράξει γενοκτονία εναντίον Αρμενίων και Ελλήνων- απίθανο το βρίσκω. Τα δικά τους συμφέροντα κοιτάνε προφανώς.

VAD είπε...

Μη μασάτε νταηλίκι απ'τον Ερντογάν!Τάριξε στον εβραίο,γιατί με δυνατό Ισραήλ,η Τουρκία χάνει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο του χωροφύλακα των αμερικάνων στην ανατολική Μεσόγειο!
Επιπλέον τώρα που τα αραβικά καθεστώτα(οχι ο λαουτζίκος)έχουν εγκαταλείψει τους Παλαιστίνιους στην τύχη τους,ο Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει πόντους ανάμεσα στους ισλαμιστές(ισλαμιστής ο ίδιος),οι οποίοι από χρόνια τον θεωρούν προδότη,γιατί περασε τουλαχιστον φραστικά σε πιο μετριοπαθείς θέσεις.
Μη γελιόμαστε,ο Ερντογάν ειναι ισλαμιστής που λόγω συγκυριών έβαλε νερό στο κρασί του,αλλιώς δε θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός ο ισλαμιστής σε ένα κοσμικό κράτος,όπως ειναι η Τουρκία.

τσότσος είπε...

Άννη, Γιάννη, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος: αδιάφορο γιατί το έκανε, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ, διερμήνευσε τη δική μας φωνή.
Αλεξιάννα, σου αντιστρέφω το θέμα: είτε από συμφέρον, είτε γιατί το αισθάνθηκε, δεσμεύεται πια και ο ίδιος από τα λόγια του και δεν θα μπορέσει, ελπίζω, να επαναλάβει τα αίσχη του παρελθόντος απέναντι στους Κούρδους. Αν θέλεις, ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ, αυτοδεσμεύτηκε.

τσότσος είπε...

Βασίλη, δεν έχω αυταπάτες, ούτε σκέφτηκα ότι ο Ερντογάν κινήθηκε από αγνά κίνητρα, αλλοίμονο...
Είναι δευτερεύον αυτό όμως, ο συμβολισμός της γροθιάς του στα καθωσπρέπει συμπόσια και στις αφ'υψηλού αναλύσεις είναι σημαντικός. Και επιτέλους κάποιος έπρεπε να απαντήσει στο θράσος του Πέρες! Διερμήνευσε τον απλό κόσμο, που επιτέλους άκουσε κάποιον να μιλάει τη γλώσσα του.
Το θέμα μου πήγαινε και πιο πέρα, στους δικούς μας, τους, ως συνήθως, εξαφανισμένους...

Αλεξιάννα είπε...

Εγώ δεν νομίζω ότι αυτοδεσμεύθηκε. Αν ξανακάνει τα ίδια αίσχη ποιος θα τον ελέγξει; Ή μήπως θα βρεθεί κανείς να του πει ότι είναι ανακόλουθος; Όλοι ξέρουν ότι το συμφέρον του υπαγόρευσε τις κινήσεις του και όλοι έτσι θα αντιμετωπίσουν το ξέσπασμά του αυτό. Εμείς κοιτάμε το φαίνεσθαι αλλά όλοι οι ηγέτες, οι οποίοι ήταν παρόντες στην ομιλία του Ερντογάν, γνωρίζουν και υπολογίζουν μόνο τo είναι.

tractatus είπε...

Αγαπητέ Τσότσο, ανέκαθεν οι Τούρκοι είχαν καλούς διπλωμάτες και πολύ πετυχημένη διπλωματία γενικότερα...στημένη και ραμένη φυσικά στα μεγέθη μιας Αυτοκρατορίας...όπως, επίσης, στο θέμα αντιμετώπισης άλλων λαών στη περιοχή τους δεν είχαν και τις πιο μετριοπαθείς και φιλάνθρωπες στρατηγικές...βλ. τη λέξη: γενοκτονία. Επομένως, παρά τους εντυπωσιασμούς και τα πρώτα χειροκροτήματα εντός κι εκτός των τουρκικών συνόρων, παρά το διαχωρισμό μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών και την συσπείρωση του κόμματος στο όνομα του Ερντογάν, παρά το γεγονός οτι η Τουρκία θέλει να παίξει καταλυτικό ρόλο στη περιοχή αλλά και στα Βαλκάνια γενικότερα...ναι πράγματι η έξοδος απο το πάνελ ήταν εντυπωσιακή...και στη πολιτική, αγαπητέ Τσότσο, δεν μπορούμε να μη ψάχνουμε τι κρύβετε πίσω απο τον εντυπωσιασμό ειδάλλως κινδυνεύουμε να φανούμε αδαείς ή γραφικοί...

τσότσος είπε...

