Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ...


Διαχρονικά η Αριστερά στη χώρα μας τραμπαλιζόταν πάνω στις 2 βάρκες, της ιδεολογικής καθαρότητας (τρομάρα της...) από τη μια και του άπιαστου όνειρου να γίνει επιτέλους βεζύρης στη θέση του βεζύρη, να φάει δηλ. κομμάτια του ΠΑΣΟΚ μπας και μπορέσει να παίξει ουσιαστικότερο ρόλο στα πολιτικά μας πράγματα.

Σου λέει:

"Αν γίνω κάποτε αξιωματική αντιπολίτευση (πώς τα κατάφερε το '58 η ΕΔΑ, γιατί όχι και εμείς τώρα, οι διάδοχοί της;), τότε, με την τιμιότητα, σεμνότητα, και κατοχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αλήθειας που ex officio κατέχω, θα πιέζω την Δεξιά (αυτή θέλουμε να είναι ΠΑΝΤΑ στην κυβέρνηση για να'χουμε "βάρβαρους" να βαράμε) με το (νέο) πολιτικό μέγεθος που θα έχω αποκτήσει να ακολουθήσει/εφαρμόσει κάποιες από τις ιδεολογικές/πολιτικές μας θέσεις... Έτσι θα παρουσιαζόμαστε στο πόπολο σαν ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ, οδηγητές, άξιοι της αυθεντικής σοσιαλιστικής κληρονομιάς μας... Κυβέρνηση να γίνουμε δεν θέλουμε (φτου κακά...), εισαγγελείς να παραμείνουμε θέλουμε, να κουνάμε το δάκτυλο επιτιμητικά σε όποιον μας γουστάρει, τα χέρια μας όμως δεν τα βρωμίζουμε με κυβερνητικές ευθύνες (πού ξέρεις, άμα νταραβεριστείς με το μέλι, άνθρωποι με αδυναμίες είναι και οι δικοί μας...)."


"Τρώω τον υπ.αριθμ. ΕΝΑ εχθρό μου, τον Αντρέα, συμπράτοντας σε Προανακριτική Επιτροπή με τον Μητσοτάκη... Καμώνομαι ότι θέλω να διερευνηθούν ΟΛΑ τα σκάνδαλα σχετικά με το Βατοπαίδι (άρα μπλέκω και τους ΠΑΣΟΚους για να μην ξεχνιόμαστε...) με τη βοήθεια του ατέλειωτου μπλαμπλα της Εξεταστικής και απορρίπτω μετά βδελυγμίας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής, που αναγκαστικά θα επικεντρωνόταν στα "λουλούδια" Καραμανλή με κίνδυνο να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ εντυπώσεις και ουσία."


"Αν πιάσει το κόλπο (την πατήσαμε το '89, ο Αντρέας δεν παιζόταν, αλλά με τον Γιωργάκη το παιχνίδι είναι εύκολο...), τότε θα επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ποσοστά μας, θα γίνουμε "δύναμη" και, άρα, 'όπερ έδει δείξαι'..."


"Δεν είμαστε λοιπόν μαλάκες να τσιμπήσουμε σε προτάσεις συνεργασίας που μας κάνουν οι 'πράσινοι', γιατί τότε πάλι θα μας λεηλατήσουν οι τρισκατάρατοι"... Άλλωστε το είπε και ο Αλέξης ("Όταν θα έχουμε ΕΜΕΙΣ 30%, ΤΟΤΕ θα επιβάλλουμε τους όρους της συνεργασίας με τους άλλους") και ο Δραγασάκης ("Θέλουμε να σηκωθεί ο κόσμος από τον καναπέ, να βγει στους δρόμους").


"Γαία πυρί μειχθήτω" λοιπόν... Η αγωνία ενός ολόκληρου λαού να απαλλαχτεί από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ σε καιρό δημοκρατίας τους αφήνει παγερά αδιάφορους!

Το κομματικό συμφέρον και η εμμονή σε ιδεολογήματα επανάστασης και "επί γης σοσιαλισμού" ΠΑΝΩ από την ανάγκη μας να διώξουμε τους άχρηστους και να ξαναπιάσουμε το νήμα εκεί που το άφησε ο "άγιος Σημίτης" (Ευρώ και πάλι Ευρώ, λίγα μεν αλλά ΥΠΑΡΚΤΑ, αν είχαμε τις δραχμούλες μας ακόμα, θα στολίζαμε τους τοίχους μας με "πετσετάκια").


