Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ;

Ο Θ. Πάγκαλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

"Είμαι έτοιμος να σας ομολογήσω ότι τα περισσότερα από αυτά που κάνει η Ν.Δ. τα έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα όμως είναι πως θα περίμενα έπειτα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. να έχει βελτιωθεί η κατάσταση"... (Γαλαντόμος όπως πάντα, χάρισε άλλο ένα χρόνο στην κυβέρνησή "μας").

Άρα, λέω εγώ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ίδιοι, όπως λέει ο κόσμος, έτσι δεν είναι;
Ο μόνος ψόγος για τη ΝΔουλα είναι ότι δεν βελτίωσε την σάπια κατάσταση που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ!

ΜΠΡΑΒΟ αγόρι μου, "σωστός": σάπιο λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, "διέλυσε την χώρα" όπως είχες πει παλιά, τώρα επιβεβαιώνεις όσα οι αντίπαλοι του κόμματός σου επί χρόνια διατυμπάνιζαν...

Γιωργάκη, τα'κουσες; Εγώ πάντως δεν ακούω διαγραφές: αλλοίμονο, να διαγράψουμε έναν από τους "Ηρακλειδείς" μας;

Μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας...

11 σχόλια:

Αννη είπε...

Ε, βέβαια, τον Πάγκαλο να διαγράψει; Αυτός μιλάει εναντίον του ΠΑΣΟΚ, όχι εναντίον του Γιωργάκη. Άρα όλα καλά για τον προεδράρα...!

katerina είπε...

Ο αριστερός Πάγκαλος.
Ο νάρκισσος Πάγκαλος.
Ο ευφυολόγος Πάγκαλος.
Ο επικοινωνιακός Πάγκαλος.
Τι μαλάκας Θεέ μου. Τι μαλάκας....

τσότσος είπε...

Μετά λες ότι σε κολακεύω...
Καλησπέρα Κατερίνα!

Elias είπε...

(καλημέρα, σε διαβάζω,εύστοχος...)
Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2008
ΔΙΑΣΠΑΣΗ;
Ο Βενιζέλος δεν θα τολμήσει, το ξέρουν αρκετοί. Αν τολμήσει ,ίσως γίνει ο σύγχρονος αποστάτης που ψάχνει μανιωδώς ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
''Βλέπεις φαντάσματα ΄΄ είπε στον Γιώργο, και το εννοούσε.
Οι καθηγητές και οι μπροστάρηδες του Ομίλου, είναι στην πλειοψηφία τους ευκατάστατοι αριστεροί, με κοινωνική αντίληψη της αγοράς και των θεσμών, σχεδόν δηλαδή σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας( αν και απεχθάνομαι τις ταμπέλες). Αυτό λέει πολλά, ίσως και τίποτα. Τσάτσος, Τσουκαλάς ,Μουζέλης και λοιποί αποτελούν κάτι μεταξύ άγνωστων στο ευρύ κοινό θεωρητικών διανοούμενων και χρήσιμων αριστερών παρεμβατιστών.
Είναι μια περίοδος ανάλογη της ανόδου των σημιτικών-εκσυγχρονιστών στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Με βρίσκει σύμφωνο: είδα υπουργούς όπως ο Σταθόπουλος, ο Στεφανής, ο Χριστοδουλάκης , ο Βερελής και ένιωσα οτι με κυβερνούν άνθρωποι που μπορεί να είναι απόμακροι απο τον λαό και την σύγχρονη φτώχεια αλλά τουλάχιστον κατέχουν τεχνογνωσία παρέμβασης για τις βάσεις στην κοινωνική πρόοδο ( ας μην γελιόμαστε: οι σταθερές που εγκατέστησε η διακυβέρνηση Σημίτη στην Ελλάδα, αποτέλεσαν οτι πιο χρήσιμο και αναγκαίο χρειαζότανε ο τόπος, με τα όποια λάθή έγιναν και τις στρεβλώσεις)
Δεν θέλω στις υπουργικές καρέκλες ανθρώπους που δεν έχουν συλλάβει το υψηλό αντικέιμενο της πολιτικής. Δεν θέλω ψευτο-σοσιαλιστές συνθηματολόγους που δεν γνωρίζουν απο τις δυσκολίες προσαρμογής στην λαίλαπα των κεφαλαίων. Αλλά δεν θέλω και στείρουςβ θεωρητικούς, γραφειοκράτες και τεχνοκράτες χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας.
Γνωρίζω την βασική παρέα του Βενιζέλου( παρεοκτρατίας το ευαγγέλιο και εδώ). Είναι στην πλειοψηφία τους εκπρόσωποι μιας σοσιαλδημοκρατικής άποψης για το μέλλον.
Ο Βενιζέλος είναι ο Πολιτικός της παρέας, ο αναγκαίος ρήτορας που θα περάσει τα μηνύματα στην κοινωνία ,στις μάζες(καλό είναι να τα περνάει περισσότερο αποκωδικοποιημένα, πιο κατανοητά ...)
Μπορεί να στηρίζονται απο Λαμπράκη, Ψυχάρη και τους λοιπούς, όπως στηρίχθηκε και ο Σημίτης : δεν με ενοχλεί ,αρκεί να μην εξοφλήσουν επιταγές άμεσα και επώδυνα για την κοινωνία.
Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας ΄70 (και του ΄80) δεν το έχει ανάγκη η σύγχρονη πραγματικότητα . Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη μια περισσότερο ανθρώπινη και το ίδιο εργατική διακυβέρνηση Σημίτη. Η χώρα έχει ανάγκη απο ανθρώπους που δεν οραματίζονται μόνο,αλλά σχεδιάζουν σωστά και με βάθος χρόνου.

