Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

ΚΡΕΜΑΛΑ



Ο Ζαχόπουλος λοιπόν... Αυτός ήταν τελικά ο "αδύναμος" κρίκος στο ηθικοπλαστικό ("πνεύμα και ηθική") οικοδόμημα της "νέας διακυβέρνησης" (αλήθεια, τί εννοούσε τότε ο Κωστάκης, την ηθική/χριστιανική διαχείριση της πολιτικής ή, το πιθανότερο, την "βούτα" στο μέλι;) που πλέον παρουσιάζεται από τους γκαιμπελίσκους της ΝΔ, ότι απαρτίζεται (το οικοδόμημα) από τον "αρχάγγελο με τη ρομφαία" που παίρνει τα κεφάλια των μοιχών συνεργατών του...


Ας μείνουμε λοιπόν στο "κήρυγμα":


Ο ενεργός χριστιανός ηγέτης/οικογενειάρχης που, πρώτος-πρώτος "δηλωσίας", βροντοφώναξε την ενεργή πίστη του στο Θεάνθρωπο υπογράφοντας στο "δημοψήφισμα" για τις ταυτότητες, που δεν αγγίζει αρτήσιμα φαγητά σε επίσημα γεύματα σε περιόδους θρησκευτικής νηστείας, που γυρνάει νωρίς σπίτι για να παίξει με τα παιδάκια του, αποστρέφει το πρόσωπό του από "τον μαθητή ον ηγάπα"...


Ποιον "μαθητή";
  • Τον κολλητό της αρχικής παρέας που ασφαλώς θα μοιραζόταν τις ίδιες ηθικές αξίες με τον "διδάσκαλο" (έτσι δεν θα έπρεπε να είναι; οι βαθιά θρησκευόμενοι δεν κάνουν "κολεγιά" με "μπερμπάντηδες" γιατί, αλλιώς, πώς θα κηρύξουν τον "θείο" λόγο της σεμνότητας και ταπεινότητας χωρίς να γίνουν καταγέλαστοι;)

  • Τον "άνθρωπο του πολιτισμού", τον θεράποντα της ελληνικής γλώσσας που ανέλαβε να διαδώσει στα πέρατα της οικουμένης τον ελληνικό πολιτισμό και τα θαύματά του

  • Τον "δάσκαλο" που πήρε από το χέρι την άβγαλτη παιδούλα και την "κοινώνησε" στα νάματα της αξεπέραστης ελληνικής κληρονομιάς κάνοντάς την πρόεδρο σε οργάνωση υψηλών πολιτιστικών στόχων

Ε, τέτοιος "απόστολος Ιούδας" που πρόδωσε την "εξ αποκαλύψεως διδασκαλία" των χρηστών ηθών ("πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"), που, όπως φαίνεται, "θεράπευσε" το χρήμα σε βάρος αρχαίων ιερών κειμηλίων ("καθοδηγώντας" αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων για να χτιστούν πάνω στα λείψανά τους κακόγουστες μαιζονέττες, ξενοδοχεία κλπ.), μόνο μια διέξοδο είχε όταν κατάλαβε το μέγεθος της προδοσίας:


Να ακολουθήσει το παράδειγμα του άλλου Ιούδα και, συνθλιβόμενος από το βάρος της αμαρτίας του, να αποπειραθεί να δώσει τέλος στη ζωή του...



Κάπως έτσι δεν μας τα λένε;


Αν η ιστορία ακολουθήσει τα ίδια βήματα όπως πριν από 2000 περίπου χρόνια, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ του "Διδασκάλου".

Για ΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν το βλέπω, έγινε μόνο μια φορά, τότε...

10 σχόλια:

Αννη είπε...

Και σε όλα αυτά, από κοντά, ο αγαπητός μας Χριστόδουλος που ευτυχισμένος επαινούσε την "δεξιά του Κυρίου" που είχε έρθει επιτέλους στην εξουσία. Πού να ήξερε κι αυτός ο δύστυχος τι του επιφύλασσε η μοίρα... Τελικά, όλα εδώ πληρώνονται.

Όλο αυτό το φασισταριό θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η δήθεν ηθική του ταυτίζεται με την πραγματική έννοια της ηθικής. Τρομάρα τους...

Trifon Triantafillidis είπε...

Ζαχόπουλοι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Και μπλε και πράσινοι και ροζ και κόκκινοι. Δεν είναι σωστό να βάζουμε το θέμα σε προσωπική βάση. Ο πιό τίμιος πρωθυπουργός με τους πιό τίμιους συνεργάτες είναι εκτεθειμένος στην διαφθορά που προκαλεί η εξουσία που δεν ελέγχεται.