Να λοιπόν το σχέδιο των ακραιφνών σοσιαλιστών (με τις μαιζονέττες και τις πισίνες σε in νησιά...).


"Σοφόν το σαφές". Ο Παπακωσταντίνου (τσακάλι...) το'πιασε όπως και ο Βενιζέλος ("δεν πρέπει να εκλιπαρούμε την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ"). Το θέμα είναι να το καταλάβει και ο άλλος... Τί διάολο, τόσο δύσκολο είναι;

12 σχόλια:

Αλεξιάννα είπε...

Σωστό ότι πρέπει πάση θυσία να φύγει αυτή η κυβέρνηση,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκύψει στο δίλημμα και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να διώξουν τους άχρηστους. Αν ο κόσμος δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει μια σοσιαλιστική κυβέρνηση ας εκλέξει το ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε θα δούμε τι μπορούν να κάνουν και αυτοί. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να καταδικάζουμε ένα κόμμα επειδή δεν θέλει να συνεργαστεί με ένα άλλο για να διώξουν την κυβέρνηση. Αυτά είναι ψευτοδιλήμματα. Σαφώς και δεν ξέρουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται για τον τόπο, αλλά αυτό θα φανεί όταν και αν γίνει κυβέρνηση και όχι τώρα που δεν θέλει δικαίως να δωρίσει τα ποσοστά του και την εύνοια της ελληνικής κοινωνίας στο ΠΑΣΟΚ. Όποιος από αυτούς που ψήφισαν τους εμπρηστές θέλει τώρα να τους διώξει, ας ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Αν ο κόσμος δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται αυτό να επιβληθεί μέσω της καλπάζουσας πορείας ενός άλλου κόμματος.

VAD είπε...

Ελα,βρε Τσότσο,χάθηκες!Τώρα που πήρε μπρος το τρένο;
-Λοιπόν αυτοί δε βάζουν μυαλό,την έπαθαν το 89,'οπως τόπες,δεν τάβγαζες πέρα με τον Αντρέα,ήταν γάτα,έμειναν έξω απ'τη Βουλή(πότε ακριβώς ήταν;το 93;),θα την ξαναπάθουν τώρα,αφού ακόμα δεν κατέβηκαν απ'το καλάμι του ποσοστού των δημοσκοπήσεων.
Απ΄την άλλη Αριστερά η Αλέκα τί σου λέει;Αμετανόητη και τούτη!Το ημερολόγιό της γράφει πάντα 1917!
-Πολυ καλές όντως οι απαντήσεις Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου.
-Οχι,φίλε μου,ο Γιώργος δεν αρνείται τη συνεργασία,αλλά και δεν παρακαλάει κανέναν.
Είναι ο Πρόεδρος του Κινήματος,είναι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,είναι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών με το ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος,είναι ο επόμενος πρωθυπουργός με τη συμπαράταξη όλου του λαού!
-Ωραίο αυτό με τις δραχμές,όντως πετσετάκια θα ήταν,αν δεν είχαμε το ευρώ πόσες υποτιμήσεις θα είχαν γίνει μέχρι τώρα;
Το έργο του Σημίτη ήταν πολύ σημαντικό,ομως και εκείνος και εμείς προδοθήκαμε από τους φαταούλες,εκεί του αποδίδω ευθύνη, δεν κατάφερε να ελέγξει το περιβάλλον του.
Ουφ,πολλά είπα,πάλι καλημέρα...

τσότσος είπε...

Άλεξιάννα, είναι ουτοπία να περιμένεις να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί κάτι τέτοιο, σε καιρό δημοκρατίας, είναι ανέφικτο (αλλοίμονο, μακριά από οποιονδήποτε τέτοιες σκέψεις), αλλά γιατί οι ίδιοι, με την μέχρι τώρα διαχρονική στάση τους, έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν την εξουσία (που έχει ευθύνες και δεν προσφέρεται για εύκολη κριτική).
Τί ποιο λογικό να συνεργαστούν σε πρώτη φάση με το ΠΑΣΟΚ και, αν δουν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς εκεί που θέλουν, ρίχνουν την κυβέρνηση συνεργασίας καταγγέλοντας στο λαό τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Θα έχουν όμως πρώτα αποδείξει ότι αντίπαλός τους είναι η Δεξιά (και άρα συνεργάζονται με το πλησιέστερο προς αυτούς κόμμα, το ΠΑΣΟΚ) και ότι δεν διστάζουν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες για το καλό του τόπου.
Δεν θέλουν όμως, μάλλον δεν έχουν απεμπλακεί από την παλιά κομμουνιστική λογική του "γκρεμίζω τα πάντα και τα ξανακτίζω από την αρχή".