Αναρτήθηκε από Elias στις 1:51 πμ

Grammateas είπε...

Ώστε έτσι λέει ο Πάγκαλος; Τελικά σόι πάει το βασίλειο. Τι σου είναι η κληρονομικότητα... Ο καλύτερος στρατιώτης της παράταξης...της ΝΔ είναι.

vagnes είπε...

Ο παγκαλακος ή μπακαλακος ειναι ενα απο "τα μυστικα οπλα του ΠΑΣΟΚ".
Εκπυρσοκροτεί ανεξέλεγκτα,
Πυροβολει χωρις οραση,
Στοχευει στην ΝΔ πετυχαινει την αντιπολιτευση
ΠΑ Γ ΚΑΛΟΣ= ΠΑντου Γεματος Κάλλους

Σωτηρια μας η συνταξιοδοτηση του, γιατι για διαγραφη χρειαζονται κότσια που προς το παρον λειπουν δραματικα...

τσότσος είπε...

Καλημέρα Elias,
Επιτέλους μια κραυγή σύνεσης μέσα στον ορυμαγδό των ΠΑΣΟΚικών (Παπανδρεϊκών) αναθεμάτων στην κυβέρνηση Σημίτη...Σωστή η ανάλυσή σου, την προσυπογράφω.
Όπως λες, χρειαζόμαστε ανθρώπους που, έστω τεχνοκρατικά, ξέρουν την "δουλειά", να εφαρμόσουν δηλ. εργαλεία πολιτικής αλλά και ταυτόχρονα, να γνωρίσουν από κοντά την κοινωνία. Και αν κατηγορείται ο κάθε Βενιζέλος ότι δεν την ξέρει, πώς προκύπτει ότι την ξέρει ο Παπανδρέου;
Για την στήριξη των ΜΜΕ: γιατί τα δαιμονοποιούν μερικοί, δεν εκφράζουν ανάγκες των αναγνωστών τους; Δεν επιτρέπεται να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους; ΟΙ ΝΥ Times έχασαν το κύρος τους επειδή υποστηρίζουν δημόσια την Κλίντον; Μην τρελλαθούμε κιόλας...
Ναι, ο Βενιζέλος θα χρεωθεί την διάσπαση και θα γίνει ο νέος μητσοτάκης που θα "αναστήσει" τον αδύναμο Γιωργάκη όπως τότε ο Μητσοτάκης τον παππού του...
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Vagnes, ο Πάγκαλος παίζει τη γάτα μεε ττο ποντίκι με τον Γιώργο, τον δουλεύει κανονικά λέγοντας αυτά που θα ήθελε να πει ο ίδιος τώρα. την κατάλληλη στιγμή θα τον πυροβολήσει, δεν ξεχνάεει ότι ο Γιώργος απαίτησε την παραίτησή του μετά το φιάσκο Οτσαλάν...

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Έλα ντέ τι έχουν;Μάλλον τους φταίει ο τσέλιγκας

τσότσος είπε...

Καλημέρα γιατρέ,
Το πρόβλημα είναι ότι τα τσοπανόσκυλα νομίζουν ότι φταίει το "χαμένο" πρόβατο που λοξοκοιτάει και πείθουν τον τσέλιγκα (που δεν ξέρει πού παν τα τέσσερα) να το αφήσει να γκρεμοτσακιστεί...Έτσι νομίζει ότι το υπόλοιπο κοπάδι θα βρεί την υγειά του αν το χαμένο την κοπανήσει. Ζει ο ΓΑΠ "αλλού".

NdN είπε...

Φίλε Τσότσο,

Η γνώμη μου για τον Παγκαλο και για όλους αυτούς που βρίσκονται από τότε που γεννήθηκα στις ίδιες καρέκλες τα τελευατία 30 χρόνια είναι γνωστή. Πρέπει να πάνε σπίτι τους.

Ομολογώ ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη στιγμή! Από εκεί και πέρα κάποιος πρέπει να επισημάνει τα λάθη του ΠΑΣΟΚ (εκτός από το ΓΑΠ που έχει απολογηθεί για όλα ενώ δεν θα έπρεπε). Θα συνεχίσω να το λέω. Από την ειλικρίνεια δεν έχασε ποτέ κανένας. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί να τους κοροιδεύουν οι πολιτικοί. Ας βγουν επιτέλους να ζητήσουν συγγνώμη και να αποχωρήσουν αυτοί που πραγματικά φταίνε για την αντίληψη περί "ίδιων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ". Ας αναλάβει κάποιος τη ευθύνη και ας πάει σπίτι του. Αυτό δεν είναι και μία από τις διαφορές δεξιάς και αριστεράς; Οι αριστεροί δεν είναι αυτοί που αναλαμβάνουν τις ευθύνες, που δεν κρύβονται και που τιμάνε τους συντρόφους τους; Που κρ΄βονται τόσα χρόνια;

Καλό ΣΚ φίλε και με την επιστροφή μου την Κυριακή το ξαναβλέπουμε!

τσότσος είπε...

Γεια σου φίλε μου,
Προσυπογράφω σχεδόν όλα όσα λες (ας μην ξανασυζητήσουμε για τον ΓΑΠ: έχει την ίδια ευθύνη με όλους τους άλλους, άρα καλώς απολογήθηκε, έπρεπε).
Το θέμα είναι ποιοι/πού είναι οι άλλοι που θα έπρεπε να έλθουν στο προσκήνιο για να φύγουν οι φθαρμένοι, τους έχει το ΠΑΣΟΚ;
Εφόσον δεν βγαίνουν στο προσκήνιο, τότε δύο τινά συμβαίνουν:
Ή δεν είναι μεγάλου βεληνεκούς, ή δεν τους έχει βρει ο ΓΑΠ, ή τον κρατάνε (πώς;) οι "Πάγκαλοι" και δεν τον αφήνουν να τους προωθήσει...
Αν κρίνω από Ματσούκα & Μαριλίζα, τότε paint it black που τραγουδάνε και οι δικοί μου...
καλό Σαββατοκύριακο (δεν έχει εκδρομή αυτή τη φορά;)