Ζαχόπουλοι φτιάχνονται εκεί όπου η εξουσία συγκεντρώνεται και ασκείται χωρίς έλεγχο.

Η ευθύνη του Καραμανλή εκεί ακριβώς είναι: Ότι δεν θεσμοθέτησε θεσμούς διαφάνειας και ελέγχου αλλά αντίθετα τον έλεγχο τον είδε σαν απειλή στην δική του εξουσία.

Να θυμίσουμε τα ομόλογα; Δεν ήταν ο σκοπός να αποκαλυφθεί τι έγινε και να τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά ο σκοπός ήταν να κλείσει το θέμα.

Αυτή είναι η πάγια τακτική των κυβερνήσεων, θέλουν την ευχέρεια να κυβερνούν χωρίς έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Φοβούνται την αποκάλυψη των σκανδάλων περισσότερο από το αποτέλεσμα των σκανδάλων. Γιατό τον λόγο ποτέ δεν απολύπτουν την διαφθορά, προτιμούν η διαφθορά να συνεχίζεται παρά να αποκαλύπτεται.

τσότσος είπε...

Ναι, Τρύφωνα, πάντα θα υπάρχουν Ζαχόπουλοι, το θέμα όμως είναι ότι αφενός ένας ηγέτης πρέπει να ξέρει να επιλέγει συνεργάτες (όπως π.χ. ο θείος του Κωστάκη) και αφετέρου όταν πουλάς "δεκάρικους" περί ηθικής, όπως έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός και παραμύθιασε τους Έλληνες, θα "λουστείς" την κατάρευση της ηθικόλογίας σου.
Εστίασα το post μου στην ηθικοπλαστική πλευρά που μας "πουλάει" η ΝΔ, δεν ασχολήθηκα με τα παρελκόμενα της διαφθοράς που, συμφωνώ, υπάρχουν σε όλους τους χώρους και χώρες και μέλημα των ηγετών είναι να τα εντοπίζουν και να τα εξαφανίζουν.
Με ενοχλεί αφάνταστα η ηθικολογία που πάνε να μας "περάσουν".

prasino liker είπε...

Noμιζεις οτι η Ελλαδα θα μπορουσε να υπαρξει χωρις σκανδαλα και χωρις διαφθορα;Μα θα ειχαμε καταρευσει.Αυτο μας κραταει σε εγρηγορση.Οι στατιστικες ,οι αναλυσεις ,οι υποθεσεις για δηθεν καλυτερες καταστασεις θα ηταν στο ναδιρ.

tzonakos είπε...

Τσότσος χαίρομαι που σε βρήκα αφου βλέπω οτι πανω-κάτω τα ίδια πιστεύουμε σε αρκετά πράγματα.
Εχεις δίκιο, μένει να δούμε την εφαρμογή της διδασκαλίας.
Θα έχει ενδιαφέρον !

Πολυ καλό κείμενο.

τσότσος είπε...

Καλημέρα φίλε Τζονάκο, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά λόγια. Και εγώ χάρηκα που σε γνώρισα!
Έχω σκάσει που ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης πάει να μας πείσει ότι είναι τέτοια η ευαισθησία των στελεχών της σε θέματα ηθικής, που από ντροπή πηδάνε από τα μπαλκόνια...

τσότσος είπε...

Σωστό και αυτό που λες λικεράκι, τελικά ζούμε για το χαβαλέ του μπλαμπλα...
Δεν αντέχω όμως την υποκρισία Κωστάκη, Ρουσόπουλου και Σία.
Χαιρετίσματα στα πανέμορφα Χανιά!

tzonakos είπε...

:) Πέρνα απ το βλόγκ μου να διαβάσεις ποίηση ο Ζαχό... LOL

makistos είπε...

Ο Ζαχόπουλος είναι παρεξηγημένη προσωπικότητα, ο άνθρωπος είχε ερωτευτεί και τα είχε χάσει!Άνοιγε το στόμα του και δεν ήξερε τι έλεγε!
Λες να τραγουδούσε stones?!!!
Have you seen her all in gold
Like a queen in days of old
She shoots colors all around
Like a sunset going down
Have you seen the lady fairer

She comes in colors everywhere;
She combs her hair
She's like a rainbow
Coming colors in the air
Oh, everywhere
She comes in colors

Φαντάσου εικόνα λίγο και την κοιλιά να πηγαίνει πάνω κάτω!!! :-)

τσότσος είπε...

Μαρία καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το she's a rainbow (μπράβο γνώσεις στις "πέτρες"!), ελάφρυνες λίγο την δυσωδία που μας περικλείει...
Τί κάνεις, είστε όλοι καλά;