τσότσος είπε...

Καλημέρα Βασίλη,
Είχα διάφορες δουλειές και δεν είχα χρόνο για "γράψιμο", έτσι κι αλλιώς όμως πρέπει να "ξεχειλίσει" πρώτα η ψυχή μου με κάτι για να το καταθέσω...

Ο Παπανδρέου στο πρόσφατο παρελθόν έκανε διαρκώς εκκλήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, κάπου το κατάλαβε όμως, αφού πρώτα μάλλον του έκαναν "φροντιστήριο" και έκανε δηλώσεις ο Βενιζέλος.
Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου είναι πολύ "λίγος" και, με τη στάση του το βράδυ των εκλογών ("δεν φταίω εγώ, οι άλλοι, δεν παραιτούμαι, οι αντίπαλοί μου στο ΠΑΣΟΚ είναι όργανα άλλων")με απογοήτευσε πλήρως... Συμφωνώ ότι ήταν ο πιο πετυχημένος υπουργός Εξωτερικών που είχαμε ποτέ, θεωρώ όμως ότι η δική του αδυναμία έχει αποθρασύνει τους δεξιούς...
Τώρα προέχει να φύγουν οι άχρηστοι και δυστυχώς, στο πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα που έχουμε όπου το πρόσωπο του υποψήφιου πρωθυπουργού έχει καθοριστική σημασία, θα πρέπει να επιλέξουμε τον "λίγο" Παπανδρέου μόνο και μόνο να φύγει ο "άχρηστος"...
Προς το παρόν αρνούμαι να υποκύψω σε τέτοιο δίλημμα: είμαι έξαλλος με την επιμονή του Παπανδρέου να μην καταλαβαίνει ότι θα είχαμε προ πολλού απαλλαχτεί από τους ηλίθιους αν αυτός είχε τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία και είχε παραιτηθεί μετά την περυσινή ήττα...
Συμφωνώ για τον Σημίτη, αμφιβάλω όμως αν ΟΝΤΩΣ υπήρχαν φαταούλες όπως λες ή μαρίδες που ψιλοέγλειψαν το μέλι...

NdN είπε...

Γεια σου φίλε Τσότσο,

Καλώς ή κακώς ο ΓΑΠ έχει στο μυαλό του κάποιες αλλαγές που για να γίνουν θέλουν μαζί και τον ΣΥΝ. Να δεις που και ως κυβέρνηση θα απευθύνει τις ίδιες προσκλήσεις. Για εμένα δεν "εκλιπαρεί" αλλά μένει πιστός στις αρχές των συνεργασιών που εξηγούσε από το 1996. Και μιας που το ανέφερα αυτό, ο ΓΑΠ είναι και απο τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) που δεν είναι "όπου φυσάει ο άνεμος". Οι απόψεις του είχαν κόστος πάντα, αλλά δεν δίστασε ποτέ να τις εκφράσει. Από εκεί και πέρα η άρνηση συνεργασίας στα θέματα που μπορούν να τα βρουν κάνει κακό σε αυτόν που την αρνείται.

Καλό βράδυ!

katerina είπε...

Λοιπόν αυτό το σενάριο της συγκυβέρνησης ...μα τω Θεω θέλω να το δω. Τι χειρότερο πια να πάθει αυτή η έρημη΄χώρα;;;
Και ...να σε δώ και με ΥΠΕΧΩΔΕ τον Αλέξη....

τσότσος είπε...