Αλλοίμονο, αγαπητή Ελένη, δεν έδωσα συγχωροχάρτι στους Τούρκους, πώς θα μπορούσα άλλωστε με τέτοια ιστορία που τους βαραίνει!
Ούτε ασχολήθηκα με την πολιτική διάσταση της παρέμβασης του Ερντογάν και τί πιθανόν εξυπηρετούσε.
Το μόνο που επιδίωξα ήταν να πω ένα αυθόρμητο "γεια στο στόμα σου" σε κάποιον (τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ!) που δεν άφησε αναπάντητο το θράσος του Πέρες. Τώρα, το ότι αυτό το έκανε ο Τουρκαλάς είναι "η ατυχία του πράγματος"
Σκέψου μόνο τον Καραμανλή (δεν θα ήταν δυνατό, το ξέρω, αλλά σκέψου...)ή τον Σαρκοζί να έκανε το ίδιο, δηλ. να έβαζε στη θέση του τον Πέρες... Λαϊκός ήρωας θα γινόταν.
Η ανάρτηση ήταν "το πρώτο χειροκρότημα" που λες, ο στεναγμός ανακούφισης που ένοιωσα (όπως όλοι μας) που κάποιος "βάρεσε" τους δολοφόνους αθώων (έστω και αν αυτός βαρύνεται με προγενέστερα εγκλήματα). Άλλωστε ο Ερντογάν από την πρώτη στιγμή της εισβολής στη Γάζα βγήκε στο ξέφωτο και την στιγμάτισε...

τσότσος είπε...

Και όμως, Αλεξιάννα, δεν είναι πια τόσο απλό γι'αυτόν να κάνει στο μέλλον γενοκτονία, το ελπίζω τουλάχιστον.
ΑΛΛΟΣ Τούρκος πρωθυπουργός μπορεί να το κάνει, αυτός μάλλον θα το αποφύγει ξέροντας ότι θα τον κράξουν διεθνώς.
Μένει να αποδειχτεί στην πράξη...

tractatus είπε...

Τσότσο για να μη παρεξηγηθώ ΔΕΝ έχω κάτι με τους Τούρκους (δεν θα έλεγα Τουρκαλάδες) γενικότερα...απλά καταγράφω συμπεριφορές και διπλωματία της πολιτικής τους στρατηγικής...και αυτό σχολίασα. Καταλαβαίνω την ανακούφιση οτι κάποιος επιτέλους τα έσουρε στους Ισραηλινούς δημόσια αλλά, δυστυχώς, πρόκειται για εντυπωσιασμούς πολύ φοβάμαι. Κι επειδή η Πολιτική έχει αντικατασταθεί απο εντυπωσιασμούς που τη μια μέρα είναι έτσι και την άλλη γιουβέτσι δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι τι μπορεί να στοχεύει ο "ποιητής"...και ο "ποιητής" απλά στοχεύει να έχει το πρώτο χέρι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα για πολλούς περιοχή...
Οσο για τον Πέρες δεν θα απορήσω αν τον δώ σε λίγο καιρό να επισκέπτεται τη Κων/πολη και να υπογράφει συμφωνίες κ.λ.π, κ.λ.π.....
Αυτά...

τσότσος είπε...

Πιθανότατα, Ελένη, να έχεις δίκιο για τις τυχόν μελλοντικές συμφωνίες μεταξύ τους του στυλ "μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια", καθώς και για τα συμφέροντα του "ποιητή" που θα φανούν αργότερα. Αυτά όμως είναι πολιτική ανάλυση που ήταν έξω από το σκοπό της ανάρτησης.
Εγώ στάθηκα στην πρώτη εντύπωση και αυτή σχολίασα. Θα προτιμούσα και εγώ τα "εξ αμάξης" να του τα'σουρνε κάποιος Σουηδός, Δανός δηλ. ουδέτερος στην περιοχή. Τότε φαντάζομαι θα χειροκροτούσες, πόσο μάλλον αν τα είχε πει "ο λεβέντης" μας (πού τέτοια τύχη...).
Καλό βράδυ!

tractatus είπε...

Θα χειροκροτούσα για όποιον λεβέντη φθάνει να με έπειθε και με άλλα παραδείγματα...γιατί οι λεβέντες πρέπει να είναι διαρκώς λεβέντες και να αποδεικνύουν...ειδάλλως πρόκειται για 'τσάμπα μάγκες'...κι απο τέτοιους έχουμε.
Κατάλαβα πάντως τη σημασία της ευχαρίστησής σου παρά τις αναλύσεις...τι να κάνω, όμως, τις περισσότερες φορές στη πολιτική οφείλω να αναλύω...
Καλό βραδυ και σ' εσένα!

τσότσος είπε...

Τουλάχιστον ήταν μαγκιά όπως και να το δεις, οι συγκρίσεις δε με τον δικό μας είναι καταθλιπτικές...
Και δεν μίλησε καν αγγλικά...

fpboy είπε...

O Eρντογάν ήταν είναι και θα είναι ''λεβέντης'', όχι για όσα είπε στους Ισραηλινούς, αλλά για όλα αυτά που έχει κάνει για την Τουρκία και τους Τούρκους όλα αυτά τα χρόνια.
respect.
και εννοείται πως είναι ο πιο φιλικός προς την Ελλάδα Τούρκος ηγέτης.

τσότσος είπε...

fpboy καλημέρα,
Κατάθλιψη προκαλεί σε μας η εικόνα του σε σύγκριση με τους δικούς μας άφωνους σημερινούς "ηγέτες".
Άλλωστε και η τότε "ντρίπλα" του με το σχέδιο Ανάν έδειξε ότι ο άνθρωπος είναι μάγκας (θυμίσου τον δικό μας που κρυβόταν τότε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο).