Κυριακή 4 Μαΐου 2008

ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;


Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (ΕΘΝΟΣ), θα ψηφίζαμε πρώτο κόμμα (με διαφορά 2.5 μονάδων) την "λατρευτή" μας ΝΔουλα αλλά θα θέλαμε να βγεί πρώτο κόμμα (5 μονάδες η διαφορά!) το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο αρχηγός, πάλαι ποτέ δημοφιλέστατος (θυμάστε πότε;), υπολείπεται κατά 20 μονάδες δημοφιλίας του παιδοβούβαλου...


Ή λοιπόν είμαστε για δέσιμο (εμ τί άλλο;) ή...


Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τους Ηρακλειδείς του keep cycling:


Μήπως, παίδες, ο κόσμος νομίζει ότι όλα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τον Γ. Παπανδρέου επικεφαλής του; Μήπως είναι κουραφέξαλα όλα αυτά τα φαιδρά περί πολιτικών και όχι προσώπων που εκστομίζουν συχνά-πυκνά οι Ηρακλειδείς για να δικαιολογήσουν την απαξίωση του προφίλ του αρχηγού όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις; (Ευτυχώς το παραμύθι περί στημένων μετρήσεων το σταμάτησαν...).


Όταν ρωτάς κάποιον τί θα ψηφίσει ή τί ψήφισε σου λέει Κώστας, Γιώργος, Αλέξης, κανείς πια δεν αναφέρεται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ. αλλά σε ΠΡΟΣΩΠΑ. Και εκεί "ο δικός μας" έχει πέσει, μάλλον οριστικά(;), από το ποδήλατο αφήνοντας το δαμάλι να κάνει πάρτυ με τα βέτο και τους αγωγούς του...

Βέβαια θα πέσει ο γνωστός αντίλογος για το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου που όμως, όπως φαίνεται, δεν προβληματίζει κανένα ότι, παρόλη την πρωτόγνωρη αλλά και κρίσιμη διαδικασία, μόνο (ναι, μόνο...) 750000 πήγαν και ψήφισαν (συμπεριλαμβανόμενων των, χωρίς δικαίωμα ψήφου, μεταναστών και 16αρηδων...) από το σύνολο των σχεδόν 3 εκατ. που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου: τί διάολο, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός εκλεγόταν, δεν άξιζε να αφήσουν οι ΠΑΣΟΚοι τους καναπέδες και να πάνε να ψηφίσουν; Δεν άξιζε φαίνεται....


Έχουμε τη δημοκρατία που μας αξίζει...




11 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα Τσοτσο.
Σιγουρα ολα οσα εχουμε ως χωρα (δλδ το σχεδον απολυτο τιποτα) ειναι αυτα που μας αξιζουν.

Παντως το οτι καταφεραν να μας χωσουν για τα καλα στους καναπεδες μας ειναι γεγονος.
Αλλά μαλλον ως ιδιοσυγκρασια μας ταιριαζει ο καναπες και τα πολλα και παχια λογια.

Κατι γενικοτερο: ποσοι πιστευεις οτι θα πηγαιναν να ψηφισουν στις εθνικες εκλογες αν δεν ηταν υποχρεωτικο;

Κοντευω να καταληξω στη βεβαιοτητα οτι σε τιποτα δεν μοιαζουμε με τους Ευρωπαιους. Πολυ αμερικανακια εχουμε καταντησει, αυτο πιστευω.

τσότσος είπε...

Καλημέρα φίλε μου,
Ακριβέστατος στις διαπιστώσεις σου (δυστυχώς...): όλο λόγια και διακηρύξεις...
Πώς θα αλλάξουν όμως τα πράγματα όταν δεν φαίνεται φώς από πουθενά;

αντωνης είπε...

Πολυ δυσκολα βλεπω να αλλαζει κατι προς το καλυτερο.
Μαλλον χειροτερα τα βλεπω να γινονται.
Δυστυχως!

theodore είπε...