Φίλε Νίκο καλησπέρα,
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά έλειπα ταξίδι (θα βάλω ανάρτηση και φωτογραφίες οσονούπω).
Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου για την σταθερότητα του Παπανδρέου στις πολιτικές του απόψεις. Έχει το πάθος της νεωτερικότητας που, αν είναι άκριτο, τότε γίνεται εμμονή. Και νομίζω ότι έχει τέτοια εμμονή.
Ως προς τη συνεργασία, ξέρω ότι την πιστεύει και θα την επιδιώξει αν βγεί το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Στο πρόσφατο παρελθόν όμως έδωσε την εντύπωση ότι, υπό το βάρος των αρνητικών (τότε) δημοσκοπήσεων, λειτουργούσε με ηττοπάθεια που δεν ταιριάζει σε κόμμα εξουσίας. Άλλωστε, όπως νομίζω, ο ΣΥΝ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για συνεργασία... Κάλλιο αργά παρά ποτέ ο Παπανδρέου το κατάλαβε...

τσότσος είπε...

Αλέξη ή Αλέκο Κατερίνα μου;
Δεν ξέρω αν θα το δούμε αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι χειρότερα από τώρα, έτσι δεν είναι;
Έλειπα ταξίδι, έπεσε ψιλοπήξιμο τον τελευταίο καιρό...
Φιλιά πολλά!

von Karagian είπε...

Σε πολλά σημεία της ανάρτισής πιστεύω πως έχεις απόλυτα δίκαιο. Η άλλη αριστερά στη χώρα μας πέρα από το ΠΑΣΟΚ σίγουρα έχει έναν ρόλο κυρίως παρασιτικό. Ολες οι κινήσεις της αποσκοπούν στην αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών της. Επιννοεί παιχνίδια ενυπωσιασμού κάτι όμως που συμβαίνει και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο πολιτικό σκηνικό με την υπόθεση βατοπεδίου και τη επικείμενη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε πολιτική κανιβαλισμού καθώς κύριο μέλημα όλων αποτελεί η εξεύρεση σκανδάλων. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία θυσία της γόνιμης κυβερνητικής πολιτικής για μια πολιτική πρακτική που θα επικεντρώνεται σε κουτσομπολιά κακοήθιες και φημολογίες. Η πρακτική αυτή έχει γεννηθεί στους κόλπους της αριστεράς και έχει επιρρεάσει όλο τον πολιτικό κόσμο. Εγώ είμαι απόλυτα αντίθετος με τα ανωτέρω

Ανώνυμος είπε...

μή βιάζεστε όλοι.
Όσο περνάει ο καιρός ωριμάζουν οι συνθήκε και εσωτερικώς και διεθνώς για πολυκομματική κυβέρνηση ριζοσπαστικών αλλαγών με άξονα το κοινωνικό κράτος. Γιατί χωρίς την σωστή μείξη ρεαλισμού- ριζοσπαστισμού θα γίνει της Ιταλίας, όπου μια μεγάλη αλλά άχρωμη κεντροαριστερή βεντάλια ηττήθηκε από την χειρότερη πανευρωπαϊκά δεξιά (που ειρήσθω εν παρόδο μια και είναι επίκαιρο ήταν επίπρόσθετα μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα)!
Γι' αυτό λιγάκι υπομονή τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν γίνουν καλύτερα!

τσότσος είπε...

Φίλε "μαέστρο" μήπως ενδιαφέρονται οι Έλληνες για πολιτικά προγράμματα; Ένα συνεχές "πίτσι-πίτσι" είμαστε για το ποιος πλούτισε, τί έκλεψε, πώς τα 'κονόμησε...
Μήπως έχουμε την πολιτική ζωή που μας αξίζει;
Συμφωνώ: η αριστερά πάντα έπαιζε το ρόλο του εισαγγελέα, οι πολιτικές θέσεις της περίπου εξαντλούντο στην παγκόσμια επανάσταση και καθάριζε...
Καλό βράδυ!

τσότσος είπε...

Πιστεύεις "ΚαπΚουμμ." ότι έχει μέλλον η πολυκομματική διακυβέρνηση στην Ελλάδα; Ακόμα και τώρα που είναι πλέον εθνική επιταγή να φύγουν οι άχρηστοι ο ΣΥΝ θεωρεί ότι τον χωρίζει άβυσσος από το ΠΑΣΟΚ... Σε τί ελπίζεις λοιπόν; Μάλλον αναφέρεσαι σε άλλες χώρες με βαθιά πολιτική κουλτούρα.