Καλησπέρα.
Ετσι ακριβώς είναι.
Οταν οι πολιτικές πλέον έχουν πολτοποιηθεί και όλα μοιάζουν ίδια και απαράλλαχτα,την διαφορά κάνουν τα χαρισματικά πρόσωπα.
Και δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ,έχει ατυχήσει πλήρως ως προς την επιλογή προσώπων.
Τα έχουμε πεί τόσες φορές που νομίζω καταντά κουραστικό να τα επαναλαμβάνουμε.
Με τον ΓΑΠ αρχηγό είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε για πολλα,πολλά χρόνια ακόμα την Ν.Δ. και τα "αστέρια" της.
Ηθελες τα και παθές τα λέει ο σοφός λαός και κάτι ξέρει.

αντωνης είπε...

Μακαρι να ηταν το μονο προβλημα του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρεου.
Αλλά δυστυχως κατα τη γνωμη μου δεν ειναι αυτος το μεγαλυτερο προβλημα.
Ειναι βαθυτερα τα αιτια που δεν μπορει το κομμα να παει μπροστα.

theodore είπε...

@αντώνης
Μπορεί να μην είναι το μοναδικό πρόβλημα,αλλά σίγουρα είναι το μεγαλύτερο.
Κι αυτό φαίνεται πεντακάθαρα στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών.

τσότσος είπε...

@ theodore
Συμφωνώ μαζί σου, δυστυχώς δεν ξέρω αν στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να δουν την πραγματικότητα κατάματα...
@ Αντώνη
Φαντάσου το ΠΑΣΟΚ με νέο αρχηγό στις 11 Νοεμβρίου και 2-3 καλές δημοσκοπήσεις...Να δεις τί κλίμα θα επικρατούσε τότε! Άλλωστε έτσι απογειώθηκε δημοσκοπικά και ο ΣΥΝ.
Ο ΓΑΠ δεν τραβάει, σωστά λέει ο Θοδωρής για τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων 4 ετών: επιτρέπεται να υπολείπεται τόσες μονάδες από τον άχρηστο που μας κυβερνά;
Καλό βράδυ και στους δυο σας!

makistos είπε...

Εγώ ένα πράγμα βλέπω, στο ίδιο έργο θεατές!
Τι ΝΔ, τι Πασοκ, ένα και το αυτό.
Πιστεύω πως ο κόσμος θα ήθελε το Πασοκ του '81 να βγει και οχι του 2001!
Αλλά βλέπεις η πολλή η εξουσία κάνει τα μυαλά να γυρίζουν ανάποδα!
Βασικά νομίζω πως το έχουμε λίγο στο αίμα μας και στα αποθημένα μας!Να πάρουμε μια καρέκλα και να αρχίζουμε να διατάζουμε!
Λίγοι είναι αυτοί που εξαιρούνται.
Εγώ λέω να ξαναβγεί η ΝΔ, αφού υπάρχουν άνθρωποι που την ψηφίζουν και την υποστηρίζουν, ναι βρε αδερφέ ας ξαναβγεί!
Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι!Άρα καταλαβαίνεις τι κουμάσια είμαστε!
ΤΟ ΠαΣοκ ζεί στον 'κόσμο' του, τον οποίο βλέπει σιγά σιγά να τον ενοχλούν και αρχίζει να κουνιέται όπως το άλογο με τις αλογόμυγες χωρίς να μπορεί να ξυστεί (ακόμη)
Η ΝΔ έχει το εξής προταίρημα:στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει!Άλλα σιγα σιγά ένα γλαυκωματάκι αρχίζει να το παθαίνει!
Όσο για το 3ο κοινοβουλετικό κόμμα το ΚΚΕ, φωνάζει χωρίς να ακούγεται!Αν δεν καταφέρει να πετάξει αυτή την μίζερη εικόνα απο πάνω του και να προσπαθήσει να συμβαδίσει με την εποχή μέσα απο τις ιδέες και τα ιδανικά του, θα παραμείνει μια 'γεροντοκόρη καθηγήτρια' που όλη αναγνωρίζουν τις γνώσεις της και τις ιδέες της αλλά ποτέ δεν της 'κάθεται' ο σωστός άντρας.
ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ τώρα, εάν δεν έχει αρπάξει έναν κομήτη ο οποίος θα σβήσει σύντομα, και αν προσπαθήσει να βάλει και άλλους νέους (και στα μυαλά) ανθρώπους στο κόμμα(γιατί είναι αστεία η εικόνα του Τσίπρα που όσο και αν τραβάει και είναι μοδάτος δεν μπορεί απο πίσω του να σέρνει ένα μάτσο κουρασμένα παλληκάρια!), και αν δεν καβαλήσει το καλάμι και να μπεί στην διαδικασία του γνωστού κρίνω γιατι δεν πρόκειτε ποτέ να μπω μπροστά να κριθώ, ίσως καταφέρει κάτι. Να ξυπνήσει συνειδήσεις.
Αλλά είδομεν.
Αυτό που ξέρω είναι οτι πχ. τα διόδια στην Τρίπολη,απο 2€ πήγαν σε ένα μήνα στα 2.90€(γεια σου ρε Μπόμπολα!)χωρίς να έχει γίνει κάποιο έργο, αλλά προπληρώνουμε γαι νααα δοοοούμε!!και όλα πάν προς τα ύψη!χωρίς βενζίνη, ας πούμε θα ζήσω, αλλά πόσα λαχανικά να φυτέψω στο χωριό για να μην πάω λαϊκή πιά!
Υ.Γ να μην ξεχάσω να πάρω μια γελαδίτσα, γιατι αυτή της ΦΑΓΕ-ΔΕΛΤΑ-ΟΛΥΜΠΟΣ είναι πολύ high -class και μου ζητάει πολλά γαμώτο!

OnWine είπε...

Ο γιατρός λέει οτι... ναι... εχεις πρόβλημα!

Γιατί εχεις κολλήσει με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ... χειρότερα και από εμένα! Και δεν βλέπεις το μεγαλείο του, την κρυμμένη του ...δυναμική, την λαμπρή στροφή ...προς τα αριστερά (με δώρο στον Κωστάκη τον μεσαίο χωρο... αυτόν που βγάζει τις ...Κυβερνήσεις...

Δεν πειράζει... ποτέ δεν είχαμε τοσο ΜΕΓΑΛΟ ...ομιλο προβλήματισμού στο παρελθόν οσο το ...ΠΑΣΟΚ! Γιατί το κόμμα πρέπει να φροντίζει και γιά ...ψήφους... ή οχι?

τσότσος είπε...

Φίλη Μαρία καλησπέρα,
Σωστά τα λες αλλά ποιος σ'ακούει;
Το ΠΑΣΟΚ είναι μαγαζί γωνία, δυστυχώς όμως αυτοί που το διαφεντεύουν, είτε είναι ακόμα κουρασμένοι ή έχουν καταλάνει ότι με τον ΓΑΠ έχουν εξασφαλισμένες τις κομματικές θέσεις, δεν γουστάρουν προς το παρόν να κυβερνήσουν (κουράστηκαν βρε αδελφέ!) και απολαμβάνουν να κάνουν κριτική...
Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει ένα μίγμα "Τσοβόλα δώστα όλα" του Αντρέα αλλά και τον πραγματισμό του Σημίτη που (γαμώτο!) άφησε ΕΡΓΟ (το βλέπει ο Κωστάκης και παθαίνει σύγκρυο...).
Τί κάνει η Μάκιστος; Χαιρετισμούς από την Άννη!

τσότσος είπε...

Φίλε σχολιαστή, είμαστε σύμφωνοι για τον ΓΑΠ, το θέμα είναι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ να αλλάξει κάτι; Ο Γιωργάκης πόσο θέλει πια να πάει κάτω το ΠΑΣΟΚ για να καταλάβει ότι πρέπει να "την κάνει";